Webert kiütötte a csicskalángos: számolni is elfelejtett

2020. január 15. 9:59

Kovács András
Facebook
Nem megy ez a fránya alsó tagozatos matek az EPP frakcióvezetőjének.

„»Az én pártom, amelynek tavaly a csúcsjelöltje voltam, a legutóbbi választáson 40 százalékos eredmény felett teljesített: ezért nem kérünk kioktatást sem a politika, sem a választások ügyében. A mi irányvonalunk és az értékeink világosak.«

Manfred Webert idéztem. Azzal nem érdemes foglalkozni, hogy az Európai Néppárt frakcióvezetője milyen kioktatásról beszél. Nagy valószínűséggel a tavaly bekapott csicskalángos hatása alatt áll még szegény. A nyilatkozatában azonban tesz egy olyan megjegyzést, amivel teljes mértékben hitelteleníti magát. Azt mondja, pártja a legutóbbi választáson 40 százalék felett teljesített. Webernek két pártja van az EPP és a bajor CSU. Nézzük is meg, hogy a legutóbbi választásokon, hogyan is szerepeltek ezek az erők.

Az EPP-re a tavaly európai választáson a szavazók 23,8 százaléka voksolt. Bár nem voltam jó matekból, de a 23,8 százalék az biztosan nem több mint 40. De menjünk is tovább. A bajor CSU a legutóbbi tartományi választáson (2018) a listás szavazatok 37,2 százalékét gyűjtötte be. Bár ez már majdnem 40 százalék, de ha valaki az általános iskola 2. osztályában azt mondja, hogy a 37,2 több mint 40, azt sajnos ismétlésre küldik.

Webernek nem megy ez a fránya alsó tagozatos matek. Itt az ideje a buktatásnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Weber mellébeszél: nem válaszolt Orbánnak, hogy mitől nem liberális a Néppárt. Mi az az állítólagos "világos értékrendünk"? Konkrétan megfogalmazva, legalább néhány, a liberálistól eltérő alapelvben kifejtve. Soha nem tette ezt meg, mert Orbánnak igaza van, hiszen a néppárt ideológiailag most már alig különböztethető meg a liberálisoktól.

Ne csodálkozzunk. Már jó ideje kiderült, hogy sötét és korlátolt, mint egy régi lépcsőház. Így aztán jól illik abba a társaságba, ahonnan a támogatásokat elvtelenül begyűjtötte.

Weber politikai nulla.
A frakció nagyon szurkolt, hogy megszabaduljön tőle, erre a szőke ciklon vezeti a Bizottságot, Mannie meg visszahullott a frakcióra. Pótdíjként most lehet főnök, de komolyan senki nem veszi.

Tusk mérvadó, rá kell figyelni, sokkal többet árthat és jóval nagyobb súlya lesz a véleményének. ő sem túl jó haver, de viselkedni tud és Orbánról sokat tart.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés