Élen jár a Momentum az európai „Green Deal” elfogadtatásában!

2019. december 11. 14:26

Cseh Katalin
Facebook
Rengeteg egyeztetésen, kompromisszumon, illetve olykor vitáig fajuló tárgyaláson vagyunk túl, de erőfeszítéseink azt hiszem nem voltak hiábavalók.

„Az Európai Bizottság ma bemutatta a klímakatasztrófára adott válaszát. A Green Deal elnevezésű javaslatcsomag arra hivatott, hogy az éghajlatváltozás hatásait és kiváltó okait csökkentő intézkedéseket összegyűjtse, ezáltal biztosítva, hogy 2050-re Európa első nagyhatalomként klímasemlegessé váljon. A most közzétett ígéretek papíron nagyon jól mutatnak, a valódi kérdés persze most is az, hogy milyen hatékonyan tudjuk megvalósítani az Európa zöldítését célzó terveket. Egyvalamit személyesen is meg tudok ígérni: EP-képviselőként a folyamat minden állomását szorosan követni fogom, ha kell, emlékeztetve a Bizottságot ígéreteik betartására.

A Megújuló Európa első és mindeddig egyetlen Európai Parlamenti frakcióként rendelkezik saját állásponttal a “Green Deal” csomagot illetően. Külön öröm, hogy frakciónk álláspontját Pascal Canfin francia képviselőtársammal közösen jegyezzük, amit végül ellenszavazat nélkül támogattak a kollégáink. Részletes javaslatokat dolgoztunk ki a műanyagok felhasználásának szabályozására, a digitális technológiák zöldítésére, az óceánok további védelmére, valamint a körkörös gazdaság erősítésére vonatkozóan. De szigorításokra számíthatnak a súlyosan szennyező tengerjáró hajók és a rengeteg szemetet produkáló textilipar is, miközben elvárjuk, hogy 2030-ra az élelmiszerhulladékot is legalább 50%-kal csökkentsük.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Számíthatnak a szigorításra a humanista mentőhajók is?

A te vitád csak abból állhatott, hogy mondtad a magadét. Az érdemi részhez fogalmad sincs.

Azt "elfelejtetted" leírni, hogy jó néhány pofára esésen is túl vagytok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés