Európa zöldre vált

2019. december 11. 17:40

Ursula von der Leyen
Népszava
Az általunk ma előterjesztett európai zöld megállapodás Európa új növekedési stratégiája.

„Fel kell tennünk magunknak a kérdést: továbbra is jólétben és biztonságban szeretnénk élni a Földön? Ma már az egész világ kezdi felismerni, hogy az emberiség létét veszély fenyegeti. Amerikától Ausztráliáig a Föld számos pontján erdőtüzek pusztítanak. Afrikában és Ázsiában egyre nagyobb területet hódítanak el a sivatagok. A tengerszint emelkedése európai városok és csendes-óceáni szigetek jövőjét egyaránt veszélyezteti. Az emberiség korábban is tapasztalt ilyen jelenségeket, de a jelenlegi változások üteme minden korábbit meghalad.

A tudósok szerint még meg lehet fékezni ezeket a veszélyes folyamatokat, de kezdünk kifutni az időből. Az új Európai Bizottság nem húzza az időt. Ma, kevesebb mint két héttel azután, hogy hivatalba léptünk, bemutatjuk az európai zöld megállapodás elérését célzó ütemtervünket. 

Célunk, hogy 2050-re Európa – a kontinensek közül elsőként – klímasemlegessé váljon, lelassítva ezzel a globális felmelegedést és enyhítve a klímaváltozás hatásait. A mi generációnkra és a következő nemzedékre hárul, hogy ezt a feladatot elvégezzük, de a változásnak azonnal meg kell kezdődnie – és mi tudjuk, hogy képesek vagyunk változást elérni.

Az általunk ma előterjesztett európai zöld megállapodás Európa új növekedési stratégiája. Megvalósítása csökkenteni fogja a károsanyag-kibocsátást, egyúttal pedig új munkahelyeket is eredményez, és életminőségünket is javítani fogja.
Mindegyik szakpolitikai területen ez a zöld vezérfonal jelöli ki cselekvésünk irányát, legyen szó a közlekedésről, az adózásról, az élelmiszeriparról, a mezőgazdaságról, az ipari termelésről vagy az infrastruktúra-fejlesztésről. Az európai zöld megállapodás révén be kívánunk ruházni a tisztaenergia-termelésbe, bővíteni szeretnénk a kibocsátáskereskedelmi rendszert, de ezzel párhuzamosan a körforgásos gazdaság térnyerését és Európa biológiai sokféleségének védelmét is ösztönözni fogjuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A proletárforradalmak kora lejárt..

Én hiszek a zöld jövőben!
Hajrá Fradi!

Ketté kell választani a klímaváltozás jelenségét, és azt, ahogyan a klímaváltozás narratíváján keresztül, mint egy eszközként, az elit uralmat kíván gyakorolni a rabszolgái felett.

Fogalmam sincs, azonban naivitás lenne azt gondolni, hogy az elit a maga kárára hozna súlyos intézkedéseket a jelképes intézkedéseken túl.
Mert persze szükség van a politikusokra is a megoldáshoz, de jelenleg itt tartunk, még ki sem hűlt a hír:
https://precedens.mandiner.hu/..
Nincs miről beszélni, te majd fizetsz, mint a katonatiszt, közben semmid sem lesz, ugyanakkor emiatt egyáltalán nem leszel elégedetlen, mert a "jó ügy" érdekében alakult ki a nyomorult helyzeted.
A klímaváltozás egy főnyeremény a rabszolgatartók kezében.

Az energiaigényes és szennyező gyárakat majd kitelepítik. Európa már csak a szellemi környezetszennyezésben vesz majd részt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés