Merjünk beszélni a demográfiai agresszióról!

2020. január 2.

Demkó Attila
Nem a klímaharcosokkal van a baj, hanem azokkal, akik nem engedik feltenni a legfontosabb kérdést: hogyan fog a bolygónk elbírni tízmilliárd embert?

„Klímavészhelyzet!” A szén-dioxid elszabadul a légkörben, kihalnak a jegesmedvék és a korallok, özönvizek és sáskajárások jönnek, vagy éppen soha nem látott hőhullámok. Nos, amit látunk, az egy alaposan felépített globális propagandakampány. Politikai célzatú, ugyanúgy, mint a kurdokért való hirtelen jött aggódás: itthon is és a világban is.

Mindez nem jelenti azt, hogy ne lenne globális felmelegedés. Azt sem jelenti, hogy a megannyi aktivista nem hisz abban, amit mond. A klímaváltozás tény. Az, hogy az emberiségnek nagy szerepe van a mostani melegedő trendben, minden valószínűség szerint igaz. Az is igaz, hogy a gyors változás rengeteg problémát tud okozni. A tengerszint emelkedni fog, emberek milliói lesznek kénytelenek elhagyni otthonukat, és az időjárási anomáliák száma is növekedik majd. Attól még, hogy valami szervezett propagandakampány, még lehet benne igazság, akár sok is.

De bontsuk le elemeire, hogyan manipulálnak minket. Bár jelentős a pusztulás, valójában a korallok és megannyi más faj csak északabbra vagy délebbre vándorol. Nem, a klíma melegedése önmagában nem vezet fajok tömeges kihalásához. A jegesmedve és a korall eladható árucikk ebben a történetben. Egy méltóságteljes csúcsragadozó és valami, ami igazán gyönyörű: egy korallmező. A kifehéredett, pusztuló korall sokkol, akárcsak a csonttá fogyott jegesmedve. Tragédia és halál lesz, igen, ha így folytatódnak a dolgok. Csak az nem igaz, hogy a „klímaválság” miatt. 

Az, hogy az emberiségnek nagy szerepe van a mostani melegedő trendben, minden valószínűség szerint igaz
Ez a cikk csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető. Ha van érvényes előfizetése, jelentkezzen be!

Bejelentkezés