Az EMMI-ben akcióztak Hadházyék

2019. december 10. 11:33
A képviselők a köznevelésért felelős államtitkárral akartak egyeztetni, de mivel Maruzsa Zoltán Helsinkiben tartózkodik, így főosztályvezetői szinten kaptak tájékoztatást.

A mai parlamenti szavazások helyett az Emberi Erőforrások Minisztériumába ment Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs. Az ellenzéki képviselők azzal magyarázták távolmaradásukat az országgyűléstől, hogy „az csak egy színjáték, ahol a Fidesz meg fogja szavazni az ellenzék jogfosztását”.

Szél Bernadett állítása szerint azért mentek az EMMI épületébe, hogy a Nemzeti alaptantervről egyeztessenek Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárral. Egyébként információink szerint a képviselők már csak azért sem járhattak sikerrel etekintetben, mert Maruzsa Zoltán Helsinkiben vesz részt egy konferencián.

Szél Bernadett a minisztériumi „látogatásával” kapcsolatban azt írta a közösségi oldalára: „Ez vicc. Bezárkóztak a szobába, kétségbeesett telefonok mennek, a portás azt mondja, muszáj volt beengedni minket a képviselői igazolvány miatt — »Attila azt mondta, zárjuk be magunkat kulcsra«, hallatszik. Továbbá, hogy ki lehet-e minket kísértetni a biztonsági szolgálattal. Várunk. Amúgy a NAT-ról és a kötelező iskoláztatásról szeretnénk egyeztetni. Kíváncsian várom a folytatást.

Úgy tűnik, hogy az LMP korábbi társelnökének várakozása meghozta a gyümölcsét, ugyanis később kiegészítette az írását: „frissítés: Főosztályvezetői szinten fogadtak minket és érdemi információkat kaptam a 6 éves kötelező beiskoláztatás szabályozásáról. Hamarosan közzéteszem, most irány az európai uniós fejlesztéséért felelős államtitkár”.

A Szélhez és Hadházyhoz hasonlóan függetlenként politizáló Szabó Szabolcs is posztolt az eseményről, és ő is a bezárt ajtóra hívta fel a figyelmet.

 

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit kéne tenni? Menjen be valamelyik Fideszes ogy képviselő a Vársoházára, amikor nincs bent Karigeri, hogy azonnal beszéljen vele? Esetleg provokálja ki, hogy kidobják?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés