Ursula von der Leyen-hez fordultam, lesz uniós pénz Budapestnek!

2020. január 13. 18:45

Dobrev Klára
Facebook
Ha Orbán Viktor politikai alapon akar pénzt osztani, akkor tegye ezt a fizetésével, ne a minden európai magyar polgárnak egyformán járó fejlesztési pénzekkel!

„A Népszava információi szerint Orbán Viktor cinikus bosszúpolitikára készül Budapesttel és számos, ma már ellenzéki vezetésű magyar nagyvárossal szemben: a lap szerint a következő fejlesztési ciklusban a kormány politikai alapon akarja kiosztani az uniós pénzeket, kihagyva a fejlesztésekből Budapestet és a fél országot.

Ahogy azt az EP-kampányban is számtalanszor elmondtam, a Demokratikus Koalíció azt akarja elérni, hogy a jövőben az uniós fejlesztési pénzeket ne a kormány, hanem közvetlenül az EU ossza el az önkormányzatok között.

Ha valaki az EU-ban eddig esetleg azt hitte, hogy erre nem lesz szükség, annak most maga az Orbán-kormány fújt ébresztőt.

A demokratikusan megválasztott városvezetők és városaik elleni kormányzati gazemberség miatt ma Ursula von der Leyen-hez, az Európai Bizottság elnökéhez fordultam.

Ha Orbán Viktor politikai alapon akar pénzt osztani, akkor tegye ezt a fizetésével, ne a minden európai magyar polgárnak egyformán járó fejlesztési pénzekkel!

Lesz uniós pénz Budapestnek és minden ellenzéki városnak. El fogjuk érni!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 153 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Klári Fári, inkább Gréczy elvtársra vigyázzatok.

Nehogy újra lecsapjon.

Féreg Dobrev Klein!

Pest-Buda lehet, hogy városállam, de nem EU tagállam.

Arra megy ki a játék. Kötvénykibocsátás. És ha a teljes komcsi pereputtyukat behelyzték állásba, akkor kerül elő Demszkij tanácsadó, aki világbanki hitel csomagot vajaz le, amit támogatásnak fognak nevezeni.

Egy Hargitai nevezetű írta a hazug cikket. Nem lehet beperelni?

Még ha csak megtorlásról lenne szó?
De nem, ettől sokkal rosszabb a helyzet.
Orbán égetőkemencét építtetett, Mészáros Lőrinccel, állami, KÖZPÉNZEN.
És tudod, miért?
Ott fogja elégetni az összes, Budapestnek járó pénzeket, mindet, amit ez a remek nagyasszony, a Klára asszony Brüsszeltől kiharcol.

Pesti vagyok, tudom azt, hogy a Főváros bizonyos fejlesztési alapokból nem részesülhet, mert a számított GDP-je az uniós átlag vagy 130%-a. Más kérdés az, hogy a Kormánynak úgy kell beállítani az adóelvonásokat, hogy itt is maradjon némi pénz. A Megyei Kórházakat például uniós hozzájárulásokból nagyjából helyre lehetett pofozni, ami az ittenieknél nehezebben megy. A Lánchíd nekem egy jó példa, ha ad pénzt az Unió, ha nem helyre kell pofozni, mert ez az egész ország egyik jelképe, nem azon a szinten van, mint a biodróm(?), ami egy nagyra nőtt Pálmaház.

Na, a települések politikai alapú kitömése ellen már a DK se érvelhet többet. Saját mozgástere szűkítésében nagyon jó az ellenzék.

És melyik elmebeteg írta egy darab papírra, hogy "Orbán fasisztoid".
Én is leírhatom, hogy nagyon értelmes vagy, de attól még nem lesz igaz.

"A pénzt persze helyi szinten is el lehet lopni, ..."

Azért ezt nagyon rossz néven venné tőled Karigeri és csapata! :))

"A pénzt persze helyi szinten is el lehet lopni, ..."

Azért ezt nagyon rossz néven venné tőled Karigeri és csapata! :))

Jaaaj de türelmetlen vagy! Látod mennyi dolga van. Most intézte Budapest pénzét is, aztán a szemecskéjét állandóan rajta kell tartani Várhelyi Olivéren is, na meg az európai minimálbérért is harcol. Szegény feje azt se tudja hova kapjon.

Pest-Budának fejlettsége miatt nehéz kohéziós pénzekre pályáznia, és szerény mezőgazdasági tevékenysége okán az agrártámogatásoktól is zömmel elesik.
Dobrev meg beszélje meg a luxemburgi nyuggerekkel beérik-e bolgár minimálnyugdíjjal!

Gyurcsányné butuska. UVL könnyen megígérte, hogy Budapestnek lesz uniós pénz:-) a szokott módon:-)
Gyurcsányné szerint mekkora apparátus kéne a településeknek egyenként bírálni és megítélni a pénzt? Aztán ki ítélnek oda? A francia a magyarnak, a magyar az észtnek......

És, ha becsúszik valami 4-es metro gikszer, akkor az ÖSSZES magyartól vonják el a forrásokat?

... arról nem is beszélve, hogy kb a teljes jogi háttér hiányzik az ötlet megvalósításához.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés