A Gréczy-ügyről és a posztkommunista szépérzékről

2019. december 21. 9:26

Írta: Joó István
Gyurcsány vajon átlátta, hogy Gréczy Zsolt szexuális forradalmának befogadására még nem érett meg a magyar proletariátus?

Nem kis vívódás után, négy nappal szenteste előtt Gréczy Zsolt karácsonyi ajándékot nyújtott át a magyar társadalomnak. Lemondott parlamenti mandátumáról. Az adventbe nem épp aranyszálakkal szövődő előzmények: pár nap leforgása alatt először még „csak” olyan kép került elő róla, melyen hátsólag mutogatja magát fedetlen állapotban egy zaklatásgyanúsnak is értelmezhető sms-ben, utóbb, maga se tudja, honnan előkerült mobilfelvételeken elölről igyekezett kibontani az igazság minden részletét, egyfajta proaktivitással. 

Boldog, aki nem nézte meg az utóbbi képeket. Ilyen boldog vagyok például én, aki mindig kihagyom az effajta extra lehetőségeket a napi politika és a felajzott testiség egybelátására. Megvallom, már-már szánalomra indultam a Demokratikus Koalíció szóvivője iránt, aki így hagy nyomot a világban, ilyen szörnyű, undorkeltő „önreflexiókkal”. De ezt az angyali érzületet aztán jegelte bennem valami.

Gréczy a parlamenti mandátumáról való lemondása utáni első nyilatkozatában, az ATV stúdiójában azzal búcsúzott: „Köszönöm az ATV-nek, mert most egy jó darabig nem jövök, az ATV nézőinek pedig köszönöm az érdeklődést, az irántam érzett esetleges szimpátiát és mindenkinek kellemes ünnepeket!”

Tehát nem úgy tervezi, hogy soha nem jön többé, csak úgy, hogy jó darabig nem.

Továbbá dehogy zárja ki, hogy a nézőkben szimpátiát keltett új oldaláról bemutatkozva. (Talán abból indult ki, hogy némely pesti színházunkban effajta vizuális élmények már fölkészítették az ATV törzsközönségét ön-aktfotói befogadására?) De mindennek tetejébe kellemes ünnepeket kívánt ez a magát – kétség nem fér már hozzá – csúcsdísznek is képzelő DK-politikus. 

Különben huhh, de közeljárt ez a visszataszító történet ahhoz, hogy a helyhatósági választási részsikerek miatt fennhéjázó DK végzetesen alábukjon a magasból. Kísértett az a helyzet, hogy a nagyközönség többé nemcsak a képeken szereplőt, de minden pártbeli társát kizárólag úgy tudja látni, bármit mond, bármit cselekszik, ahogy a szóvivő megmutatkozott. A Népszabadság újságírójából DK-s honatyává pillangósult Gréczy Zsolt magányos szerelmeskedése mint képi látvány takarta volna el és rántotta volna mélybe bizony az egész pártot, ha nem jön valami fordulat. De „szerencsére” Gréczy plátói imádottjának, Gyurcsány Ferenc DK-elnöknek föléledt – egy nap leforgása alatt – a kellő realitásérzéke. A szóvivő ugyan azt terjeszti, övé volt a lemondás ötlete és a döntés, de ki előtt kétséges, hogy az történt: a pártelnök a keménykedő képek hatását fölmérve félrevonta nárcisztikus kollégáját és ellentmondást nem tűrve közölte vele, nincs folytatás? 

Csak a kezemet figyeljék, mondta a kádári tévében Rodolfo, és kisvártatva egy fehér galamb verdesett rajta. Ilyen hótisztán került volna ki a Demokratikus Koalíció az ügyből? No nem. Gréczy azt is elkottyintotta, hogy sok-sok pártbeli társa biztosította maximális szolidaritásáról, marasztalták. Szinte hihetetlen ez, de alátámasztja Varjú László alelnök több órával Gréczy lemondása előtt adott, szintén ATV-s nyilatkozata is. Varjú lényegében azt ecsetelte, mennyire pusztán örömokozás és a szexualitás szabad megélése az ilyen felvételek készítése. Hitet tett amellett, fogják ők még Gréczyvel faggatni L. Simont. 

Némely DK-s megnyilatkozásokból kivillant a posztkommunista erkölcs és szépérzék minéműsége.

Szinte már az volt az elvárás, hogy valami új és a korábbinál is bátrabb szexuális forradalomként értékeljük Grétzy Zsolt jól dokumentált buzgólkodását. Gyurcsány azonban – mondom – sörösen kesernyés szájízzel bár, de tisztán átlátta, hogy erre azért még nem érett a magyarországi proletáriátus. Föleszmélt, hogy a végén még majd azt kérdezik az emberek, hogy: nem azok akarják itt mélyen emberinek vagy akár szexinek láttatni a Gréczy-performanszt, Gréczyt magát meg áldozatnak, akik korábban hazafiságnak állították be a határon túli magyarok kizárását a nemzetből, igazságbeszédnek a hazugságbeszédet, rendpártiságnak az ötvenhatos szabadságharc fél évszázados jubileumát ünneplő polgárok ütlegelve szétkergetését, egészségügyi reformnak a vizitdíjat?

Ősszel sok jobboldali ember érezte késlekedésnek, hogy a Fidesz csak a helyhatósági választás után mutatott ajtót Borkai Zsolt korábbi és aztán újra megválasztott győri polgármesternek a kampány alatt felbukkant orgiavideó miatt. A DK-politikusok egyenesen mentegetni kezdték szóvivőjüket és rossz lelkiismerettel Fidesz-bosszút emlegettek; egyedül az őt a színről levevő Gyurcsány dörmögte el: „Zsolt hülyeséget csinált”. Ismerjük el pártrokonszenven felülemelkedve: Borkai és Gréczy egyaránt méltatlanná vált a hivatalához. 

De talán az sem helyénvaló, hogy ilyen gusztustalan felvételek internetre, akár hírcikkekbe kerülnek. Porneia azt jelenti: paráznaság. Parázna képeket közszemlére kitenni leleplezés céljából is olyan, mintha valami förtelmes növényvédő vegyszerrel védekeznénk a kártevők ellen, mely elpusztítja a hasznos rovarokon túl a terményfogyasztó embert is.

Lelkileg ölnek a pornográf képek,

tehát a politikai igazságok kedvéért ezeket széles körben hozzáférhetővé tenni kárt okoz a társadalomnak. Beleértve a fiatal korosztályt, amelynek kegyeiért mostanában a DK-elnöke verseng lihegő hízelkedéssel.
  
 

Összesen 200 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A DK emelte be a közbeszédbe a szexet. Azt hitte, nyer vele, de mégsem.
A ballib oldalak szexvideót közvetítettek, nem is értettem, hogy tehetik? Most a saját csapdájukba estek.

Várjuk az angyal ügyvédjét....

Fletó mellett csak ilyen beteg elvtársak maradnak meg.

Felkészül: Czeglédy.

Gréczy főnöke még vagyontalan KISZ felső vezetőként indult neki a rendszerváltásnak, majd az Apró klán tette milliárdossá. Miből, talán ők is bodzát szedtek?

A 2002-es választás után mondta valaki:
Uraim, glaszékesztyűben nem lehet boxolni.
Eddig tartott, míg mi is felvettük.
A ballib rászolgált.

Nem nagyon akartak foglalkozni vele:-))))) innen tudni, ha valamit gáznak tart a ballib.
Pl nem írta meg a kerületi adóemeléseket, sokáig agyonhallgattja a Lackner-videot, nem tájékoztatták olvasóinkat Niedermuller adósság elől való szokeserol:-)

Mi van szepi? Átmentetted magad dákóőrnek? Netán tagja lettél a Dákó Koalíciónak?

Zaklatott.
Gyurcsányi szemében tényleg nem nagy ügy, mert szerinte és Greczy szerint is később Greczy visszatérhet a közéletbe.

Szerintem soha többet!!!!!

Értem:-) szerinted is rosszul jár, ha visszatér egyszer.

Jól van Szepi. Fegyverszünet.
Neked is és családodnak Áldott Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánok.

Olvastad a vadhajtason? Újabb ügy új szereplőkkel:-) hamarosan....
Valaki felbátorodott és jelentkezett náluk:-)

Undorító, aberralt képek, de köszi a hölgynek:-)

Hogy nézett Varjú a Blankara:-)))))

A hőmérsékletre gondoltam:-)
Mi az ablakokra belülről tettünk fényeket.

Hagyd békén a magyarokat.
Neked semmi közöd hozzájuk.

Rendben, de azért még röhöghetünk rajta? És belegondolhatunk abba, hogy egy ilyen realitásérzékkel rendelkező fickóra rá lehet-e bízni az országot?

Nálad a pont, tényleg szar neki, és csak szarabb lesz, megérdemelne valami lelki támogatást olyan embertől, akitől elfogadja. Valszeg ilyenkor kell pszichológushoz menni.

De basszus, ha normális emberekkel is megesik, hogy kiveri, le azért nem fotózza, és ha már lefotózza, nem adja oda másnak... És ez az ember egy politikus. Minimum miniszter akart lenni!

Nem fogják betiltani, mert a multiknak kell az ilyenkor elköltött pénzünk.

Fegyőr szerint így udvarolt a Greczy:-)
Ungár és Fegyőr szerint ilyen képeket szokták egymásnak küldözgetni........ No de kik? Ezek szerint a ballib:-)))))
Az én ismeretségi körömben ilyen képeket ( szelídebb élet sem) nem szoktunk küldözgetni egymásnak.
Ezek szerint a ballib beteg, mert nekik természetes.

Jujjbaz+, nem bírom a horrort!

Ezeknek természetes, hogy Greczy-fele képeket küldözgetni egymásnak.
Kunhalmi is feltűnően megértő volt.
Annyira durva....

A szocik fenyő ünnepnek hívták. A pénzünk akkor is kellett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés