Illegális bevándorlás – Elsüllyedt egy migránsokat szállító csónak a Jón-tengeren

2020. január 11. 14:58

Elsüllyedt szombaton egy migránsokat szállító csónak Északnyugat-Görögországban, a jón-tengeri Paxosz szigetnél. A balesetben legkevesebb 12 ember meghalt - közölte a görög parti őrség.

A beszámoló szerint a hatóságok 21 migráns életét meg tudták menteni, de 12-nek már csak a holttestét tudták kiemelni a vízből.
A baleset Paxosztól 13 tengeri mérföldre délnyugatra történt. A parti őrség helikoptereket és hajókat vezényelt az incidens helyszínére, további túlélők után kutatva. A mentésben több kereskedelmi hajó is részt vesz. A hatóságok úgy feltételezik, nagyjából 50 ember utazott a csónakban.

A parti őrség hozzátette: a bajba jutott migránsok a délelőtti órákban a 112-es európai segélyhívó számon adtak le vészjelzést. Paxosz földrajzi elhelyezkedését figyelembe véve az illegális bevándorlók vélhetően Olaszországba tartottak, amikor a szerencsétlenség bekövetkezett.

(MTI) –

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azé'... nem ezt szokták Darwin díjnak nevezni? Amikor kb. négyszer-ötször annyian szállnak bele egy lélekvesztőbe, mint amennyit kibír?

Vagy a Bermuda háromszögbe.
Gyilkosok.
A szerencsétlenek pénzét elszedik, a csónakokba beültetnek egy-egy kisgyereket, állapotos asszonyt, aztán elindítják őket.
Aztán jön az NGO hajó és felszedi őket.
Vagy nem jön.
A lényeg, hogy pörögjön az üzlet.
Egy két kép a vízbefúlt csecsemőkről még jót is tesz az üzletnek.
Ehhez a lelketlen üzlethez adnak ma segítséget eus politikusok.
A mocskok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés