Bánffy-kastély újulhat meg a magyar kormány jóvoltából

2020. január 14. 14:54
Megerősítik a tervek szerint a főépületet, és egy Bánffy-emlékhelyet is létrehoznak.

Szombaton jelentette be a bonchidai Bánffy-kastélyt felújításával foglalkozó Transylvania Trust Alapítvány, hogy a magyar kormány támogatásával sikerül megmenteniük a kastély főépületét – számolt be a Transindex. Azt írták, hogy a kétéves projekt során megerősítik a főépület szerkezetét, a romantikus szárnyban pedig egy Bánffy Miklós-emlékteret hoznak létre. Elsőként a pincében kezdték el a munkát, aláfalaztak és felújították a boltozatokat – derül ki a bejegyzésből.

A támogatást még 2018 decemberében ítélte meg a magyar kormány, 300 millió forintot (nagyjából 900 ezer euró), az indoklás szerint a Bánffy-kastély felújítására és oktatási tanműhelyként történő hasznosítására. Mint a bejelentésben is írják, mostanáig tartott a tervezés és az engedélyek beszerzése.

A portál szerint még nem lehet pontosan tudni, hogy mit fedeznek a magyar kormány támogatásából, mivel Hegedüs Csilla, a Transylvania Trust Alapítvány elnöke jelenleg szabadságon van, és Makay Dorottya, a felújítás tervezője sem akart nyilatkozni a portálnak.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés