Illegális bevándorlás – Elsüllyedt egy migránsokat szállító csónak a Jón-tengeren

2020. január 11. 14:58

2020. január 11. 14:58

Elsüllyedt szombaton egy migránsokat szállító csónak Északnyugat-Görögországban, a jón-tengeri Paxosz szigetnél. A balesetben legkevesebb 12 ember meghalt - közölte a görög parti őrség.

A beszámoló szerint a hatóságok 21 migráns életét meg tudták menteni, de 12-nek már csak a holttestét tudták kiemelni a vízből.
A baleset Paxosztól 13 tengeri mérföldre délnyugatra történt. A parti őrség helikoptereket és hajókat vezényelt az incidens helyszínére, további túlélők után kutatva. A mentésben több kereskedelmi hajó is részt vesz. A hatóságok úgy feltételezik, nagyjából 50 ember utazott a csónakban.

A parti őrség hozzátette: a bajba jutott migránsok a délelőtti órákban a 112-es európai segélyhívó számon adtak le vészjelzést. Paxosz földrajzi elhelyezkedését figyelembe véve az illegális bevándorlók vélhetően Olaszországba tartottak, amikor a szerencsétlenség bekövetkezett.

(MTI) –

Kapcsolódó cikkek

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsoel
2020. január 12. 09:59
Amerikai, politikailag inkorrekt vicc: - Miért tragikus eset egy szakadék mélyére zuhant, lángoló Cadillac, benne négy feka holttestével? - ??? - Mert óriási pazarlás. A Cadillac ötszemélyes.
szodabár
2020. január 12. 08:42
A parti őrség hozzátette: a bajba jutott migránsok a délelőtti órákban a 112-es európai segélyhívó számon adtak le vészjelzést Milyen érdekes, hogy szegény menekülteknek van telefonjuk , ismerik az európai segélyhívót és még a térerő is jó a tengeren. .....
békalepcse
2020. január 12. 07:56
Ez a tenger, ez a tenger... Jón tette...
Dorset Naga
2020. január 11. 20:33
Nem fújták elég keményre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik