Mégiscsak Budapest fejlesztése a cél

2020. január 21. 15:15

Karácsony Gergely
Facebook
Szerintem a város és az ország egyik legszebb közös szimbóluma megér egy dolgozószobányi pluszt.

„A lakájmédia tolja a hazugságokat és az uszítást fővárosi ügyekben (is), közben a kormányzati hivatalnokok afféle mosolyoffenzívába kezdtek – ez lenne a mesterterv? Ezzel együtt én örülök, hogy létrejön a Budapesti Fejlesztési Központ, mert ezek szerint – szemben egyes kormányzati munkaanyagokkal – mégiscsak Budapest fejlesztése a cél.

És örülök Vitézy Dávid kinevezésének is, akiről nem egyszer mondtam el: nagyra becsülöm szaktudását. Tegyük hozzá, hogy ez a szaktudás a fideszes városvezetés alatt leváltást ért, az ellenzéki városvezetés alatt már kinevezést. (A leváltásról amúgy egyedüliként szavaztam nemmel az akkori közgyűlésben.)

Egy azonban világos kell legyen mindenki számára: lehet alternatív városházát építeni a kormányban, de a program, amit megvalósít, csakis egy lehet. Mégpedig az, amire a budapestiek világos és egyértelmű felhatalmazást adtak október 13-án. Az a program, ami elveiben, megközelítésében különbözik mindattól, amit ez a kormány tesz az országgal. Az én programom.

Mindenesetre a valós szándékokat Dávid kinevezésénél talán jobban tükrözi, hogy arról tájékoztattak: az eddigieken felül nem adja meg a kormány a Lánchíd felújításához szükséges támogatást. Pedig nem kértünk sokat vissza a Budapesten megtermelt bevételekből, csak pont annyit, amennyibe a miniszterelnök dolgozószobája került. Szerintem a város és az ország egyik legszebb közös szimbóluma megér egy dolgozószobányi pluszt. Hiszen enélkül a Lánchíd elkerülhetetlen felújításának elhúzódása fenyeget, dolgozunk a megoldáson – a kormány nélkül.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kormány nagyságrendekkel világosabb és egyértelműbb felhatalmazást kapott 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban is, nem csak a fővárosiaktól, de a nemzettől. Amelynek Budapest a fővárosa.

Dolgozik a féreg, a Fészbúk-"qualitas" emelésén, keményen...

Csetlik botlik. A f@sznak hagyta magát rábeszélni..

Dobrevék csicskája. Meg fogják puccsolni vagy marad biodíszlet. A buzifesztiválin elmondhatja a nyitóbeszédet.

Vitézire lehet mondani sok mindent, de Karácsonynál sokkal produktívabb ember. Ő eddig saját jogán volt pozícióba, Karácsony pedig egy alkalmi összefogás reklámarca.

Egy ellenzéki értékelés Karácsonyról:

"A Párbeszéd pedig kudarcról kudarcra tűnt bukdácsolni: mint szervezet mindig is aprócska maradt, sem a Bajnai-féle összefogás nem működött, sem az MSZP-vel és DK-val való összefogás nem volt elég a kétharmad megakadályozására, Karácsony Gergely 2018-as miniszterelnök-jelöltsége sem volt épp sikertörténet, ahogy zuglói polgármestersége sem."

"Sőt, Karácsony Gergely esetében – aki zuglói polgármesterként lényegében partvonalra volt állítva a helyi szocialista-fideszes politikai kartell által, majd miniszterelnök-jelöltként is inkább tűnt pofozógépnek, mint esélyes jelöltnek, olyannyira, hogy Kálmán Olga előválasztási indulásával még puszta főpolgármester-jelöltsége is veszélybe került – csodaszámba menő változást hozott az október 13-i siker. "

https://merce.hu/2020/01/21/a-..

Szóval, mitől lenne Karácsony akkora ász? Jobb híján ő volt az eladható arc, mint 2002-ben Medgyessy. Nincs kizárva, hogy úgy is végzi.

Drazsé formájában már ott a Dobrev pete..

Jövőre is ráér. Majd jönnek Dobrevék h KariFeri körül elfogyott a levegő. Vagy simán elássák.

Úgy látom ezentúl már a miniszterelnöki dolgozószoba ára lesz a váltószám, ha CT,-ről, Lánc-hídról, vagy bármi másról lesz szó, amikor a kormányból plusz pénzt akarnak kisajtolni, miközben a "kedves" ellenzéki eus képviselők azon "fáradoznak", hogy Magyarországot büntessék meg! Csak úgy halkan kérdezem: normálisak?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés