Íme a hétvégi időközi választások eredményei!

2020. január 20. 9:50
Nyolc településen voksoltak vasárnap.

Nyolc településen tartottak időközi választást vasárnap. Hét településen szavazategyenlőség miatt voksoltak újra, Nagybudméron pedig a szükséges létszám alá csökkent a nemzetiségi önkormányzat képviselőinek száma. Íme az eredmények:

Budatétény

Budapest XXII. kerületében szavazategyenlőség okán döntöttek újra az egyik képviselői helyről a választópolgárok. Ahogy megírtuk, Csiszár Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP jelöltje magabiztosan utasította maga mögé Nádor Ivánt, az ellenzék közös jelöltjét. Ezzel a kerületi képviselő-testületben többségbe kerültek a kormánypárti képviselők.

Döröske

A Vas megyei településen szintén szavazategyenlőség miatt kellett újra voksolni, ezúttal a polgármester személyéről. Két független jelölt indult, az eredmény ismét szoros lett: Dománé Tóth Erika 49 kapott szavazattal triumfált, Horváthné Varga Marietta  47 szavazatot kapott. A részvétel kiugróan magas, 94% volt.

Törökszentmiklós

Törökszentmiklóson is szavazategyenlőség alakult ki két képviselőjelölt között október 13-án. Az újabb voksoláson az Otthonunk Szentmiklós Egyesület jelöltje, Mészáros Zoltánné szerzett mandátumot 57%-kal, a Fidesz-KDNP jelöltje, Dr. Pataky Tibor mindössze 43%-ot kapott.

Sajószentpéter

A borsodi településen is szavazategyenlőség miatt rendeztek ismét választást. A választók Kocsi Tibornak, a Zöldek Pártjának jelöltjének nagy többséggel szavaztak bizalmat (44%), a második helyen a DK és az MSZP közös jelöltje, Oláh István végzett 24%-kal, a harmadik helyen Plopp Attiláné, a Fidesz-KDNP jelöltje 16%-kal.

Szakony

A Győr-Moson-Sopron megyei településen a polgármester személyéről döntöttek a választók. Itt két független jelölt indult, a végeredmény ismét szoros lett, végül öt szavazattal Csenár Mátyás József lett a polgármester.

Gyulaj

A tolnai Gyulajon is polgármestert választottak, a két független jelölt közül Selmeci László a szavazatok 59%-át megszerezve nyerte meg a választást.

Inárcs

A Pest megyei inárcsi időközi polgármester-választáson szintén két független jelölt indult. A szavazáson Dr. Gál Imre László a voksok 55%-át szerezte meg.

Nagybudmér – nemzetisiégi önkormányzati választás

A baranyai Nagybudméron a Német Nemzetiségi Önkormányzatba választottak új képviselőt. Négy jelölt indult, mindannyian a Baranyai Német Önkormányzatok Szövetségének színeiben. A mandátumot végül Fitt Aliz Anna nyerte el.

(választás.hu)

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ajtósi Kunhalmi Ágnes másként tudja.

Érdemes ránézni a Zöldek Pártja FB oldalára és kitalálni mivel kampányoltak Sajószentpéteren (-::

Ezzel meg vagy elégedve?
"a DK és az MSZP közös jelöltje, Oláh István végzett 24%-kal,"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés