75 éve szabadult fel a budapesti gettó

2020. január 18. 10:59
Pénteken volt 75 éve annak, hogy véget ért a Magyarországon 500 ezer zsidó életét követelő holokauszt, írja a Reuters.

Fahidi Éva holokauszt-túlélő, aki a gettó 1945-ös felszabadításakor 19 éves volt és 49 családtagját vesztette el a népirtásban, így int: „A gyűlölet a legborzasztóbb érzés. A gyűlölet még több gyűlöletet szül, és ez a kör soha nem törik meg.”

1944-re körülbelül százezer zsidó maradt Budapesten. A Nyilaskeresztes Párt hatalomátvételekor közülük hetvenezret zártak az összesen 162 bérházból álló gettóba, ahol az éhhalál, a fagyhalál vagy a folyamatos erőszak több ezrüket heteken belül elvitte. A nyilaskeresztesek időnként zsidók csoportjait vitték a Duna partjára, hogy a jeges folyóba lőjék őket. A gettó végül a Vöröshadsereg bevonulásával szűnt meg.

Pokorni Zoltán, a Hegyvidék fideszes polgármestere, akinek nagyapja is a zsidók kivégzői között volt, könnyek között emlegette fel az eseményeket. „Az áldozatoknak ne csupán a zsidó voltukat lássuk, hanem teljes valójukat, magyarságukkal együtt, és hogy a gyilkosokban se csak a gyilkost lássuk, hanem azt, hogy hogyan válik valaki azzá” – emlékeztetett a polgármester.

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

“Lenin gyűlölte azokat, akiket polgároknak tartott, a burzsoáziát, méghozzá ugyanazzal a romboló szenvedéllyel, mint Hitler a zsidókat: semmivel kevesebb, mint a teljes fizikai megsemmisítésük volt számára kielégítő.”
(Richard Pipes: The Russian Revolution, Alfred A. Knopf, 1990, 728.old.)
Ezért voltak a zsidók mindenkinél hajlamosabbak a kommunistaságra?

“A gyűlölet része a harcnak. Az ellenség kitartó gyűlölete repít minket túl az ember természetes korlátain és formál bennünket hatásos, választékos, erőszakos és hidegvérű gyilkoló-gépekké. Katonáinknak ilyenekké kell válniuk, mert a gyűlölet nélküli emberek nem győzhetik le a brutális ellenséget.”- fogalmazta Ernesto “Che” Guevara ezen anti-krisztusi üzenetét 1967-ben, a Trikontinentális Szolidaritási Szervezet Kubában tartott konferenciájára.

Remélem a kommunistákat is leckézteti ez a hölgy, ha nem akar kettősmércés gazember lenni.

Idézek Alexander N. Yakovlev, A Century of Violence in Soviet Russia (Az erőszak évszázada Szovjet-Oroszországban), Yale University Press, 2002 című könyvéből:

“A bolsevizmus nem menekülhet annak a felelőssége alól, hogy olyan diktatúrát alapított, mely az egyén elleni gyűlöletre épült. Bűnös tevékenysége eredményeként több, mint 60 millió embert megsemmisítettek. A bolsevizmus, mint fajtársa és előfutára a fasizmusnak, a főszereplőjévé vált a saját népei elleni emberírtásnak.”(236.old.)

Arról tessék előadni, hölgyem, hogy miért bábáskodtak a zsidók e szörnyű bolsevizmus működtetésében:
Winston Churchill vezércikket írt Cionizmus kontra bolsevizmus címmel, amely az Illustrated Sunday Herald-ban jelent meg (1920. február 8). Ebben az írásban, amely nyomatékosította, hogy a cionizmus és a bolsevizmus „harcban áll a zsidó nép lelkéért”, felszólította a zsidókat, hogy tagadják meg a „bolsevik konspirációt” és tegyék világossá, hogy „a bolsevik mozgalom nem zsidó mozgalom”.
Ugyanakkor kifejtette:
„(A bolsevizmus) a zsidók között semmi esetre sem új. Már Spartacus-Weishaupt-tól kezdve, Karl Marx-on át egészen Trockíjig (Oroszország), Kun Béláig (Magyarország), Rosa Luxemburgig (Németország), Emma Goldmanig (USA), ez a világraszóló összeesküvés a civilizáció megdöntésére és a társadalom átépítésére, a korlátozott fejlődés, a rosszindulatú irigység és a lehetetlen egyenlőség alapján, folyamatosan nő.”

Az első világháború egyik jelszava "a népek és nemzetek önrendelkezése" volt. (Kivéve, ha a győztesek gyarmatairól volt szó). Számunkra ennek Trianon a bizonyítéka.
Namost, ha a cionizmus a zsidó önrendelkezés elve, akkor ezért van köze Churchillnek a cionizmushoz. Ahogy a csehek, szlovákok, lengyelek, stb. önrendelkezéséhez volt.

Akkor miért húzogatták angolok és franciák a határokat fűszálanként szortírozva Magyarország körül, ha nem lett volna közük hozzá?

Nagyon gyenge hozzászólás, talán csak nem érintettem fedetlen idegszálat?

A kommunizmustól tartva a kapitalista semmiféle megszelidűlést nem csinált, csak fegyverkezett. A munkások életszínvonalának emelését a szabad szakszervezetek és a teljesítményre érzékeny menedzsmentek közösen érték el. A kommunista gyakorlat még a munkást is elrettentette a vörösödéstől.
Nem voltál szakszervezeti tag Nyugaton?

Az elődeik bigott életstílusáért miért a keresztényeket kezdték gyilkolni Szamuely elvtársék?
Részlet Szamuely Tibor beszédéből Győrött, 1919. április 20-án, Húsvét vasárnap:

„A hatalom a kezünkben van. Aki azt akarja, hogy visszatérjen a régi uralom, azt kíméletlenül fel kell akasztani. Az ilyennek bele kell harapni a torkába.
A magyarországi proletariátus eddigi győzelme nem került különös áldozatokba. Most azonban szükség lesz arra, hogy vér omoljon. A vértől nem kell félni. A vér – acél: erősíti a szívet, erősíti a proletár öklöt. Hatalmassá fog tenni bennünket a vér. A vér lesz az, amely az igazi kommunvilághoz elvezet minket.
Ki fogjuk irtani, ha kell, az egész burzsoáziát…”

A kommunisták seggnyalói nem idéztek pontosan. Marx elvtárs azt mondta (amikor zsidó létére nem zsidózott), hogy a "történelem osztályharcok története" és nem azt, hogy "A történelem véres harcok sorozata".

"„A gyűlölet a legborzasztóbb érzés. A gyűlölet még több gyűlöletet szül, és ez a kör soha nem törik meg.”"

Főként, ha több mint 100 éve menedzselik a gyűlöletet és kiterjesztését:
Old Newspaper Read's Six million Jews Died in 1915 1938 Before Hitler was in power. - YouTube.html

Palesztína az első világháború előtt és alatt nem volt Anglia "gyarmata" - ahogy írod. A törököké volt. Csak utána lett Anglia gyarmata, kamuból "mandátum" néven.

Hogy is mondta Yitzhak Gruenbaum, volt izraeli belügyminiszter:
"One cow in Palestine is worth more than all the Jews in Europe.[5] "(Wiki)
"Egy tehén ha Palesztínában van, többet ér, mint Európa összes zsidója."

"Judea Declares War on Germany!" - Daily Express headline, March 24, 1933.
"A zsidóság hadat üzen Németországnak"
Már 1933. március 23-án. Vajon miért?

A meggyilkolandó burzsoázia nem csak keresztényekből állt. Ezt bizonyítja a kommunista gyilkolásmánia világra kiterjedő mérete. Ami elvisz bennünket a zsidó kommunizmus világméretű fenyegetéséhez, amiről többek között Churchill is értekezett. (Lásd korábban e kommentsorban.)

Anglia csúcsban a világ negyedét birtokolta a farzsebében. Palesztína csak aprópénz volt ebben a bukszában.

Fogott ember lett egy idő után. Ezért nem viselkedett korábban nyilvánított elvei mentén.
Majd, miután teljesítette fogvatartóinak követelését, a Hitler elleni háborút, visszaállt anti-kommunistának a háború végén, lásd: Operation Unthinkable".

Winston the spendaholic: He teetered on the brink of bankruptcy and was saved by secret backhanders. Yet a new book on Churchill's finances reveals he spent £40,000 a year on casinos and £54,000 on booze
• Churchill spent most of his life swimming in a mountain of personal debt
• Gambled equivalent of £40,000 a year on holidays to the south of France
• Had £54,000 bill from his wine merchant, including £16,000 for Champagne
• Secret benefactor gave him £1million in 1940 as he became Prime Minister
By David Lough For The Daily Mail Published: 22:36 BST, 11 September 2015 |

Erről beszélek, amikor kifogásolom például Soros állandó hozzáférését az EU vezetőihez, miközben egyetlen tanyasi parasztot se hallgatnak meg. Külön pikantériája a dolognak, hogy ez pont a "baloldaliakat" csöppet se zavarja.

Látom, hogy szívesen hivatkozol demokratikusságodra, miközben fogalmad sincs róla.
Azt írod: Az ellenzék, ott ahol nem csak bábú, mindig és mindenütt erélyesen lép fel a hatalommal szemben, hisz az a feladata.
Nem ez a feladata. Az a feladata, hogy a saját programját képviselje, amivel bekerült a parlamentbe. Lehet, hogy az ő programja jobban hatalmi program, mint a kormányé. Az is feladata, hogy bizonyos ügyekben támogassa a kormányt, még akkor is, ha a kormánynak, a parlamenti számtan következtében, nincs is rá szüksége. Ezzel is bizonyítja, hogy működése a kapott felhatalmazáson áll.

Azt hinném, hogy ezért vannak a képviselők ott. Akik a kisember szavazóik "képét viselik".

Mert eddig egyik ellenzék sem volt tisztában a kötelességével. Hajlamos vagy a t9rténeteket a közepén kezdeni. Azon a ponton, ahol éppen kényelmes.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés