Meghalt a keddi ostravai kórházi lövöldözés egyik sérültje

2019. december 12. 23:01
Az elkövető tettének indítékai továbbra is ismeretlenek.

Meghalt a keddi ostravai kórházi lövöldözés három sérültjének egyike, s ezzel hétre emelkedett az áldozatok száma – jelentette csütörtökön este a cseh közszolgálati hírtelevízió.

Az asszonyt a támadó fejbe lőtte, s állapota a kezdetektől fogva válságos volt. „Állapota szerdán tovább romlott, súlyos sérüléseibe csütörtökön délután belehalt” – erősítette meg Petra Petlachová, az ostravai kórház szóvivője újságíróknak. A két másik férfi sérült állapota kielégítő, az egyiket csütörtökön délután házi kezelésbe engedték – tette hozzá.  

Az észak-morvaországi Ostrava egyik kórházában kedden reggel történt lövöldözésben hat ember a helyszínen meghalt, és hárman sérüléseket szenvedtek. A gyilkos, egy 42 éves férfi, később magával is végzett.

Az elkövető tettének indítékai továbbra is ismeretlenek. Nem hivatalos információk szerint személyes okok állhatnak a lövöldözés hátterében. A sajtóban megjelent értesülések szerint az elkövetőt korábban a kórházban kezelték, de úgy érezte, hogy nem foglalkoztak vele megfelelően.

Az áldozatok emlékére kedden délben egész Csehországban két perc és húsz másodpercre megszólalnak a szirénák. Ily módon tisztelgett Csehország 2015 februárjában is, amikor egy férfi a dél-morvaországi Uhersky Brod egyik vendéglőjében nyolc embert lőtt agyon.

(MTI)

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés