Új „mesterterv”

2020. január 22. 11:57

Galló Béla
Mozgástér blog
Ajtón koppanó, földön hasaló hölgyek nem jöhetnek szóba, nekik a „nyelvhejességet” illett volna abszolválniuk, mielőtt népboldogításra adták a fejüket.

„Úgy tűnik, hogy a »nem Fidesz« nőkkel akarja saját személyzeti gondjait megoldani. Ha ugyanis az ellenzék nem eléggé vonzó, s főleg a Fidesz hibáiból él, vonzóbbá kell tenni. Lejárt szavatosságú, tesze-tosza férfiak erre nem alkalmasak, új »mesterterv« szükségeltetik. Nők kellenek ide a macsó Orbán ellen, nem mindegy persze, milyen nők.

Ajtón koppanó, földön hasaló hölgyek nem jöhetnek szóba, nekik a »nyelvhejességet« illett volna abszolválniuk, mielőtt népboldogításra adták a fejüket. Az MSZP tehát kilőve, de Szél Bernadett se tűnik már nyerőnek, őt egyébként is másra találták ki annak idején. Most majd a K und K projekt kerül előtérbe, a Klára és »Katka« duett.

Most Dobrev Klárával és Cseh Katalinnal számolnak a spin doktorok. Egyelőre ugyan mindketten Brüsszelben munkálkodnak még, de pillanatnyilag ez inkább előny. Brüsszelben tovább mélyíthetik a föderalista főáramhoz illeszkedő szocialista, illetve liberális hálózati kapcsolataikat, s ha a Fidesz nem marad az Európai Néppárt tagja, akkor még hangsúlyosabban ők lesznek majd a jó »Európa«, Orbán pedig a rossz »Európa« megtestesítője. Mérget vehetünk rá, hogy a következő két esztendőben folyamatos brüsszeli üzenetként sulykolódhat majd ez a stigma.   

Ami a belpolitikát illeti, Dobrev Klárának az ódzkodó ellenzéki partnerek előtt azt kellene bizonyítania, hogy a Demokratikus Koalíció immár nem Gyurcsány pártja. Férjének az a fő feladata, hogy az MSZP-árvákat elnyelje, a szavazókat elsősorban, mert a szoci politikusokat a DK-ban vajmi kevésre becsülik. Gyurcsánynak ugyan ez szokatlanul másodhegedűs szerep lenne, még sincs kizárva, hogy végül eljátszatják vele, lévén – ellentétben a média-sugallatokkal – családi klánjában nem ő a legokosabb. (Még csak nem is a második.)

Ugyanakkor mégse valószínű, hogy 2020-ra Dobrev Klára lenne az ellenzék közös miniszterelnök jelöltje. E tekintetben ő is mértéktartásra lesz kárhoztatva, családi háttere, nómenklatúra-burzsoá volta, és kemény kontúrú, sokakat rettentő habitusa miatt. Vajon belesimul-e ebbe a visszafogott szerepbe, korlátok közé szorítja-e szerénynek nem igazán minősíthető ambícióit?

Cseh Katalin több szempontból is sokkal jobb jelölt, mint Dobrev Klára. Csinoska, fiatal nő, nincs kikezdhető familiáris háttere, különösebb magyarázatra szoruló múltja. Ahogy azt a minap az ellenzéki sajtóban olvashattuk, Orbán ellen egy »Parsifal-szerű figura kellene, női változatban, aki naiv, tiszta szívű, becsületes…, aki majd jobban játszik a lelkek húrjain«, aki »mélybe lökhetné Orbán rendszerét«, megbüntetve ezzel az »akárkik világát«, új lapot nyithatna, stb.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyik rosszabb, mint a másik!

Azért nem ártana, ha lenne a Fidesz mögött egy használható váltópárt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés