Kint is vagyok, bent is vagyok

2020. január 19. 13:45

Mátyás Győző
168 Óra
Nem meglepő, ha a Fidesz most kideríti, hogy az EU a kommunista internacionálé újraéledése, az EPP rosszabb, mint a Vietkong.

„De hát évek óta hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy a Fidesz-logika nem igazán korrelál a normális észjárással. E tény elég pregnáns bizonyítéka, hogy a Fidesz, élen a pártelnökkel, igyekszik feketére pingálni azt a pártcsaládot, ahová egykor önként és dalolva csatlakoztak. Csak hát időközben ebben a pártcsaládban is ráébredetek arra, hogy az Unió értékeinek védelme fontosabb, mint a Fidesz révén nyerhető 13 szavazat. Nagyjából a Sargentini-jelentés óta tart az intenzív tohuvabohuzás, hogy az EPP-t megszállta a rossz szellem, és valójában kommunista alvóügynökök, sorosista álcivil bérencek, liberális deviánsok gyűjtőhelyévé vált. Eltávolodtak a kereszténydemokrácia gyökereitől, már csak egy lépés (centi) választja el őket, hogy burkát öltsenek és Soros fondorlatos tervét megvalósítva telemigránsozzák egész Európát. És azt is jobb, ha tudjuk, hogy a kettős mérce talaján állva azért űzik velünk szemben a politikai boszorkányüldözés hadjáratát, mert mi megmaradtunk a migránsellenesség végvárának.
Legutóbb ezekre a bornírtságokra már Manfred Weber frakcióvezető is visszaszólt, hogy az Európai Néppárt értékei világosak, annak, aki közénk szeretne tartozni, világossá kell tennie, hogy tiszteletben tartja ezeket.

Csak hát Orbánék nem tartják tiszteletben ezeket az értékeket, és jó ideje azt a lépést készítik elő, hogy »egy új európai, kereszténydemokrata jellegű mozgalmat indítsanak«, amihez reményeik szerint lesznek szövetségeseik.

Persze a nyilvánosságnak szánt politikai lózungok mögött az a félelem munkál, hogy a 7. cikkely határozata kimondja, hogy a kormány ténykedése miatt hazánkban a jogállamiság helyzete romlik. Márpedig az új trend az EU-ban az, hogy a fejlesztési pénzek kiutalását összekötik a jogállamiság védelmével. Ahogy Tytti Tuppurainen, az EU soros elnökségét a múlt félévben betöltő Finnország európai ügyekért felelős minisztere fogalmazott: – Ha a jogállamiság sérül egy tagállamban, és az a közös költségvetésre is fenyegetően hat, akkor a támogatásnak befagyaszthatónak kell lennie.

Vagyis az EU is felébredt, hogy a fejlesztési pénzeket tényleg felzárkóztatásra szánták, de nem úgy, hogy Mészáros Lőrinc viharos gyorsasággal zárkózzon fel a világ leggazdagabb emberei közé. És ez a fejlemény veszélyeztetheti az eddig nagyon szépen bevált üzleti modellt, amely szerint a Fidesz az Unió pénzén épített fel egy az Unió értékei ellen szabadságharcot vívó alakulatot. Amelyik a nacionalista retorika révén erősíti a belpolitikai bázist, és közben az Unió költségvetéséből felhízlalja a házi oligarcháit.

Nem meglepő, ha a Fidesz most majd kideríti, hogy az EU valójában a kommunista internacionálé újraéledése, a EPP meg rosszabb, mint a Vietkong. A mutatvány vége meg az lesz, hogy a Fidesz dacosan kilép a pártcsaládból, mert ők ebben az áruló, sorosbérenc társaságban nem maradnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mátyás Győző bornírtságát nagyon jól alátámasztja, hogy 2014 választáskor az EPP-nek 265, 2019 évi választásnál 182 képviselője lett.
Ugyanez a Fidesz/KDNP esetében 12, illetve 13.

Ebből levezethető mindannak az ellenkezője, amit a poszt szerzője állít.

A 7. cikk nem mondja ki, hogy Magyarországon a kormány ténykedése miatt a jogállamiság helyzete romlik. Ezt a Sargentini jelentés mondja ki, amelyet csalással fogadott el az EP.
Majd a 7.cikk alapján akkor lesz kimondva, ha az államfők és kormányfők tanácsa ezt egyhangúlag megszavazza.

Amiről a szerző ír - az EU és ezen belül az EPP lejtmenete - az EU-ban nem most kezdődött el, hanem 2009 a pénzügyi világválság, majd 2015 évi migráns téma kapcsán.
Magyarország tekintetében a mérföldkövek: öszödi beszéd, 2009 pénzügyi válság, 2010 évi választás.
Ezt követte a Tavares jelentés, majd a Sargentini jelentés, mindkettő tele csúsztatással, a tények elferdítésével némi hazugsággal megfűszerezve.
Ez lennének az EU értékei?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés