Wass Albert-szobrot avatott fel Tarlós István

2020. január 9. 8:11
Az esemény ellen a DK Radnóti-idézetekkel tiltakozott.

Borbély Lénárd, a XXI. kerület polgármestere élőben közvetítette az eseményt Facebook-oldalán. Mellette Tarlós István szólalt fel, aki a beszéde után a kerületvezetővel együtt leplezte le a műalkotást a Radnóti Miklós Művelődési Ház parkjában.

Az esemény után a jelenlévők egy szál fehér virágot helyeztek el a szobornál. Korábban a DK bejelentette, hogy flashmobbal fognak tiltakozni a szobor ellen. Ez végül be is következett, mintegy két percig tartott.

A Pesti Srácok tudósítása szerint a DK-s szimpatizánsok Radnóti-idézettel tiltakoztak a Wass-szobor ellen, ezzel pedig –Karácsony Gergely után – mintegy lefasisztázták az erdélyi írót.

(Mandiner)

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Radnótit és Wass Albertet nem kell szembeállítani. Főleg úgy, hogy az utóbbi ellen nincsenek a vádakat igazoló bizonyítékok. Wass Albert írásai inkább a román nacionalistákat ingerelhetik, de ezek az írások is vannak olyan értékesek, mint Radnóti versei, ha egyáltalán van értelme egy ilyen öszehasonlításnak. Wagnert, vagy Móricz Zsigmondot sem antiszemitizmusa alapján ítélik meg.

Ez a DK egy koszos bolsevik csürhe.

Hát, igen. Gondolom, a kommunistáknak nem igen tetszik az Elvásik a veres csillag. Meg talán az internacionalista hódolattal a románok felé forduló Momentumnak sem.

Halott költő utólagos kisajátítása önhatalmúlag. József Attila Világosítsd föl című versét gondosan eltitkolták, Radnóti özvegyét végig nagy becsben tartották, de ki tudja megmondani, mit szólt volna Radnóti a kommunista uralomhoz, hol fedezte volna fel abban a náci vonásokat? Hiszen sokan szenvedték meg a nácik üldözése után a kommunisták üldözését.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés