Nyílt hazudozásba kezdett Manfred Weber

2019. december 15. 9:14

Kovács András
Facebook
Nagy kérdés, sikeres lesz-e Weber, és eléri-e a Fidesz eltávolítását az EPP-ből.

„Az Európai Néppárt frakcióvezetője nem támogatja a nagyobbik magyar kormánypárt néppárti tagságának visszaállítását – írja a Der Spiegel. »Orbán Viktor és a Fidesz eddig nem használták ki az időt arra, hogy a kritikus pontokon változtassanak, amik annak idején a tagság felfüggesztéséhez vezettek« – nyilatkozta Manfred Weber. Ilyen a frakcióvezető szerint az, hogy nem történt előrelépés a CEU ügyében, amelynek Budapesten tartásáért maga is kampányolt. »Orbánnak lépnie kell« – jelentette ki Weber.

Persze a néppárti politikus szavait mindenféle kommentár nélkül vették át a balliberális oldalak, attól teljesen függetlenül, hogy Weber közönséges módon hazudik. Egyrészt a CEU továbbra is Budapesten fejti ki áldásos tevékenységét. Másrészt a minden alap nélkül sokat bírált közigazgatási bíróságokról szóló törvényt a kormánypártok az ellenzékkel közösen vonták vissza. Megértjük, hogy Weber nagyon csalódott amiatt, hogy Magyarország és a visegrádi négyek együttes fellépésének köszönhetően nem lett az Európai Bizottság elnöke, de nem kellett volna gyaláznia a magyarokat.

Weber történelmi bűne azonban nem a magyarok gyalázása hanem, hogy vezetésével az európai jobbközép pártokat egyértelműen a balliberális, bevándorláspárti oldal felé löki. Weber számára az EPP jövője nem azon pártok körében található, akik a nemzetek Európája mellett állnak, hanem azok mellett, akiknek a célja az európai kontinens tönkretétele. Érthető, hogy a Fidesz útjában áll Webernek, ezért is követ el mindent a magyar kormánypárt ellen, és kezd nyílt hazudozásba ennek érdekében.

Nagy kérdés, sikeres lesz-e Weber, és eléri-e a Fidesz eltávolítását az EPP-ből. Ha igen, akkor várhatóan a néppárt tovább fog gyengülni és tálcán kínálja majd fel magát a balliberális pártoknak. Egy ilyen forgatókönyv esetén Európa tovább veszítene a súlyából, az unió egysége is kérdésessé válna. Ha Weber terve elbukna és a néppárt végre azon politikai erők felé nyitna, akik a valódi szövetségesei, akkor annak mind Magyarország, mind Európa a nyertese lenne. Mint mindig óriási a tét, reméljük a néppárt végül a jó utat választja!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés