Greta falhoz állít

2020. január 10. 19:34

Bogár László
Magyar Hírlap
Ez nyílt uszítás a fennálló törvényes rend megdöntésére.

„Nos, magam sem gondoltam, hogy a világ Gretát kitaláló, felépítő és professzionális kegyetlenséggel üzemeltető urai ilyen tempót diktálnak majd neki. A tiszteletteljes emberi jogvédelemből a francia forradalom idején is kellett azért nagyjából egy év, amíg az először csak verbális radikalizmus átment a falhoz állítást kilátásba helyező, majd azt fizikailag is megvalósító, pusztító stratégiába.

Ma ugyanez történik, de a jelek szerint sokkal gyorsabban és brutálisabban, mint a jakobinus, majd kicsit később a bolsevik diktatúra idején. A Bastille valóban szimbólum, csak éppen a modern globális médiahatalom közvéleményt túszul ejteni képes mítoszképző erejének szimbóluma. Ahogy a francia forradalomban is egy teljesen alaptalan állítás vezetett végül a Bastille vétlen és védtelen, önmagát megadó őrsége bestiális kegyetlenségű meglincseléséhez, a »klímaügy« esetében is kirajzolódni látszik a brutális lényeg.

Az Extinction Rebellion klíma­mozgalom vérvörösbe öltözött »feketemágiát« gyakorló táncos kommandósai Európa szerte tartálykocsikból fecskendezik a művért, és ezt már nehezen lehetne félreérteni, hálásak lehetnénk nekik akcióikért. Üzeneteikben, miszerint soha nem látott klímavészhelyzettel kell szembenéznünk, a kormányok képtelenek megvédeni minket, ha túl akarjuk élni, akkor a saját kezünkbe kell venni mindent, nem hiszem, hogy bármi félreérthető lenne. Ez nyílt uszítás a fennálló törvényes rend megdöntésére, amit minden európai jogrend a legsúlyosabb bűncselekményként rendel büntetni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért ilyen messze ne menjünk. Ez a klímahiszti egy divatjelenség, semmi köze a jakobinusokhoz és a kommunistákhoz. Az ún. felvilágosodás a születésrendi hierarchia eltörléséről szólt és megvoltak a tömegek, amelyeknek ez találkozott az érzelmeivel és érdekeivel. A kommunizmus pedig a nyomorban élő tömegek üdvtana volt szerte a világban, s nem véletlen, hogy egy szörnyű háború után, a legnyomorúságosabb helyzetbe került társadalomban jutott hatalomra a szektájuk. A "klímavészhelyzetnek" még nincs ideológiája, ám a nevében elvárt változtatások nagy tömegek életkörülményeit rontanák jelentős mértékben, és cserébe nem kapnának semmi kézzelfoghatót. Ilyen perspektívával nem lehet forradalmat szervezni. Jelenleg az egész zöldmozgalom nem egyéb, mint lelkiismereti képmutatás. Egy köpőcsésze. Felmutatjuk, hogy mi milyen felelősségteljes, jó emberek vagyunk, azután hazamegyünk és élünk tovább ugyanúgy, mint azelőtt, hiszem nem nekünk van teendőnk, hanem a politikusoknak. Aztán arra a politikusra, aki drasztikus életmódváltozással kampányol, a fülkében már nem szavazunk, mert önmagunk ellensége nem vagyunk. Radikális 'reformokra' van szükség, de nem olyanokra, amelyek bennünket is érintenek. Kezdjük másokon. Ismerős?

Továbbra sem tudok mást tenni, mint ajánlani ezt az oldalt. Különösen ajánlom azt a bejegyzést, amely a CO2 klímára tett hatását ábrázolja a tanulmány megjelenési évének
a függvényében.

https://www.facebook.com/Kl%C3..

Világos és nyilvánvaló, hogy a karbonsemlegesség egy olyan politikai cél, ami teljességgel
értelmetlen és felesleges forráspazarlás. A CO2 a légkör legalsó rétegében helyezkedik el,
diffúz módon, réteget nem képez (mint pl az ózon).

Számoljunk! A 400 ppm == 0.04%. A CO2 IR spektrum cca 0.5 %-ban (leginkább 13 és 18
mikrométeres sávban) aktív. Ez megfelel annak, hogy egy 1 km-es üveglapba véletlenszerűen
belekarcolunk 25 db 1 mm széles csíkot.

Jó ez a 12 pont. Szépen összefoglaltad nekünk, hogy mik azok a motívumok, amelyekkel
le akarját tolni a torkunkon a szart. A síró kismacsak ugyan lemaradt, de kárpótol ezért
minket Gréta copfja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés