Ma a zsidók helyett a menekültek ellen szít gyűlöletet a szélsőjobb

2019. december 15. 12:09

Mirjam Zadoff
Népszava
Már a migráns elnevezés is egy bélyeg, azokat nevezik így, akik otthonaikat elveszítve kényszerülnek menekülésre, ez nem korrekt. Interjú.

„Miért fontos, hogy bemutassák a fasizmus szörnyűségeit az embereknek, mi a Dokumentációs Központ célja?

Kötelességünk harcolni a rasszizmus, az antiszemitizmus, a gyűlöletkeltés, a kirekesztés, emberek megkülönböztetése ellen származás, bőrszín vagy testi fogyatékosság alapján. A mi filozófiánk középpontjában az ember áll. A bonyolult gazdasági folyamatok, pénzügyi nehézségek sajnos jó táptalajt jelentenek a hangulatkeltésnek, emberek egymás ellen fordításának, amit a szélsőjobboldal ki is használ. Ez azonban nagyon rossz irány, Hitler is így kezdte, láttuk, mi lett a következménye.

Mit tudnak tenni a szélsőjobboldal ellen?

Az ő kommunikációjuk erőszakos, agresszív, verbálisan és fizikálisan is. Erre mi a leghatásosabban tényekkel tudunk válaszolni. Bemutatjuk, hova vezetett a szélsőjobboldali erők előretörése, hogyan jutott el a hatalomig Hitler. Egy jól felépített terv szerint állította a saját oldalára a tömegeket, hergelte őket az ellenségképként bemutatott zsidók ellen. Nem lehet nem észrevenni, hogy napjainkban ugyanezek a folyamatok zajlanak, csak most a zsidók helyett a menekültek ellen próbálja fordítani a szélsőjobboldal az embereket. Már a migráns elnevezés is egy bélyeg, azokat nevezik így, akik otthonaikat elveszítve kényszerülnek menekülésre, ez nem korrekt.

Így kommunikál a magyar kormány is.

Sajnos igen, de Lengyelországban is hasonlóan vélekednek erről a kérdésről. Bár ebbe nem szeretnék nagyon belemenni, de egy megjegyzésem lenne: 1956-ban Magyarországról is sokan menekültek külföldre, többek között Ausztriába, Németországba, de az Egyesült Államokba, Kanadába vagy Ausztráliába is. Ezeket az embereket befogadták, nem utasították el, így tett a többi ország is, lehetőséget kaptak arra, hogy újra felépítsék az életüket, ezért nehezen érthető számomra a magyar kormány hozzáállása a menekültek kérdéséhez, amikor tőle kérnek segítséget. Erről viszont tényleg nem szeretnék többet beszélni, mert ez nem rám tartozik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 210 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mirjam Zadoff bécsben végezte az egyetemet, judaisztika szakon...
Mekkora kamu élete lehet ennek a közepesen okos zsidó macának, amikor azon szorgoskodik, hogy az európai antiszemitizmus megint a régi hőfokán égjen?
Pár éve mostani lakhelyén, Münchenben sétálgattam- a zsidó kulturális cemtrum mellett is elhaladtam. Iszonyú sok rendőr álta el a Marienplatz felőli utat. Kikerülve őket láttam mi az ok: a belvárosban palesztin tüntetés volt, zsidó ellenes jelszavakkal transzparensekkel.
De gondolom Mirjamnak megvan a menekülőútvonala, a kevésbé mobilis zsidókb ól meg az lesz ami régen: hivatkozási, kártérítési alap...

Ne azt az országot basztasd, amely történelme során beengedő volt:
Bejöttek ide kunoktól besenyőkön át svábokig és szerbekig mindenféle náció.
A zsidók létszámának növekedése a történelmi Magyarországon:
1720-ban 12,000
1785-ben 75,000
1805-ben 130,000
1835-ben 165,776
A hivatalos számlálás bevezetésekor:
1869-ben 553,641
1880-ban 638,314
1890-ben 730,342
1900-ban 846,254
1910-ben 938,458

Forrás: Zsidó Lexikon, Budapest, 1929, reprint 1987, 553.old.

Az '56-ban nyugatra menekülő magyarok a befogadó társadalmakba be tudtak illeszkedni, ez a Közel-Keletről vagy Afrikából érkezőkre nem mondható el.

Antiszemita? Te az egész EU-nál többet tudsz?
“Az Európai Unió rasszizmus elleni harc ügynöksége ejtette az antiszemitizmus kutatási fogalmát és most nincs meghatározása a kifejezésre – mondta az ügynökség szóvívőasszonya.
Blanca Tapia az EU Alapvető Jogok ügynöksége részéről elmagyarázta: ‘Nem tudunk semmiféle hivatalos meghatározásról az antiszemitizmus fogalmára’.”
(Jewish Telegraphic Agency, 2013. december 5.)

Akik viszont nem fogadtak be azok a nyugati demokráciák és a felhozott ok se kutya:
A Bermudai Konferencia, 1943. április 19-30 között, foglalkozott az Európában üldözött zsidók befogadásáról. Sem az USA bevándorlási kvótája, sem a palesztinai angol mandátum zsidókra vonatkozó bevándorlási tilalma nem változott általa.

Scott Lucas (Dem.) amerikai delegátus például összegezte az amerikai State Department és az angol Foreign Office véleményét, miszerint a zsidók nagyarányú kivándorlása nagy veszélyt jelentene. „Ha a megkeresések Németország felé a zsidók kiengedéséről túl erősek lennének, akkor esetleg pont az történne. – mondta. Hozzátette: „Hitler esetleg kihasználná a lehetőséget a 100,000 zsidó határon való áttételére vagy arra, hogy bejelenti: egy bizonyos napon egy bizonyos kikötőbe küldené a százezret, ahonnan hajóitokkal elszállíthatjátok őket.”

(David S. Wyman: The Abandonment of the Jews, America and the Holocaust, 1941-1945, The New Press, 1998, 356.old.)

NEM GYŰLÖLET, ha az ember a fáradságosan megkeresett pénzéből a sajátjait akarja eltartani.

Fizessenek a "menekült" ellátásra a fegyvergyártók, a beavatkozók, a jelenlegi és volt gyarmattartók.

Ez az egész kőkemény gazdasági döntés és SEMMI köze a gyűlölethez.

Akkor a DK egy szélsőjobboldal párt. Mert ha megnézed a Nyugati fény kommentjeit, abból kiderül, hogy a DK az a párt, amely magához vonzza az akasztani, mészárolni, agyonlőni akaró söpredéket.

Akkor szerinted ezek a linkek is egy neonáci oldalra mutatnak, ugye? Művelődj belőlük egy kicsit, hogy a hozzászólásaidnak köze legyen a valósághoz!
https://neokohn.hu/2019/04/09/..
https://neokohn.hu/2019/08/16/..
https://neokohn.hu/2019/08/20/..

Ezek lózungok, de szerinted mi történne, ha megjelenne mondjuk Budapesten 50000 szír és elözönlené a Zsinagóga környékét? Vagy ha Izraelben beköszöntene a demokrácia és az arab menekültek korlátozás nélkül vonulhatnának be? A zsidóknak ez sokkal jobban fájna, mint a többségnek, bár a jelek szerint téged ez magasról nem érdekel.

Ne nevezzük aggódásnak, csak nézzük úgy, a nagyon sajnált migránsok olyan társadalomból jönnek, amelyik zsidóellenes, és ők itt Európában nem lesznek sem liberálisok, sem demokraták, mert náluk ennek nincs keletje. A nőket is másodosztályúnak tartják.

Ezek után nem értem a cikket író hölgy rajongását irántuk. Csak idő kérdése, hogy elérjék a kritikus tömeget, amikor úgy érzik, ők diktálhatnak, és akkor Mirjam Zadoffnak nem a szélsőjobb lesz a legnagyobb problémája.

Gondolkodtam a jelzőkön, de latinos neveltetésem visszatartott. Hol égetik az izraeli zászlót, s kiáltják azt, hogy "halál a zsidókra!", hát Berlinben, mi történt Halle városában, Te nem ott élsz?, hová akarnak költözni a holland zsidók, elárulom neked, Magyarországra, Magyarországon jó zsidónak lenni, van egy sok tekintetben bírálható kormány, de ez megvédi az itt élő zsidókat és a többségi magyarságot attól, amitől Titeket nem véd meg a német kormány, a CDU-CSU, a szociáldemokraták, a zsidó gyilkos radikális iszlámtól.

Budapesten a zsinagógákat nem őrzik páncélosok, gyere el a Nyugati elé, az Andrássy útra. Hülye liba, bocsánat a libáktól.

Magyarország ma Európa legélhetőbb országa, s ez csak javulni fog, ha az itt élő emberek, vallási, felekezeti, ideológiai hovatartozástól függetlenül felmerik, hogy egy hajóban utazunk, csak a kölcsönös tisztelet, szeretet, a közös érdekek felismerése, az egymás segítése, a politikai aktorok keltette napi gyűlölet kiiktatása tud bennünket életben tartani.

Örüljünk az itthoni békének, nyugalomnak.

le kell zárni az osztrák-magyar határt, vízumkényszer az osztrákokkal és a németekkel szemben. Az ilyen zsidó árulókat, hazug senkiket tiltólistára kell venni.

Érzem az üzenetedet, ami jogos. Scheiber Sándor többször is megfogalmazta, hogy a magyarországi zsidóság nem becsüli meg ezt a biztonságot és jólétet, amit a mai Magyarországon élvezhetnek a zsidók.

Magam is ezt érzem, elég lemennem egy sörre a Belga Sörözőbe - Pannónia utca -, s hallom, hogy mennyire bunkók a magyarok, s jókat röhögnek a Karácsonyt főpolgármesteri székbe segítő panelprolikon.

Amikor nagyszüleim elbeszéléseiből merítve mesélek arról, hogy Budapesttől Gyulafehérvárig minden kocsmát szorgalmas zsidó emberek birtokoltak, hogy a vidéki zsidóság milyen sokat segített a vidék életképessé tételében, hogy a magyar paraszt megbecsülte a helyi zsidóságot, akkor nem értik. Csak lebunkózzák a vidéki magyarokat.

S jön az, hogy ott integettek a csendőrök mellett, örültek a deportálásnak. S azt elfelejtik, hogy oka volt ennek, volt amikor amikor a zsidó kereskedők a földön hagyták rohadni a paraszt termését, mert nem akarták kifizetni a tisztességes árat. Így az a gazda nem feküdt a csendőrök elé.

ma is mást sem hallunk, mint antiszemitizmust. Slomó, vagy Heisler utána járt már annak, hogy miért antiszemiták a magyarok?

Igen, árnyalt a múlt.

Gróf Zelenski Róbert: Emlékeim
"ELŐSZÓ
Négy nagyhatalom küzd jelenleg az uralomért: a vallás, a nagyobbrészt zsidó sajtó,-a zsidó szabadkőművesség, végre a zsidók által vezetett socialismus.
Miután az első nagyobbrészt conservativ nyomon jár, a három utolsó bal irányban halad, természetes, miszerint a közelmúltban a fölforgató eszmék legtöbbnyire az erősebbek voltak.
Szerencsétlenségemre, hamar tapasztalnom kellett, milyen vészthozó a civilisatiora a zsidók által irányított sajtó, a szabadkőművesség és socialismus és minden, amit kivívni szándékoznak és hozzáfogtam az ezek elleni küzdelemre. "

Ahogy a tényektől sem hagyod zavartatni magad.

És míg a horthysta Magyarország emelkedő számban fogadta be a menekülő zsidókat, mit tett az erős és független Egyesült Államok, Kanada, Anglia vagy az Eviáni Konferencia (1938. július 6-15) mind a 32 résztvevő országa?

A válasz a következő könyvekben található:
-William R. Perl: The Holocaust Conspiracy: an International Policy of Genocide (A holokauszt összeesküvés, a népirtás nemzetközi politikája), Shapolsky Publishers, New York, 1989.
-David S. Wyman: The Abandonment of the Jews, America and the Holocaust, 1941-1945 (A zsidók cserbenhagyása, Amerika és a holokauszt), The New Press, 1998.
-Mark Aarons and John Loftus: The Secret War against the Jews (A zsidók elleni titkos háború), Mandarin, 1997.

Pár vicces dolog a cikkből:
fasizmus = szélsőjobb = magyar kormány

Ehhez képest a fasizmus, a nácizmussal és a kommunizmussal együtt, baloldali volt. Szélsőjobboldalinak a szélsőségesen libertárius, szabadpiacot támogató ideológiát lehetne hívni. A progresszívok legnagyobb trükkje, hogy a saját mocskukat rákenik a velük szemben álló oldalra (igen, pontosan rá illik az, hogy "vádold az ellenfeled azzal, amit te csinálsz")

"Nem örültek neki, hiszen az érzelmekkel manipulálók legádázabb ellenségei a tények."

Azért érdekes, mert elég a cikket elolvasni ahhoz, hogy lássuk, baloldalon sokkal jobban szeretnek az érzelmekre hatni, mint tényekkel érvelni.

Volt még sok más dolog is, végig lehetne venni pontonként, de ezek az öngólok (ferdítések, csúsztatások) voltak a legérdekesebbek.

"Már a migráns elnevezés is egy bélyeg, azokat nevezik így, akik otthonaikat elveszítve kényszerülnek menekülésre, ez nem korrekt."

Nem, cicus: azokan "menekültnek" nevezik. Nekik kár menedék.

A "migránsok "azok, akik nemzetközi migrációs szabályokat sértve "migrálnak", visszaélnek a nemzetközi menedkült konveciókkal, illegálisan behatolnak egy idegen országba, ott lefölözik a szociális szolgáltatásokat és szarnak saját hazájuk, népük sorsára.

És szabadon importálják a vérmes muszlim, arab, hindu, komcsi vagy éppen fekete antiszemitizmust.

jav:

"Már a migráns elnevezés is egy bélyeg, azokat nevezik így, akik otthonaikat elveszítve kényszerülnek menekülésre, ez nem korrekt."

Nem, cicus: azokan "menekültnek" nevezik. Nekik jár menedék.

A "migránsok "azok, akik nemzetközi migrációs szabályokat sértve "migrálnak", tömegesen visszaélnek a nemzetközi menekültjogi konvenciókkal, illegálisan behatolnak egy idegen országba, ott lefölözik a szociális szolgáltatásokat és szarnak saját hazájuk, népük sorsára. És természetesen szarnak a befogadó ország törvényeire, szokásaira, szabályaira.

És a tetejébe' szabadon importálják a vérmes muszlim, arab, hindu, komcsi vagy éppen fekete antiszemitizmust.

Bástyaelvtárs pártolja az antiszemitizmust? Azt az antiszemitizmust, ami kemény, évszázados alapokon áll, aminek állami szintű képviselete van? Mert a migránsok ezt hozzák magukkal. Mellette az európaiak iránti gyűlöletet, mert nekik zsidó, vagy keresztény egyre megy. Te ennek az elfogadására tanítanád a gyerekeket?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés