Horthy Pétain módszerét kellett volna kövesse

2019. december 10. 9:42

Karsai László
Neokohn
Ha a kormányzó tisztában volt az „endlösunggal”, akkor tettestárs.

„Pelle gondosan nem próbál néhány nagyon fontos kérdésre válaszolni: miért csak 1944. július 6-án függesztette fel a deportálásokat a kormányzó? Biztosan ő is tudja, hogy Für Lajos volt honvédelmi minisztertől Schmidt Márián és Szakály Sándoron át Kövér Lászlóig mindenki úgy hiszi és terjeszti, hogy csak július első napjaiban tudta meg Horthy, hogy a zsidó csecsemőket, aggastyánokat, betegeket, nőket nem üdülni, hanem legyilkolni viszik Auschwitzba.

Ha már 1942-ben, vagy legkésőbb 1943 tavaszán a kormányzó pontosan tisztában volt azzal, hogyan »oldják meg« a nácik »véglegesen« az európai »zsidókérdést« (»Endlösung der Judenfrage«), akkor joggal mondhatjuk, hogy a német megszállás után Horthy a tömeggyilkosok cinkosa, a népirtásban kollaboráns, tettestárs volt.

Mértékadó magyar, amerikai, izraeli és német holokauszt-történészek egyet tudnak érteni abban, hogy ha Horthy, miként Philippe Pétain marsall francia államfő, a megszállás után nem járul hozzá a zsidók tömeges deportálásához, a németek tehetetlenek lettek volna. A francia zsidók 75%-a túlélte a holokausztot, pedig hazájuk 1940-től német megszállás alatt volt, a magyar zsidók 66%-a elpusztult. Pelle csak a nem létező csendőrpuccsra reagáló Horthyról tud. Ha majd lesz ideje az 1944-es évben történteket feldolgozó tudományos munkákat tanulmányozni, megtudja, hogy Horthy deportálásokat felfüggesztő döntésének lehettek még más fontos okai.

A kormányzó talán csak ekkoriban ismerte föl, hogy a németek elveszítették a világháborút. A normandiai hídfőállást nem sikerült felszámolni, a szövetséges haderők június végén-július elején komoly sikereket értek el itt és a Csendes-óceánon is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A kormányzó talán csak ekkoriban ismerte föl, hogy a németek elveszítették a világháborút."

Ja persze, nyilván, ahogyan azt Móriczka elképzeli. Ezért folytatta már 1943-tól egy lehetséges kiugrás előkészítését....

Karsai egy hazug geci. Egy szavát nem hiszem el.

Történésznek ezt tudnia kéne:
London, 1943. október 14.
Mr A. W. G. RANDALL KÜLÜGYI TANÁCSOS FELJEGYZÉSE L. B. NAMIER PROFESSZORRAL FOLYTATOTT BESZÉLGETÉSÉRÕL:

“Namier professzor (Jewish Agency) tegnap közölte velem, munkatársai súlyos aggodalommal gondoltak azokra a lehetséges következményekre, amelyek a Magyarországon viszonylagos biztonságban élő 800 000 zsidót sújtanák, ha a magyar kormány idő előtt szakítana Németországgal...

Namier professzor közölte: a zsidókat illetően az egyetlen remény, hogy a magyarok nem tesznek semmit addig, amíg gyakorlatilag nem látszik valószínűnek, hogy a németek már nem lesznek képesek reagálni.”

(A fenti dokumentumot teljes terjedelmében közölte: Magyar - brit titkos tárgyalások 1943-ban, Kossuth Könyvkiadó, 1978. A Jewish Agency a Cionista Világszövetség vezető szerve, a palesztinai zsidóság
érdekképviseleti szervezete.)

Borhi László történész, Szombat, 2016. március 8.:

– Randolph Braham már korábban felvetette, hogy jobb lett volna, ha Magyarország nem próbál kiugrani a háborúból, ugyanis a német megszállás, amely kiváltotta a Holokausztot, legalábbis részben a magyar kiugrás megelőzésére szolgált. Álláspontját alátámasztják az általam végzett kutatások.

"Amikor a zsidók rendszerszerű üldözése elkezdődött, azt nem a németek, nem a magyar kiszolgálóik hajtották végre, hanem - a legmeglepőbben - maguk a zsidók."
(Tivadar Soros: Masquerade, Arcade Publishing, 2001, 16, old.)
Az apa emlékirataiból.
Horthy valahogy kimaradt ebből a mondatból.

Ez összefügg azzal, hogy a te életed folyamán fölismerték végre, hogy 1944-ben nem a trianoni országterület(rész)-szel kell számolni. A trianoni rész vesztesége önmagában továbbra is 450 000 körül van.

Arra, hogy milyen volt a világ általános hozzáállása.
Részlet Heinz Weichardt, egy németországi zsidó mérnök visszaemlékezéseiből:

„Az osztrák zsidókra nehezedő nyomás következtében Roosevelt amerikai elnök ötlete volt egy nemzetközi konferenciát tartani a Genfi-tó partján lévő Evian üdülő városban.

Az értekezlet célja volt a résztvevő országokat meggyőzni arról, hogy könnyítsenek a szigorú bevándorlási kvótáikon, hogy a Németországban maradt 300,000 zsidó is emigrálhasson valahová. Ez 1938 júliusában volt, amikor az időjárás Eviánban gyönyörű és a küldöttek jól érezték magukat. Az eredmény ennek megfelelően alakult.

A résztvevő harminchárom ország közül egyetlen egy sem, beleértve az USA-t, volt hajlandó a bevándorlási törvényein könnyíteni.”

Az Árpád-vonal feltételezte, hogy a románok nem állnak át megint.

"Horthy Pétain módszerét kellett volna kövesse"
Okos tanács. Hogy halálra ítéljék hálából és csak de Gaulle akasztotta le a bitóról.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés