Magyarország nem klímabajnok

2019. december 14. 12:18

LMP
MTI OS
Nem autógyárakat kellene kitömni adókedvezménnyel, hanem a zöldiparba kellene fektetni, mert a következő tíz évet ez fogja meghatározni.

„A miniszterelnök klímaváltozással kapcsolatos szavai csúsztatások és hazugságok elegye volt. Magyarország nem klímabajnok. Nem klímabajnok az az ország, amelynek kormánya megvétózta néhány hónappal ezelőtt az uniós klímatervet, ahol nő az üvegházhatású gázok kibocsátása, ahol megadóztatják a szél és a naperőműveket, vagy ahol a külügyminiszter kijelenti, hogy a német ipar érdeke fontosabb, mint a fenntarthatóság.

Senki nem akarja a felzárkózó államokkal megfizettetni az átállás költségeit. Az állítás pont fordítva igaz: ha nem teszünk semmit, akkor a klímaváltozás hatási a kevésbé tehetős államokat fogja sokkal érzékenyebben érinteni, mind globálisan, mind az Unió szintjén. A magyar embereknek kell majd szembenéznie az elszabaduló élelmiszerárakkal, a dráguló energiával vagy akár az egymást követő természeti katasztrófákkal.

A klímaváltozás elleni harcba fektetni ma a legjobb befektetés Európában és Magyarországon is: nem stadionokat kellene építeni, hanem le kellene szigetelni az országot. Nem űrprogramot kéne indítani, hanem elektromos buszokat kéne vásárolni. Nem a Várba költözés a jó befektetés, hanem a közösségi közlekedés fejlesztése. Nem autógyárakat kellene kitömni adókedvezménnyel, hanem a zöldiparba kellene fektetni, mert a következő tíz évet ez fogja meghatározni.

Nem igaz az sem, hogy a karbonsemlegesség csak atomenergiával érhető el: a kormány azért ragaszkodik a bukott paksi projekthez, mert az orosz fél egybe utalja a pénzt, így könnyebb ellopni, míg a megújulókra való átállás csak decentralizált rendszer esetén lehetséges. A magyar kormánynak sajnos nem energiastratégiája van, hanem korrupciós stratégiája, és ehhez igazítja az energiarendszert.

Az LMP szerint nincs időnk megvárni, amíg a Fidesz is felismeri, hogy nincs más út, mint a klímaváltozás elleni harc. Nincs időnk megvárni míg Orbán Viktor is megérkezik a kilencvenes évekből a jelenbe. Saját kezünkbe kell venni a sorsunkat, mert a mi jövőnkről van szó. Az LMP ezért kezdeményezett zöld népszavazást, hogy közvetlenül, kormányokon átívelően ki tudjuk mondani, hogy nincs fontosabb feladatunk, mint a saját, és gyerekeink és unokáink jövőjének megvédése.”

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Nem igaz az sem, hogy a karbonsemlegesség csak atomenergiával érhető el.." - hanem?

Mekkora dombot? Minek? Szánkódomb?

"... higiénia és egészségügyi okból teljes körű bútorok cseréjét, fürdő, közösségi helyiségek felújítását végeznék el."
Ez is érdekes. Nem takarítanak?
A kollégiumban voltak "fejlődőországbeliek", akik sosem mosták a ruháikat, hanem kidobták és vettek másikat.

Pontosan így van, és ez a lényeg.

Ezeknek a kívül zöld, belűl vörös lmp-seknek minden megmozdulásuk komolytalan.
A népszavazási kérdéseikkel a Mérnök Újság is foglalkozott, az energetikában abszolút analfabéták tesznek fel ilyen értelmezhetetlen kérdéseket.
Legutoljára meg is mondták, addig tesznek fel kérdéseket, amig a Választási Bizottság enm találja azokat szavazásra bocsáthatónak.
Végül megúnták, a gazdi adott új feladatot.
Ami a stadionokat illeti, az utóbbi 10 évben évi 50 milliárd ment el azokra.
Elsőre ez nagy pénz, de amivel mindig szembeállítják, pl. az évi 2500-3000 milliárdos egészségügyi kiadással, az azt mutatja, hogy itt más nagyságendről van szó. Tehát lehet stadion stop, de attl érdemben nem változhat meg az egészségügy. Lehet az autóipart kárhoztatni, de bezzeg Szlovákiát az húzta fel, amikor Megyessy elvtársék elengedték a Peugot beruházást.
Magyarországon nem nő a kibocsátás, csak a szokásos hazudozás, amit a félművelt emberek sajnos bevesznek.
Lihegve hord össze hetet-havat, várba költözés stb.
Mo. nem vétózott semmit elfogadta az EU legújabb irományát, de nem lehet a támogatások ideológiai alapú csökkentése mellett egyre többet költeni a nyugatért.
Németország meg Ausztria úgy éri el a karbon semlegességet, hogy francia atomerőműből és sceh szénerőműből importál áramot.
Nem beszélve a német atomerőművek leállítás miatt működő német barna szenes erőművekről.
Hátrább az agarakkal gyurcsányista LMP.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés