Azt akarod mondani, hogy kettős mérce lenne?

2020. január 11. 19:00

Kurtz ezredes
Tutiblog
Pedig szó sincs erről. Pusztán annyi a lényeg, hogy nekünk, a mindenkinél és mindennél okosabb tudományos értelmiség képviselőiként, kötelességünk árnyaltan gondolkodni a dolgokról. Te pedig, kedves fideszes, egyszerűen túl buta vagy ahhoz, hogy ezt megértsd.

„Mi mindent árnyaltan látunk a világban. Csakis így tudunk létezni, mert annyira elképesztően okosak és kifinomultak vagyunk, amilyen te sohasem lehetsz! Na, jó! Önmagukat talán nem látjuk árnyaltan, mert annyira hihetetlenül szerelmesek vagyunk önmagukba, hogy azt még a mindennél tehetségesebb művészeink se tudnák árnyalt művészi eszközeik révén kifejezni. 

Legjobban én is azt szeretem, amikor a saját magam által készített interjút olvasom az ÉS hasábjain, amelyet természetesen önmagammal készítettem, de ennyi még férjen bele! Minden szentnek maga felé hajlana a keze, ha úgy látnám a dolgokat, mint ahogy te a buta világlátásoddal teszed, és hozzád hasonlóan hinnék az ilyen csacska babonákban, melyeket a tudomány a vallásszociológia segítségével már milliószor tudományosan megcáfolt.

...

Ahol te alig burkolt rasszizmusod megnyilvánulásaként jöttment migránstömegeket látsz, ott én sokkal árnyaltabban és a dolgok valódi fenekére nézve csodálatos kultúrákat, az ósdi, elaggott, butuska klerikalizmussal szemben vérpezsdítően izgalmas és bámulatosan ősi vallásokat, amelyek érdemesek a megismerésre. Ahol te terrorizmust kiáltasz, ott én tudatlanságot és meg nem értést. Meg egy borzalmas gyermekkort, ami egy másik kontinensen, miattad nyomorodott meg, mert te is hetero fehér férfi vagy, tehát lényegében elkövető! 

...

Ahogy nácik sem indulhatnak demokratikus választásokon, úgy Orbánnal szemben sem engedhetjük meg a bármiféle árnyalás legapróbb luxusát sem. Meg Duterte, Trump, Bolsonaro vagy Salvini esetében sem, akik mind nagyon gonosz emberek. Drogosokat büntetnek, fákat vágnak ki és nem engednek migránsokat kikötni sem. Ráadásul mindegyiket orosz hackerek szavazták meg, akikkel szemben pláne nem gondolkodhatunk árnyaltan, hiszen a világ minden rossz, gonosz és bűnös dolga mögött az káros tevékenységük sejlik fel. 

Nélkülük tökéletes hely lenne ez a szerencsétlen kis bolygó, így velük kapcsolatban egyszerűen nincs helye az árnyalatoknak vagy a párbeszédnek!

A szerző a Tanácsköztársaság-Relativizáló Intézet tudományos főmunkatársa/felügyelőbizottsági tag/kvízmester

MSc

Phd

MTA 

BTK

SZDSZ

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlen tükrözi a szerkesztőség álláspontját. Csak abban az esetben, hogy a kurva anyját minden fideszesnek!”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az itt megjelenő ballib hozzászólók igazolják........

Ez szélesebb körben terjesztést igényelne, mert szuper, mint mindig. Vannak fokozatok, ez még a sok jó között is telitalálat!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés