Ami a vészhelyzetet illeti: van

2020. január 14. 10:13

Bencsik András
Demokrata
A klímavészhelyzet pon­tosan olyan szellemi kábítószer, mint a népi demokrácia, a klímasztrájk és a migráns nemzetköziség.

„Most eljött ez a pillanat. Az ausztrálok bizonyára elgondolkodnak majd azon, hogy kell-e mindenben a hülyeségig szektás zöldmozgalmárokra hallgatni, vagy esetleg megkockáztathatják a józan ész rehabilitálását. Ha majd elül a tűzvész, jut erre idejük. Hiszen ami a veszedelmes aljnövényzetet illeti, egy pár évig nem termelődik újra. Addig ezt a meccset Ausztrália megélhetési idiótáival le lehet játszani.

Ezért célszerűbb a budapesti politikai helyzetre inkább a klímahisztéria kifejezést használni, hiszen nem vitás, hogy melegszik a Föld légköre (vagyis lehetne ezen vitatkozni, de nem ajánlott, mert maholnap a kétkedőket – legalábbis a fejlettebb demokráciákban – elviszi a rendőr), ám az biztos: attól, hogy Karácsony Gergely a saroktól kerékpárral megy munkába, ha látják az újságírók, még nem lesz hűvösebb.

A klímavészhelyzet pon­tosan olyan szellemi kábítószer, mint a népi demokrácia, a klímasztrájk és a migráns nemzetköziség. A klímasztrájk fogalmát egy súlyos betegséggel küszködő svéd leányka dobta be a köztudatba, hallatlan sikerrel. Már nálunk is sztrájkoltak kisiskolások a klíma ellen. Tanítás helyett. Érdekes tünete ez a kollektív elmebajnak. Ha egy higgadt tanár megkérdezné ezeket a gyerekeket, hogy mondjátok el, de őszintén, mit reméltek attól, hogy az utcán kiabáltok, valószínűleg orvosilag is értékelhető válaszokat kapna.

Ha már itt tartunk, nézzünk szembe az igazi vészhelyzettel. Mert van. Ha most vasárnap lennének a választások, a Fidesz–KDNP-t legyőzné az egyesült ellenzék. Nem kicsit, nagyon. Amiből számos tanulságot le lehet vonni. Kezdjük mindjárt a legfontosabb tünettel: a Kétfarkú Kutya Párt egyre közelebb került ahhoz, hogy bejusson a magyar parlamentbe. Amiből az következik, ismerve e jeles párt politikai üzenetrendszerét, hogy a kissé drogmámorra emlékeztető hülyeség mára minálunk is politikai tényező lett: Gyurcsány, Karácsony, Gréczy, Jakab, Kunhalmi és Hasfelmetsző Jack már ante portas, itt van a kapuk előtt, ahogy a művelt latin fogalmazott. Jó reggelt, Magyarország!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bencsik mikor és melyik lapnál vezette a "Pártélet" rovatot?
Aki tudja, mondja meg!

Nahát, erre nem gondoltam volna!....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés