Kulturális ellenforradalomra van szükség

2019. december 30. 7:01

Nagy Ervin
Magyar Hírlap
Csak így lesz lehetőségünk, hogy megvédjük magunkat külső támadásokkal szemben!

„De talán a leginkább ártó szándék és cselekedet azokat az írókat, művészeket, filozófusokat, bölcsész értelmiségieket és persze liberális politikusokat jellemzi, akik valamifajta szellemi hübrisz bűnébe esve, önmagukat a racionalitás és tudás kizárólagos birtokosának tartják, és erről a »magaslatról« támadják az ünnepeket, a hagyományokat és a civilizációnk hőseit. Ez az anarchista attitűd pedig egyre inkább divatossá válik azon új generáció körében, amely mindig »jól informáltnak« (ami ma a műveltséget helyettesítő fogalommá vált) mutatja magát tömegesen. Mert az olyan trendi, olyannyira »okos« és tiszteletre méltó a tömegek szemében, hogy utánozni kell, miközben többet ártanak önmaguknak, hisz a saját kulturális talapzatukat bontják le, de ezt észre sem veszik. Mert elvakítja őket a végtelen szellemi gőg.

Ideje hát változtatni ezen. Egy bátran megvívott kulturális »ellenforradalomra« lesz Európában szükség – ha azt szeretnénk, hogy a gyermekeink és unokáink is szellemi és anyagi biztonságban éljenek. Lépni kell, mielőtt nem késő. És erre csak egyetlen lehetősége van a hagyományokat tisztelő, a nemzetét szerető, a kereszténységet pajzsként a globális kihívásokkal szemben használó európai ember számára – jobbnak kell lennie minden szellemi területen, mint az anarchista liberálisoknak és az internacionalista, ateista baloldalnak. Mert csak így vívható meg a belső küzdelem, és így lesz lehetőség arra, hogy megvédjük magunkat a külső támadástól.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen, ez van.
A magyar állam pénzt ad a magyar nemzetet semmibe vevőknek.
Azt mondják, hogy az élsportolók jól keresnek, ezért nem kell uszodákat, pályákat, stadionokat építeni, ha sportolni akarnak, építsenek maguknak.
Hát akkor finanszírozzák színházaikat, filmjeiket, ösztöndíjaikat hazai forrásokból.
Menjenek a szabadpiacra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés