Fidesz: Elképesztő Gyurcsányék álszentsége

2020. január 14. 20:10
„Az a DK beszél szakadékokról, amelynek vezetője az a Gyurcsány Ferenc, egy privatizációból meggazdagodott milliárdos” – írja közleményében a párt.

Elképesztő Gyurcsányék álszentsége – írta a Fidesz az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében, amelyben Arató Gergely DK-s frakcióvezető-helyettes nyilatkozatára reagált. Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján a kormányt bírálta a gazdagok és a szegények jövedelmi különbségének növekedésért.

„Az a DK beszél szakadékokról, amelynek vezetője az a Gyurcsány Ferenc, egy privatizációból meggazdagodott milliárdos, aki kormányzása alatt milliókat taszított szegénységbe, munkanélküliségbe, létbizonytalanságba és nem mellesleg a gyöngyöspatai roma gyerekek iskolai elkülönítése is az ő kormányzása alatt kezdődött el és az egész balliberális kormányzás alatt tartott” – olvasható a közleményben.

(MTI)

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez elég gyenge cáfolat.
Miért nem az EU-jelentést idézi a Fidesz, amely szerint:
Az EU 28 tagállama közül Magyarországon csökkent a szegénység a legnagyobb mértékben.

Válaszok:
DrPepper | 2020. január 14. 22:07

Van egy olyan érzésem, hogy egy ilyen vitában, ahol az egyik fél eleve semmibe veszi a tényeket, ez többet nyom a latban, mint holmi tényekre való hivatkozás.

Válaszok:
kalotaszeg | 2020. január 15. 9:02

Van ami örök:
"A legalacsonyabb intellektuális képességgel rendelkezőhöz kell igazítani egy propagandaüzenetet, így biztosan célt ér."

Goebbels

Csak tovább kell gondolni...
Mekkora lehet a szakadék a motim tulajdonosa és a motimnal dolgozó fizikai munkás között?

2019. október 17. csütörtök 09:27 2019. 10. 17. 11:56
Európai uniós átlag alatt a szegénység
Kisebb hazánkban a nélkülözők aránya, mint Belgiumban vagy Nagy-Britanniában
Nagy Kristóf
Közel egymillió fővel csökkent a szegénységnek vagy társadalmi kirekesztődésnek kitettek száma Magyarországon 2018-ra a válságot megelőző, 2008-as évhez képest.

Komoly eredményt ért el hazánk a szegénység visszaszorításában:

2018-ra egy év leforgása alatt nálunk csökkent az európai uniós tagországok közül legnagyobb mértékben a nélkülözésnek vagy társadalmi kirekesztődésnek kitettek aránya.

Az Eurostat mai napra eső, a szegénység visszaszorításának világnapja alkalmából közzétett jelentése szerint a szegénység Magyarországon a lakosság 19,6 százalékát érintette tavaly, tehát nemcsak a 21,7 százalékos uniós átlagnál értünk el jobb eredményt, de olyan országoknál is, mint Belgium, Nagy-Britannia, Luxemburg vagy a mediterrán államok. Tavaly a válság kirobbanásához, 2008-hoz képest egymillió fővel, 8,6 százalékkal sikerült visszaszorítani a szegénységnek kitettek számát, 1,89 millió főre. Ezzel bőven túlteljesítettük már jóval korábban az uniónak 2020-ig tett vállalásunkat. A nagy előrelépés szakértők szerint a jelentős béremelések mellett az olyan kormányzati intézkedéseknek köszönhető, mint a rezsicsökkentés vagy a devizahitelek kivezetése.
https://magyarnemzet.hu/gazdas..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés