Karácsony: A kulturális sokszínűség nem világnézeti ügy

2019. december 13. 11:31
Egy város kulturális életéhez hozzátartozik a néptánc is, meg a kortárs politikai színház is – jelentette ki a főpolgármester az ATV-ben.

Mindent megfogunk tenni azért, hogy ezt a törvényi változást észre se vegyék a budapesti színházak és a budapesti színházba járó közönség – jelentette ki Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A főpolgármester a vegyesfenntartású színházakkal kapcsolatban elmondta, hogy nem tartja kizártnak, hogy lesznek olyan színházak, amelyekhez „nem engedik közel a kormányoldalt, mert akkor kulturális értékek kerülnek veszendőbe” és lesznek olyanok amiket a kormány olyan fontosnak talál, hogy „kicsúsznak az önkormányzat kezéből”.

Karácsony arról is beszélt, hogy a főváros vállalni fogja, hogy segít azoknak a színházaknak is, amelyek nem a fővárosi fenntartásban lesznek. Hozzátette, hogy a sokszínűség elve alapján szerinte lehetnek olyan „kulturális törekvések, amelyek politikailag tőlük függetlenek” – szerinte ez nem egy világnézeti ügy. Úgy fogalmazott: „egy város kulturális életéhez hozzátartozik a néptánc is meg a kortárs politikai színház”.

A főpolgármester a járóbeteg-ellátással kapcsolatban elmondta, hogy a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsán megállapodás született a kormány és a főváros között az atlétikai világbajnokság és a fővárosi egészségügyi fejlesztésekkel kapcsolatban. Karácsony Gergely úgy fogalmazott: „azt gondolom, hogy nem alkut, hanem egyezséget ajánlottunk a kormánynak ezzel kapcsolatban”.

A csepeli parkerdő létrehozásával kapcsolatban részben szintén egyezségre jutottak a Közfejlesztési Tanács ülésén – jelentette ki a főpolgármester. Hozzátette, hogy ez nagyjából 100 hektárnyi zöldfelületet jelent, ami szerinte az elmúlt 50 év legnagyobb zöldberuházása Budapesten. 

 

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Remélem a kortárs politikai színházakban majd lesznek olyan darabok is, amelyekben
Gyurcsány habszivacs fejével dekázik Puskás Ferenc. Csak, hogy a sokszínűség értelmet nyerjen.

Még kituntetni sem tud.
Kitüntette a buszsofőrt egy fiatal lány életének megmentéséért, aki rosszul lett a buszon.
Aztán jelentkezett egy fiatalember, hogy bocs,bde ő végezte az újraélesztést.
Aztán a hivatal megmagyarázta, hogy a buszsofőr is s hímzett,bhiszen megállította a belső Szt, leszállította az embereket és segitseget hívott.
A fiatalembert miért nem tüntették ki? Mennyire tájékozódtak,nehogy mi történt és hogyan? A buszsofőr miért hallgatta el, hogy nem csak az ő érdeme?

Kirúgták Mága Zoltánt, aki az előző önkormányzatnál olyan szerződéssel rendelkezett, hogy évi 10 millióért négy koncertet ad. Drágállták.....
Kis Tibi a Gergő egy rendezvenyen való szereplésért 6,5 milliót vett fel.......

Válaszok:
legyetek | 2019. december 13. 14:37

Ugyan:-)
Ha figyeltél, már minden megepulhet szerinte:-) az egyetlen, amibe még kapaszkodni tud az az, hogy: de ne ott, ahová tervezték.

Hasonlóan gondolom én is. A legótvarabb libsi közhelyeket puffogtatja, és még azt is szarul csinálja.

A vérengzést még folytatja, további kirúgások vannak tervben önkormányzati cégeknél.

Engem is bánt ez a szemetseg.

Pécsen üzen a DK cetliken az önkormányzatnak, hogy kit milyen pozícióban akarnak látni.....

Olvass Bencsik Gábort, szerinte a kultúrában a tehetségek döntően a baloldalon vannak, kétszáz éve, jobboldalon csak egy-egy magányos vátesz.

Bencsik szemérmes, baloldalról beszél, a kultúra minden szegmensében a zsidók alkottak legkiemelkedőbbet. A zsidó a legtehetségesebb nép.

Amiben változtatni kellene, ezt a tehetséget úgy kellene közösségivé tenni, hogy az ne irritálja a többségi társadalmat. A többségi kultúra számára is nyitva kell hagyni a megjelenés lehetőségét, s nem pusztán az egyenlőség látszatával, hanem annak tényleges gyakorlatával.

Színházi vonalon is önmérsékletet kell gyakorolni az új vezetésnek. Nem lehet mindenhonnan kisöpörni a jobboldali direktorokat, s helyükre baloldali/zsidó/ direktorokat ültetni.

Hanuka ünnepe jön, s jó hír, hogy miután megbuktatták az I.kerületi fideszes polgármestert,, a Várban is lesz hanuka ünnepség a MAZSIHISZ szervezésében. Az Andrássy út már ünnepi díszbe öltözött.

A rádióban hallottam, hogy talán Európa legjobb adventi-tere címet nyerte el a Bazilika. Minden közösség békében ünnepelhet, amit nagyon meg kellene becsülni, aminek egyik előfeltétele a kölcsönös tisztelet, a mohóság, a hatalomvágy, az irigység, az alaptalan rágalmak, a revansvágy, a hübrisz félretétele.

Friss felmérés szerint a németországi zsidóság hatvan százaléka érzi úgy, hogy az elmúlt öt évben erősödött az antiszemitizmus Németországban.

Európában ma Magyarország a legbiztonságosabb hely a zsidóság számára. Él és virul a zsidó kulturális-és hitélet, az oktatás, a média.

A minden oldali bölcseken lenne a sor a napi agresszív bajvívók helyett. S jó lenne, ha az itteni rendszeres gyűlölködők is időnként megpróbálnának emberként viselkedni.

Válaszok:
DrPepper | 2019. december 13. 15:45

Lehet, hogy az a baj, hogy Mága nem kétszínű, csak egyszínű.

Válaszok:
pollip | 2019. december 13. 15:09

Ja, ja ::

Kisgömböc: múzeumok, színházak, csarnokok, stadionok, hidak, nemzetközi respekt;
Kergeri: NOlimpia, lilaköd, frázisok, felduzzasztott apparátus, nemzetözi kiafeneez.

Mehetsz zongorázni. Remélem profi vagy.

A Kisgömböcnél lehagytam a kórházakat, ezt még gondold hozzá, amikor a különbséget
gyakorlod zongorán.

"Lesz pár ciklusa." Menstruálni is tud? Végülis mindegy, csak folyjon a vér, ahogy a jólnevelt
anarchistáknál szokás.

Kifejezetten felháborító, amit a színházakkal kapcsolatban Karácsony mond, de ezek szerint a Főváros csak a kifejezetten ideologikus színházakat fogja fenntartani és a kivonul a "semleges" színházakból. Érdekes lesz az osztozkodás.

Ennek fényében érdekes, hogy Gréczy arról panaszkodik, hogy a vietnámi majd ideszül.

A kulturális egyszínűség elé haladunk. Egyre több a cigányok aránya.

Megfejtettem a Karácsony féle sokszínűséget: Rót, Grűn, Vejsz, Svarc és a lilaköd.

Ráadásul rengeteget jótékonykodik.

Az kétségtelen, hogy Kergeri lilaködjeit nem kell lebontani. Másnapra lebomlik magától. Ami
pedig Kisgömbi dolgait jelenti, ebben is igazad van. Előbb-utóbb a Szuperkórházat is le kell
majd bontani. Viszont még sokkal előtte a János kórházat.

Mert ilyen az élet...

Első kerületiként erősen kétlem, hogy az előző polgármester Nagy Gábor Tamás akadályozta volna a Hanuka ünneplését a várban, ahol egyébként is csak eltemetett zsinagóga van. Az új polgármester, 5. Naszályi Márta mindenesetre belekezdett a demokratikus listázásba.

Egyetértek Veled, s talán emlékszel arra, hogy magam is számos esetben bíráltam bizonyos jelenségeket, zsidó személyiségeket, amelyek, akik valóban a többségi társadalommal szembeni agresszivitásról, nagyképűségről, sértésről, zsidó mucsáról szóltak. Így nem lehet normális együttélést elvárni, a sorainkat zárni akkor, amikor Európa torkán a muszlimok kése, amikor a magyarországi zsidó balliberális értelmiség szembefordult Izraellel, amikor ez az értelmiség naponta dolgozik Európa iszlamizációján. Ilyenkor néha magam is kételkedem a kiválasztottságban......

Ma sem tetszett, amikor Breuer Péter a Vár kapcsán úgy nyilatkozott, hogy visszafoglaltuk a várat. mert Péter elfelejtette, hogy Izabella távozása után a budai zsidó vezetőség vitte le Dunaföldvárra Szulejmánnak a budai vár kulcsát. majd az együttélés során a budai zsidók megőrizték privilégiumaikat. Buda visszafoglalása, a török kiűzése után a budai várban napokig zsidó pogromok zajlottak, talán nem ok nélkül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés