Gulyás: A Gothár-ügynek kell, hogy legyenek következményei

2019. december 12. 11:31
Az nem tekinthető következménynek, hogy annak az igazgatónak haja szál sem görbül, aki egy éven keresztül ezt az ügyet eltussolta – tette hozzá a miniszter.

Bizonyos szerkesztőségek megtalálnak, megszereznek minisztériumi anyagokat „és ezeket nyilvánosságra hozva, kész kormányjavaslatként kommentálják ezeket. A múlt héten ennek voltunk tanúi” – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kulturális törvénycsomag elleni tüntetéssel kapcsolatban a kormányinfón. Gulyás Gergely szerint a tüntetést meghirdető balliberális politikusok lukra futottak abban az értelemben, hogy „mire meghirdették a tüntetést, kiderült, hogy az elfogadott jogszabály szinte semmit sem tartalmaz abból a minisztériumi előterjesztésből, ami a sajtóban megjelent”.

A miniszter arról is beszélt, hogy szerinte a kormány világossá tette, hogy „van, ami nem maradhat következmények nélkül” – utalva a Katona József Színházban történt zaklatásra. Gulyás Gergely ezzel kapcsolatban világosan kijelentette: „a Gothár-ügynek kell, hogy legyenek következményei”. Hozzátette: „az nem tekinthető következménynek, hogy annak az igazgatónak haja szál sem görbül, aki egy éven keresztül ezt az ügyet eltussolta.

Összesen 149 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

2 év után rendezett, mert meghívták.

Szerintem Máté helyett lehetne Alföldi a direktor, úgyis színházat akarnak neki adni:-)

Ez egy zűrös ügy. A Nő jelentette a dolgot a főnököknek ( állítsák le a rendezőt), de valószínűleg tartva a bulvártól nem állt ki. Egészen biztos vagyok benne, hogy a bulvársajtó Őt cincálná szét. Gothar valamiért kiállt a dologgal, de a sértett hallgat és akkor, ha valahogyan bírósági ügy lenne belőle, szerintem a Nő huzná a rövidebbet, hiszen nyilvánosságra kerülne a neve....

Helyes. A többi, mellékes ügy (lopás, csalás, hazudozás stb.) már mind megoldva.

Kedves útonjáró!

De miért kellene egyáltalán a jobboldalnak az utcára mennie? Maga Gulyás mondta, hogy a jogszabály szinte semmit sem tartalmaz a minisztériumi előterjesztésből. Minden a legnagyobb rendben van, minden az ellenzék akarata szerint alakult.

Akkor most alkalmatlanok, hozzá nem értők ülnek a minisztériumi vonalon, olyanok, akik képtelenek egy épkézláb törvényjavaslatot elkészíteni? Akik helyett Gulyásnak kell gyorsan átírni az egészet az ellenzék szája íze szerint? Miért kell ennyire megdolgoztatni szegény Gulyást? Ki kell rúgni az eredeti előterjesztés elkészítőit, akik csak lejáratják a kormányt, a miniszterelnököt. meg kell szüntetni a kulturális államtitkárságot, egyáltalán nem kell foglalkozni a kulturális ügyekkel, elég átutalni a pénzeket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés