Orbán: Egy centire voltunk attól, hogy kilépjünk a Néppártból

2020. január 17. 8:41
A pártcsalád többsége „elárult bennünket” – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Egy centiméterre volt a Fidesz attól, hogy kilépjen az Európai Néppártból (EPP) csütörtökön, mert a pártcsalád többsége „elárult bennünket” – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, miután az Európai Parlament (EP) előző napi strasbourgi ülésén – néppárti szavazatokkal is – elfogadták a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről szóló határozatot.

A kormányfő a szavazás kapcsán úgy nyilatkozott:

„Egy centiméterre voltunk attól, hogy kilépjünk a Néppártból a tegnapi nap folyamán.

Csak azért nem tettük ezt meg, mert a franciák, a spanyolok és az olaszok azok egyértelműen velünk voltak, és azt mondták a Néppárt vitájában, hogy ki kell állni Magyarország mellett.”

Az – folytatta Orbán Viktor –, hogy három komoly ország, a franciák, a spanyolok és az olaszok azt mondják, a magyaroknak van igazuk, ad némi reményt a változásra az EPP-ben. „Fogyatkozó, de még létező reményt. Egyébként ma reggel már nem lettünk volna tagok„ – fogalmazott.

Nyolcszor öltek meg, nyolcszor támadtam fel

Orbán Viktor elmondta: „az egész dolog mögött, túl a bevándorlásról szóló nézetek különbözőségén az áll, hogy a Soros-hálózat az nagyon aktív az Európai Parlamentben, meg az európai politikában.”

A miniszterelnök úgy fogalmazott: „Sokan vannak, akik félnek Soros Györgytől. Egy nyugat-európai médiaközegben, amikor Soros belefúj a sípjába, és ott meglendülnek a tollak, és nekiesnek egy politikusnak a lapokban, újságokban, internetes médiában, hát, aki azt kibírja, az legény a gáton. Mi ezen már túl vagyunk. Én személyesen nyolcszor vagyok túl. Engem nyolcszor öltek meg ezek az újságírók és álcivilek, meg a Soros-féle hálózat. Nyolcszor támadtam föl, én már minden lében meg lettem forgatva, tehát én már nem félek ettől a dologtól, mert ismerem. De aki még soha nem ment szembe egy ilyen hatalmas ellenerővel, az csak egy úthengert lát és azt mondja, hogy azzal szemben nincs esélyem, inkább hallgat”.

Közölte, a témában tárgyalt Sebastian Kurz osztrák kancellárral, találkozni fog a CDU vezetőjével és Angela Merkel német kancellárral, és szeretne beszélni Donald Tusk néppárti elnökkel is, majd „döntést kell hozni”. Orbán Viktor hangsúlyozta, a helyzet így nem maradhat:

ha nem áll ki az EPP Magyarország mellett, akkor „nekünk egy új európai, kereszténydemokrata jellegű mozgalmat kell indítani”,

és „lesznek hozzá szövetségeseink”.

Míg ez a hálózat egy kevert, új Európát akar, addig Magyarország nem migránsokkal, hanem magyar gyermekekkel akar válaszolni a demográfiai problémákra – jelezte.

A hazai börtönkörülményekre hivatkozva megítélt kártérítések ügyében a miniszterelnök úgy fogalmazott: „eszes, jól ismert ügyvédcsoportok” rájöttek, a kínzásról szóló európai szabályok olyan lazák és abszurdak, hogy erre hivatkozva „bizniszt lehet csinálni”. Ezeknek az ügyvédeknek a személyével is kell majd foglalkozni, mert „mégiscsak kihúztak az állam zsebéből sok milliárd forintot” – fűzte hozzá. Megjegyezte, a „csúcstartó" a „börtönbizniszben” egy 33 éves férfi, aki 8,5 év börtön után kapott 8 millió forint kártérítést. A kifizetett összegek meghaladják a 10 milliárd forintot - közölte a miniszterelnök, aki kijelentette: mindezt joggal való visszaélésnek tartja, ezért fel fogják függeszteni a kifizetéseket, és a kormány azonnal a parlamenthez fordul a szabályok megváltoztatásáért.

Számít rá ugyanakkor, hogy „ezek a derék ügyvédek” európai bírósági fórumokhoz fordulnak majd, és ahogy ismeri az európai bírókat, szerintük is probléma, hogy „nem süt be a zárkába eléggé a nap”. De még mindig jobb rámutatni egy szabályozás abszurditására, mint „balek módjára fizetni” – mondta.

Az új osztrák kormánnyal kapcsolatban magyar szempontból a miniszterelnök egyfelől azt nevezte a legfontosabbnak, hogy

bevándorlásügyben semmilyen változás nem lesz, az osztrákok továbbra is bevándorlásellenesek, keményen a határvédelem mellett vannak.

Másfelől kiemelte, hogy az osztrák kancellár a versenyképesség-növelés pártján van, ami egybecseng a V4-ek álláspontjával. Rossz hírnek tartja viszont, hogy az osztrákok eltökélten atomellenesek, és megtámadnak minden atomenergetikai beruházást, ami nemcsak a magyarokat sújtja Paks miatt, hanem a cseheket is.

A gyöngyöspatai roma gyermekek iskolai szegregációjának ügyében a miniszterelnök arról beszélt, hogy „a magyarok nem rasszisták, nem utasítják el a cigányokat élből”, de azt a magyar ember sohasem fogja elfogadni, ha pénzt adnak a semmiért. Egy szerencsétlen bírói ítélet született, ráadásul a pert indítóknál is „a Soros-szervezeteket találjuk” – értékelt. Provokációnak érzi az ügyet – mondta –, amely a cigány-magyar együttélés helyzetének javulását, a cigányok nyomorból való kiemelését elősegítő politikát torpedózhatja meg.

„Mindent megadunk, de pénzt nem adhatunk”

– közölte, megjegyezve azt is, hogy a baloldali-liberális kormányok időszakában indult iskolai gyakorlatról van szó, a Fidesz-KDNP-kormány más típusú felzárkóztatást vezetett be.

A Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában elhangzott interjút ide kattintva hallgathatja vissza.

(MTI / Mandiner)

Címlapkép: MTI/KOSZTICSÁK SZILÁRD

Összesen 543 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem.
Szerintem kirúgtak benneteket, csak még nem veted észre.
Romlik a politikai ösztönöd.
Áprilisban ha megint kinyalod a kínaiak valagát Pekingben, majd rájössz!

Ön szerint vannak-e külföldön eltitkolt bankszámlái Orbán Viktornak?


Nincsenek (nyomja a "like" ábrát) vagy
Naná, nem is egy (nyomja a "dislike" ábrát)

Szavazzon!

Ne örülj. Ha Orbán kilép az NPP-ből, az a továbbiakban semmiféle
módon nem tudja megakadályozni, hogy Orbán azt tegye, amit jónak
lát. Biztosíthatlak, hogy lesz egy két meglepő húzása, politikai
innovációja és csak pislogni fognak körülötte, mert többre nem fogja
futni abból a takonyból, ami az agyatok helyén van.

Kb. erről van szó, de azért lássuk be: itt időhúzásról van szó.
A Weberék csapdája ez: meg akarnak szabadulni a Fidsztől, azaz: kiüldözik, de nem nyilvánosan.
Azt akarják, hogy tegye ezt meg a Fidesz.
Ha megtenné, ezt követően a Bölcsek jelentése, mit is mondana?
Nyilván azt, hogy a Fidesz nem szolgált rá a kilépésre.
Ezzel ütne Weber és az ál-Néppárt egy újabbat Orbánon.
Így tehát meg kell várni, míg a Bölcsek jelentése nyilvános lesz.
Az újra visszautalja a kérdést Weberhez, Tuskhoz.
Akik megszavaztatják a Néppártot, méghozzá nyilvánosan.
A szavazás előtti percekben pedig a Fidesz kilép a Néppártból.
Kb. ez lesz a forgatókönyv, mert itt már nem a jelen a kérdés, hogy a Fidesz marad-e, hanem a jövő.
Ki hogyan jön ki ebből a helyzetből.
A Néppárt, Weber, Tusk tudatában vannak, hogy a Fidesz kilépése sebet üt a Néppárton az európai választók körében, ezért igyekeznek minimalizálni a veszteséget.
Kérdés, sikerül-e nekik és milyen arányban.
A Fidesz is igyekszik a presztízsveszteségét minimalizálni, és emelt fővel - igazságának hangoztatása mellett - távozni, ezzel építve a következő lépését.
És ehhez csak a legjobbakat lehet kívánni.
Jobb lesz a Néppárton kívül, mert a jövő a konzervatívoké, a patriótáké, az önazonos magatartású pártoké, országoké.
Ez azonban lehetetlen küldetésnek látszik, figyelembe véve az Európában fennálló Sorost ideküldők terrorját Brüsszelben, az európai médiában, a bírósági rendben, egyszóval: a globaloligarchia közel 100%-os, totális korlátlan uralma idején.

Válaszok:
Karvaly | 2020. január 17. 10:02

Lehetetlennek látszik, de a politikában olyan nincs, hogy lehetetlen.

(-::
Nagyon kell ez! Nyuszi, hol voltál eddig?

Lassan véget ér a DK-s öregek eligazítása, Feri még átnézi a hozzászólásokat, kijavítja a helyesírási hibákat, haragra gerjeszti a stábot, de hogy megőrizzék a gyors reagálás képességét, popzene és nick máris gépbe ülhetett mély, a nemzetközi politikai és gazdasági folyamatokat átlátó elemzésébe, de felkészülnek a többiek, hamarosan jön Pelso aveum, brabant89, János bácsi - neki még előbb be kell vennie a reggeli orvosságokat -, Kiss, Palika 1955 - bár ma reggel magas volt a vérnyomása, alig ért oda a reggeli stratégiai megbeszélésre - , Kittkatt, a nyolcvan ellenére mindig fiatalos, HORD egészsége miatt aggódott Feri, de Ő is időben érkezett, zsoltkom jobb lett volna, ha a kardiológián kezd, no de most mindekire szükség van, legfőképpen a mindent értő, mindenhez ékes magyarsággal, válogatott stílusban hozzászólni képes Értemén bácsira, koronaszép a laborban kezdett, de Ő is befutott.

Többen elnézést kértek, hogy a gyógytornász még nem érkezett meg, így késni fognak, de lehet, hogy otthonról kapcsolódnak be a mai Orbán-ellenes hadműveletbe. Ráadás-éve jelezte, hogy ma ő is hiányozni fog a reggeli eligazításról, de már a számítógépe mellé tette Sztálin-Rákosi és Kádár fényképét, s a bakelit lemezről szólnak a régi jó munkásmozgalmi dalok.

Feri telefonon átszólt a Jobbik vezérkari sátorba is, mi lesz veletek fiúk, az kevés, hogy a Jobbik értelmiségi tagozatából még csak szájnyalogatoviktor ragadott tollat, mikor jön már Macskaakalapban, s a többiek? ha ilyen lusták maradtok, 22-ben nem léphettek be a DK-ba.

Feri hívta Fegyőrt is, aki viszont kifejtette, hogy az értelmiségi Momentumnak nagyon ciki a DK színvonalára süllyednie, még megnézi, ki nyilatkozzon a témában, már amennyiben vállalja valaki, hogy a fentiekkel egy lapon említsék.

Feri magabiztos, Soros, a nagytőke velünk van, Magyarországért dolgoznak, a magyar demokráciáért, a véleménynyilvánítás szabadságáért, a Marx-i értelemben vett igazságos, szociálisan érzékeny ,kapitalizmus nélküli világért, a magyar dolgozók jólétéért, felvirágoztatásáért. Fiúk, rajta, nyomjátok, ez itt a tét, le a milliárdos burzsujokkal. Klári riadtan telefonál Brüsszelből, jaj Feri, ne igyál, s gondolj a befektetéseinkre.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. január 17. 10:01

A Jobbik gyorsan reagált Feri kérésére, szájnyalogatoviktor mellett rögtön csatába küldte banendiwheel-t, aki sűrű zsidózás és cigányozás kíséretében ült a gépe mellé, mellőzve a pártfegyelmet, elfeledkezve arról, hogy a Jobbik zsidó-és cigánybarát, Körkörös Kankurjának előbb meg kellett etenie a teheneket, majd Ő is kikáromkodta magát, már a tehenek étvágya sem a régi Orbán miatt, s nyomban hadba indult Tehetetlen Dodo is, csak előbb megcsókolta Vona falon függő fényképét.

De rendes Bősz Anett is, a liberálisok véleményét egy igazi keresztény emberre, Keresztény családapára bízta, aki éppen hazaért a reggeli miséről.

Válaszok:
kalotaszeg | 2020. január 17. 13:13

Az alpári hangvételű hozzászólásodból kiderül: még mindig nem fogtad fel migráció hatalmas veszélyét. S azt sem, hogy Orbán aktívan, pozitív céllal manőverezik, ezért csak jó forgatókönyvei vannak, mert vagy eléri a Néppárt liberális irányvonalának mérséklődését, vagy pedig egy új, valódi kereszténydemokrata irányú pártcsoportba lép át.

Válaszok:
kalotaszeg | 2020. január 17. 13:24

A MAZSIHISZ sem akar azért lemaradni régi pártja - MSZMP-MSZP-DK - mögött, így felkérte régi harcosát, Groswenort, mondja el Ő, hogyan látja a helyzetet egy Orbán és EMIH gyűlölő baloldali zsidó.

Orbán így is készíti elő a 2022-es győzelmét, ahol a migrációt elutasító álláspontja fölényesen legyőzi a gyáva, magyarellenes ellenzéki hazai migráció-pártiakat / az egyéb jó kormányzati eredményekről már nem is beszélve /.

Ha szerinted ez "szar duma", akkor az értelmeseknek biztosan meggyőző!

Valószínű, a Néppárt végének kezdete lesz - ha a Fidesz elhagyja...

Téged kellene már kibaszni innen a dékás propagandád miatt, aztán mehetsz a 444-re hüppögni a többi hozzád hasonlóhoz.
Mindenesetre engem már nem fog többé zavarni, amit ide trollkodsz.

"Feri magabiztos, Soros, a nagytőke velünk van, Magyarországért dolgoznak, a magyar demokráciáért, "
Igen, ezt ordítja minden "szabad" média, sajtótermék Londontól Bukarestig.
És ezt a magyar lakosság kb. 50-a hiszi, vallja és ezért megszavazza.
"Aki elfelejti a múltat, arra ítéltetik, hogy újra átélje"
Magyarország is újra átélheti az x-edik kifosztását.
Ha Gyurcsányékra, Momentumra, a Soros-globaloligarchák trójai falovára szavaz.

Pontos, bár szerintem ha a Fidesz kilépne, akkor valószínűbb, hogy utána a jelentésről azt mondanák, hogy a Bölcsek Tanácsa is megerősítette a jogállami aggályokat, ezért lépett ki a Fidesz, mert nem akarták megvárni a jelentés kihirdetését. Pont azért, hogy így még üssenek egyet rajta.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. január 17. 11:54

Ja, de ha kell (es nektek valahogy mindig kell), akkor szo nelkul leszavaztok Gyurcsanyra, Jobbikra, Fekete-Gyorre, tulajdonkeppen akarkire. Aztan hozzateszitek, hogy befogott orral szavaztatok.
Mert ti ilyen nagy europai demokratak tudtok lenni, ja.

Számodra meg nem, mert a törpeagyaddal nem fogod fel, hogy én-től független valóságmegragadás lehetetlen.

Kérlek szólj, ha megtörtént.

Igen, de fogadok, hogy észre sem vette.

De, hisz benne! :))))))))

Neked kell kitalálnod valamit, hogy egy primitív bunkó ne bitorolja a nevedet.

Az igazság szolgálata mindig felemel!

Utána jobb lenne a közérzeted? És te maradsz tovább a lopott neveddel együtt?

Hagyd! A számtan nem az erősségük.

Válaszok:
kalotaszeg | 2020. január 17. 13:08

Ne zavarjon, hogy hülyeségeket beszélsz. És fizess te, a semmire!

Milyen alapon kötöd a jóslatodat, az én törlésemhez? Kicsit elszálltál magadtól, térj vissza a földre!

Egyébként visszatérhetünk az eredeti kérdésedhez is:

"Ha megfogadod, hogy örökre törlöd magad, ha megtörténik, akkor szólok."

NEM! Miért is tenném? Remélem így elégedett vagy.

Senki nem kötelez arra, hogy engem olvas! Ájulás ellen, repülősó!

jav: olvasS! (mielőtt ezen rugóznál)

"van még egy póráz, a hetes cikkely"
Boldog tudatlanság!

Melyik fele? Pl . Jakab péter (39) Cseh Katalin(31) Donáth Anna (32), esetleg, Kunhalmi, aki gondolom nem öreg, de 10 évvel ezelőtt is, már 27 éves volt. Általános iskolás......:DDD Bár, a helyesírását elnézve, ott kellene még koptatni az iskolapadot!
De a felsoroltak is minimum 20 évesen jártak szerinted általánosba? Hát..számtantanár már nem lesz belőled, az biztos!

A 'potlek' az te vagy barátom. X.

" Orbàn annyira levàlthatatlan, mint Tarlòs."

Tééényleg? Pedig azt harsogjátok, lassan 10 éve, hogy Orbánt nem lehet leváltani, mert "lejt a pálya", meg így, meg úgy van kitalálva a választási rendszer.... Most akkor mikor hazudtok?
Titeket sosem èrdekelt a valòsàg, mert ti attòl is függetlenek vagytok.

Egyébként, Gyurcsányt a pártja mondatta le! Nézz utána, segít a gugli, mielőtt ostobaságokat állítasz.

Igen, ez sem kizárt, de azzal is öngólt lőnek, mert a közvélemény másként látja.
És a Bölcsek is buktáznának, de ez már őket nem érdekli, ők már inaktívak.

"csodàlkoztam is, tőled nem ezt vàrtam. "

Nem is várhattad, mert sajnos figyelmetlen voltam a hozzászólásod olvasásakor. Kérlek, ne haragudj. Természetesen tévedés volt. Időnkét tényleg "benéz" az ember egy-két dolgot kutyafuttában. :)

A baloldal egy szemétlerakat. Láthatod az itt kommentelőikből.

Én is köszönöm. :)

Feri a nap zárásaként ül az üveg mellett, mereng, s kiszól a konyhába, Klári, hozzál még egy üveggel.....Hányszor mondtam már neked, hogy ne keverj a Klárival, én Ági vagyok, ha nem lennék melletted, már kiáltványt intéztél volna a nemzethez....

Hiába kérdezed Imrét naponta, Ő sem tud okosat mondani, pláne amióta áthelyezték, nem lát rá úgy a dolgokra. Tudom, hogy szomorú vagy, beleolvastál a kommentekbe, s be kellett látnod, hogy a mi kommentelőinkkel nem fogjuk megnyerni a csatát.

Jó,jó, gyerekek, tudom én, hogy az öregektől mit várhatok el, nézd meg Klári, bocs Ági, Palika reggeltől egyfolytában küzd Orbán ellen, ígéretéhez híven Mekk Ede is kiteszi a lelkét, Dodóról sem mondhatok semmi rosszat, a volt moszkvai kereskedelmi kirendeltségünk egykori vezetője, platonov is hozza a formáját, jó baloldali zsidóként Groswenor és benadiwheel az elképeléseim szerint osztja a kipcsákokat, gek egy hétig feküdni fog, annyit dolgozik.

De úgy érzem, ez tényleg kevés, az emberek már megunták a nerlovag, fideszsytnyik, Orbán lop, a gázvezeték szerelő már repülőgép anyahajót vesz Orbánnak, a cigány az cigány marad, Orbán megbukott, nem kell senkinek sem, Orbán a Putyin pincsikutyája, ,szar antikrisztus pótlék, szélhámos lúzercigány, nem kell senkinek sem, Orbán szopni fog.

Ma valahogy rájöttem, hogy egy ilyen intellektusú, szellemi teljesítményű csapattal 22-ben bukni fogunk. Nem tudunk semmi újat mondani az embereknek, nincs alternatív programunk.

Jó, Ági, tudom, hogy annak ígéretével még győzhetünk, hogy a migráns kvóta elfogadásával, kormányprogramba emelésével megoldjuk a hazai munkaerőhiányt, újból hiteleket veszünk fel az IMF-től, visszajöhet a Suez és a többiek, de nincs új üzenetünk.

Éppen ma hívott fel Bersani Rómából, s elmondta, hogy Ő, mint volt PD elnök nemzetközi szinten is óriási válságban látja a baloldalt. Egyetért a PD mostani vezetőjével abban, hogy a balközép PD-t az Emilia-Romagna-i tartományi választások után fel kell oszlatni, s új pártot kell alapítani új erők bevonásával.

Bersani azt mondta nekem, hogy a baloldalt nem lehet a régi eszközökkel kihozni a krízisből. A baloldalnak új pártformációban be kell vonnia a katolikusokat, a civileket, a szardínia mozgalmat. S ami különösen szíven ütött, Bersani szerint a baloldal az egész világon késében van, egy helyben topog az antik politikai jelszavai felett.

vagyis Ági, ezekkel az öregekkel, elkötelezett Orbán és magyargyűlölőkkel nem fogunk triumfálni 22-ben, ez a mai egy nagyon szerény szellemi muníció, inkább sírni lenne kedvem, ennyi szürke, semmitmondó, hát még engemet is túlszárnyaló trágárság láttán. Pedig én is tudok az lenni.

No de kivel fogjak össze? A katolikusok itt ugye kizártak, Hegyi Gyula egyedül jó cégérnek, a civilek, a fiatalok, hát azok meg kiröhögnek, kivénhedt, sértett bolsinak tartanak,hiába veszek fel bohóc ruhát, inkább a Momentumra szavaznak. A mi sírásónkra.

Ági, mit csináljak? Kár, hogy Péter Gábornak nincs szobra, most Őt kérdezném meg leginkább.......

Ez majd kiderül: a lengyeleknek állítólag vannak e vonatkozásban fenntartásaik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés