Azért jöttél, hogy zavarj bennünket? – A 444 esete a miseborral

2020. január 7. 21:07

Czopf Áron
Vasárnap.hu
Tiszta szerencse, hogy létezik a 444, mert így a kultúraellenes nihilizmus nem alaktalanul lengi be a nyilvánosságot, hanem napról napra torzabb és torzabb formában ugyan, de mindig testet ölt.

„Tiszta szerencse, hogy létezik a 444, mert így a kultúraellenes nihilizmus nem alaktalanul lengi be a nyilvánosságot, hanem napról napra torzabb és torzabb formában ugyan, de mindig testet ölt. Legutóbb azzal idézték meg a barbárság ősszellemét, hogy egy zavaros és tudálékos cikkben röhögték körbe a 2020-as budapesti Eucharisztikus Kongresszus mottóját. 

A cikk apropója az volt, hogy nemrég a rendezvény időpontját jelző visszaszámlálót helyeztek el a Mátyás templomnál a „Találkozz Jézussal Budapesten!” – felirattal. A 444 szerzője előtt rögtön le is pergett az élete, mint írja, a felirat bizonyára a végidőkre, Jézus második visszatérésére utal és ijesztő azok számára, akik „eddig nem éltek Istennek tetsző életet”.

E sommás megállapítása után a szerző át is tér a Jelenések könyvére, hiszen ezek szerint 2020-ban Budapesten rendezik meg az apokalipszist. Ezzel a nyilvánvaló ostobasággal gargarizálva a szerző végül azt a megállapítást köpte az olvasók képernyőire, hogy bizonyára „a misebor zavarhatta meg a budapesti Eucharisztikus Kongresszus marketingeseit”, mert „nem hatásos pénisznövelőt, működő hajnövesztőt vagy kivételesen busás befektetési lehetőséget, hanem személyesen és konkrétan Jézus Krisztust” ígérik reklámjukban.

A 444 ezen a ponton engedelmet kér, és jobb szeretné, ha az evilágiság feszesen önmagába zárt terében élhetné az életét ahelyett, hogy mindenféle obskurus prófécia beteljesedése sújtaná a magyar fővárost. (Ennek a vágynak a szimbóluma a cikkben említett pénisznövelő és a hajnövesztő szer.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szokásos-unalmas-egyhangú-semmitmondó és Tehetetlen szöveg.

Sok ateista képtelen épkézláb hozzászólásra teológiai témában. Csak perverz szabadasszociációkra futja nekik. Párbeszéd- és szalonképtelenek.

Válaszok:
Sulammit | 2020. január 7. 22:00

Ostoba fajankók. Az iszlámmal szórakozzatok 444, már ha mertek.

Ez igaz, de ezzel csak magukat égetik le.

Mi megbocsátunk, a muszlimok, pedig jól odapörkölnének nekik, mint a Charlie Hebdonak.

Szily is a múltkor mekkora hülyeségeket írt. Nem kellene bárkinek a keresztény témákhoz hozzászólnia, vagy, ha mégis oltári égése lesz belőle.

És ezzel visszaélnek. De türelmes a mi Istenünk, és mindenkit hazavár.

A kommunista vérbíró Kerényi Lajos kórházlelkész vállain zokogva kért bocsánatot bűneiért. Olty Vilmos katolikus cserkészként kezdte, nyilas párttagként, majd kommunistaként folytatta, mielőtt betegágyán számot vetett volna bűneivel.

Vitézmunkásőrpapa, teológia érted? És ebben kispályás a Szily, de nem én! Na, pá!

Ha már klímakatasztrófa van Budapesten, nem értem mit fájna a 444-nek ha a világvége is Budapesten lenne? A természeti csapással felérő Karácsony alatt lassan egész Budapest katasztrófasújtotta övezet lesz.

Kisult a Bede minden agyhullama, ahogyan a Figyelo es a Mandiner valamint a Magyar Nemzet reklamjara kopkod.
Remelem, a soros baloldali jotollu irasa tetszett, benne nem Jezussal, de magaval Sorossal talalkozhatsz. Ez am a nem mindennapi (de, mindennapi) elmeny!

A templomba is azert mesz , hogy "mas EMBEREKKEL" talalkozz?


Mar azt sem tudjatok, hogyan harcoljatok a katolikus vallas ellen. Diktatura nincs, ugyhogy puha, rafinaltabb eszkozok, modszerek kellenek.
Szebb jovot a Minden ellenben!

A hiba ott van, hogy eppen a "fuggetlen" ujsagiroik szovegei batoritjak a nepeket a meg belemenosebb, tragarabb, embertelenebb odamondogatasra.
De ezt a termest, "gyumolcsot" mar nem szivesen mutogatjak. Meghiszem azt!

Kerényi Lajos atyával ez a teljes történet.

"Egy érdekes élményét is megosztotta a hallgatókkal a Rádió Orient vendége: az egyik kórteremben odalépett egy idős, súlyosan beteg emberhez. Megfogta a kezét, és elmondta, hogy ő Lajos atya, lelki orvos. Erre a beteg hirtelen kapkodva kezdte venni a levegőt, zavart volt, és látszott, hogy komoly lelkiismereti betegsége van. Kihívta a papot a folyosóra, és halkan megkérdezte tőle: mi a véleménye Olti Vilmosról? Ő egy vérbíró volt, hiszen ő ítélte el Mindszentyt, sok ártatlan embert, és őt is – válaszolta erre az atya. Ne mondja, hogy vérbíró, mert én vagyok Olti Vilmos! Irgalom! - szakadt fel az idős betegből. Kerényi atya visszaemlékezve elmondta, az eset nagyon megrázta őt is. Nem mondhattam neki, hogy igen? Akkor hetykélkedtél, most meg irgalomért könyörögsz?

Mert az én Mesterem nem a bosszúra tanított engem...
Így hát kapott irgalmat, feloldozást, mindent... - emlékezett vissza a lelkiatya.

A közös ima.
Azt is mondom nektek: Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól. Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.” Mt 18,19-20

Az Eucharisztiáról hallottál már?

És arról, hogy az ima, beszélgetés Istennel?

És arról, hogy a Szentségimádás találkozik Jézussal?

Kerényi Lajos atyával készült másik interjú.

Az egyik szobában odaléptem egy idős emberhez, megfogtam a kezét, és mondtam neki, hogy nem akarom zavarni, de én vagyok itt a lelkipásztor, Lajos atya, csak köszönteni szeretném. Senkire se erőltetem rá az utolsó szembenézés lehetőségét. Először összefüggéstelenül, zavartan beszélt, levegő után kapkodott, fel akart ülni. Segítettem neki. Láttam, hogy nagyon vívódik önmagával. Aztán már fel akart állni. Ebben is segítettem. Kitámogattam a folyosóra, és még mindig nem értettem, mit is akar. Egyszer csak összeszedte magát és megkérdezte:

– Mi a véleménye Olti Vilmosról?

– Hú, mondom. A vérbíróról? Aki annyi embert ártatlanul megöletett, börtönbe záratott, Mindszentyt életfogytiglanra ítélte? Aki annyi kárt okozott a hazámnak?

– Ne mondja, hogy vérbíró – kiáltotta sírva. – Én vagyok Olti Vilmos! – Megrendítő volt látni. Átölelt. Meggyóntattam, feloldoztam, megkapta a betegek szentségét. Hatalmas lelki tehertől szabadult meg. Csak úgy rázta a zokogás.

a vérbíró hithű katolikusként kezdte pályafutását Szegeden, ahol diákkorában a Mária Kongregációnak, illetve a Magyar Cserkészszövetségnek is a tagja volt, de életpályája váratlan fordulatot vett: előbb belépett a Nyilaskeresztes Pártba, majd a Magyar Kommunista Párt Központi Vezetőségének Ifjúsági Titkárságának a Magyar Cserkészszövetség vezetőiről készített titkos névjegyzékében mint kommunista párttag találjuk a nevét – feltehetőleg ekkor már beépített emberként tevékenykedett.
............................................................................................
A későbbek során, 1956-tól – rossz híre miatt – Kádárék nem engedték bíráskodni, így 1957 és 1960 között ügyvédi tevékenységet folytatott. A kétezres években hunyt el, a fent ismertetett körülmények között. Örök tanúságul annak, hogy miként lehet valaki a saját vétkének legnagyobb áldozata, és hogy milyen az, amikor a bűn – már az evilágon – önmagában hordja a büntetését.

Elnyomják a lelkiismeretük szavát. Aztán ez csak kitör, pl. betegségek, alkoholizmus, durva viselkedés, szavak formájában.
Itt a mandin is világosan látni, hogy ki szenved mentális problémákkal, betegségekkel.
Nem velünk, hanem magukkal van a legnagyobb problémájuk.
Szegény nyomorultakért imádkoznunk kell.

Elolvastam Szily cikkét. Sajnos úgy szól, hozzá a Jelenések könyvéhez, hogy egy büdös kukkot sem ért belőle.
De az egész cikke, cinikus és zavaros.

Az pedig, hogy pénisznövelővel indít, nyilván Grécziről jutott az eszébe, vagy tüzetesebben megvizsgálta a sajátját.

Kunczét szégyellték a diáktársai, amikor miniszter lett. A piaristáknál érettségizett.

Jellemző annamannára, hogy milyen bibliai idézeteket hoz, és melyek azok, amelyek eszébe sem jutnak. Mindig csak a büntetés és sosem az irgalom. A büntetés persze csak másoknak. Vagyis nem keresztény. Jézus ezt tanítja:
A szőlőmunkásokról szóló példabeszéd.

„A mennyek országa hasonlít a gazdához, aki kora reggel kiment, hogy munkásokat fogadjon szőlejébe. Miután napi egy dénárban megegyezett a munkásokkal, kiküldte őket a szőlőbe. A harmadik óra körül megint kiment, s látta, hogy mások is ácsorognak ott tétlenül a piacon. Megszólította őket: Menjetek ki ti is a szőlőmbe, és majd megadom, ami jár nektek. Azok ki is mentek. A hatodik és kilencedik órában újra kiment, s ugyanígy tett. Amikor a tizenegyedik óra tájban is kiment, megint talált ott ácsorgókat. Megkérdezte tőlük: Mit ácsorogtok itt egész nap tétlenül? Nem fogadott fel minket senki – felelték. Menjetek ki ti is a szőlőmbe – mondta nekik. Amikor beesteledett, így szólt a szőlősgazda vincellérjéhez: Hívd össze a munkásokat, és add ki bérüket, kezdve az utolsókon az elsőkig. Jöttek tehát, akik a tizenegyedik óra tájban álltak munkába, és fejenként egy dénárt kaptak. Amikor az elsők jöttek, azt hitték, hogy ők majd többet kapnak, de ők is csak egy-egy dénárt kaptak. Amikor átvették, zúgolódni kezdtek a gazda ellen. Ezek az utolsók csak egy órát dolgoztak – mondták –, s ugyanúgy bántál velük, mint velünk, akik viseltük a nap terhét és hevét. Barátom – felelte egyiküknek –, nem követek el veled szemben igazságtalanságot. Nem egy dénárban egyeztél meg velem? Fogd, ami a tied és menj! Én az utolsónak is annyit szánok, mint neked. Vagy nem tehetem a sajátommal azt, amit akarok? Rossz szemmel nézed, hogy jó vagyok? Így lesznek az utolsók elsők, az elsők meg utolsók.”
Mt 20, 1-16

Ne vitatkozz Kerényi atyával!!!

"Megrendítő volt látni. Átölelt. Meggyóntattam, feloldoztam, megkapta a betegek szentségét. Hatalmas lelki tehertől szabadult meg. Csak úgy rázta a zokogás."

És ne vitatkozz Jézussal!!!

Menjetek és tanuljátok meg, mit jelent: Irgalmasságot akarok, nem áldozatot. Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem hogy a bűnösöket.” Mt 9,13

Hol jegyzik ezt a 444-et, hogy reklamoznak barhol a vilagon?
Meg Magyarorszagon sem!

Hagyjad, ne kopkodj, nem civilizalt.
A 444-nek, meg a reklamjainak meg nezzen utana a Greczy Zsolt, most ugyis raer.
Sem pro, sem kontra nem erdekel a 444-ed.
A Mandiner annal inkabb, de amint latom, teged is, azert jossz a mindenfele innen-onnan vett idezeteiddel , hogy ne a sajat velemenyed kelljen leirnod.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés