Nem leszünk előrébb, ha belerúgunk a megsebzett anyákba

2020. január 22. 13:01

Dúró Dóra
Facebook
A férfiaknak és a politikának is mindent meg kellene tennie azért, hogy az anyák önbecsülése visszatérjen a szülés után.

„A házasság ugyanakkor más dolog. A családtagjait feltétel nélkül szereti az ember, akármilyenek is. De a törődő szeretet próbál változtatni: pl. a gyerekeinket akár az ellenkezésükkel szemben is elvisszük mozogni. Szeretjük őket úgy, ahogy vannak, mégsem hagyjuk elhízni őket. A mindennapos testnevelést is ezért támogatjuk, mert nem mindegy, hogy egészségesek-e. A férfiaknak és a politikának is mindent meg kellene tennie azért, hogy az anyák önbecsülése visszatérjen a szülés után akár azzal, hogy van lehetőségük én-időre, mozgásra. Hogy ne mackónadrágos anyukának, hanem vonzó nőnek is érezzék magukat. Mert egy anya nőként is lehet ugyanolyan vonzó, szexi, mint egy gyermektelen nő. De ehhez a férfiak támogatása is kell, pl. az apák gyermeknevelésben betöltött szerepének növelésével.

Szerencsés vagyok, mert az én férjem pl. már több mint ötezerszer pelenkázta gyermekeinket; a hasonlók miatt jut időm és erőm nekem minden este a mozgásra. De mikor lesz ez általános a társadalomban? Ahhoz, hogy egy nő többet foglalkozhasson saját alkatával, több segítséget is kell nyújtani neki.

Persze jó lenne felrázni a társadalmat, mert Európa legkövérebb nemzete vagyunk, de ha belerúgunk az egyébként is megsebzett anyákba, nem leszünk előrébb. Az Eurostat felmérése szerint a lakosság 53%-a saját bevallása szerint sosem mozog. A miértre az a válasz, hogy nincs rá idejük, miközben átlagosan naponta több mint négy órát ülünk a tv előtt... Szóval teendő lenne, de az ilyen bunkó, anyaellenes kirohanások éppen az ellenkező hatást érik el sajnos. Inkább osszunk meg és lájkoljunk több kismamás, családos képet, elismerve, hogy a gyermek áldás!

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

" a hasonlók miatt jut időm és erőm nekem minden este a mozgásra. "
Nappal nem mozogtál?

Lányok, itt az ideje, hogy belássuk: a szülés fizikailag is tönkretesz, az egész életed utána többé-kevésbé egy kényszerpálya. Norbi rávilágított: hatalmas erőfeszítés gyermeket vállalni. Ne várják tehát el tőlünk.

Ebbe az irányba menetel a világ. A nők nem fogják feláldozni magukat.

Kedves Dóra! Kedves sorokat írt, de még a Mandin soha ilyent nem láttam, hogy a kommentek ennyire ostobák lettek volna. Ne szívja mellre!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés