Rétvári: Kettős mérce a Gothár-ügyben

2019. december 9. 12:38
A kormány nem fogja elvenni a támogatásokat a kultúra területén, sőt, növelni is fogják azokat – szögezte le az államtitkár.

Benyújtotta a Parlamentnek a kulturális törvénycsomagot Semjén Zsolt, amiről a Tisztelt Házban szerdán döntenek majd a képviselők. Ezzel kapcsolatban napirend előtti felszólalásában a Párbeszéd frakcióvezetője azt mondta: „a színházak államosítása arról szól, hogy Orbán Viktor végleg be akarja magát betonozni a hatalomba”. A Párbeszéd frakcióvezetője hozzátette, hogy szerinte a kormányfő bosszút áll mindenkin, aki ellenáll a „totális diktatúrát vizionáló ámokfutásnak”.

Szabó Tímea szerint álságos, hogy a kormány tagjai felháborodtak a Katona József színház ügyén, hiszen az Újszínházban is hasonló eset látott napvilágot. Hozzátette: szerinte a kulturális törvényjavaslatnak semmi köze a katona színházhoz, hanem a kormány így akarja rátenni a kezét az ágazatra.

Szabó Tímea ezúttal sem fogta vissza magát és nélkülözve a sértő jelzőket feltette a kérdést: „ha a budapesti és a vidéki színházakba a tökkelütött haverjaikat teszik, akkor ki fog színházba járni?

Válaszában Rétvári Bence a durva kettős mércére hívta fel a balliberális képviselők figyelmét a Gothár-üggyel összefüggésben. Rétvári emlékeztetett, hogy Szabó Tímea 2017-ben még leragasztott szájjal tiltakozott a szexuális zaklatások ellen, de most egy szót sem szól arról, ami a Katona József Színházban történt. Az államtitkár szerint két éve nagyon hangos volt Szabó Tímea, de most a Gothár-ügyben megfutamodott az újságírói kérdések elől.

A Marton László-ügyben Szabó Tímea petíciókat írt, mécseseket gyújtott, szájakat ragasztott be – emelte ki, aki szerint úgy tűnik, a Gothár-ügyben elfogyott a bátorság. Az államtitkár leszögezte: „a kormány nem fogja elvenni a támogatásokat a kultúra területén, sőt, növelni is fogják azokat”.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt a tájékozatlan ordibáló majom Szabót!
Tökkelütöttnek nevezte Máté Gábort, - is!
Nem tudja ez a bolond, hogy Máté Gábort másodjára is a Fidesz nevezte ki! 2010 óta a Katona igazgatója.

Eszenyi Enikőt is tökkelütöttnek nevezte, hiszen őt is már másodjára a Fidesz nevezte ki. Egyébként Tarlós mindkettőt. És még sorolhatnám, például a kedvencemet, az Örkény igazgatóját, Mácsai Pált sőt a legnagyobb kitüntetést is megkapta a Fidesztől.

"Szabó Tímea ezúttal sem fogta vissza magát és nélkülözve a sértő jelzőket feltette a kérdést: „ha a budapesti és a vidéki színházakba a tökkelütött haverjaikat teszik, akkor ki fog színházba járni?”"

1%-se! Szavazott erre az idegbeteg dilisre.

Fehér asztalnál neked jobb?

Te, miről beszélsz? Miért hazudozol itt össze minden baromságot?

Olyan durva ez a nőféleség. És csak hergeli magát, hergeli és hergeli.
Te tökfej! Mióta szól bele a kormány a műsortervebe? Levetette talán a Katonában futó Kósa Lajos és feleségéról szóló A bajnok c. előadását, ami évek óta telt házzal fut? Na ugye! Akkor miről ordibálsz, te hibbant Néró?!

Tökéletesen igaza van Rétvári Bencének!
Szabó és társnőt pedig szégyellhetnék magukat.

Csak azt tudnám, hogy amikor a fideszesekkel így ordibálnak, akkor ők válaszul, hogy tudnak ilyen kulturált hangnemet megütni?
Hogy tudják félpercenként azt mondani, hogy "Tisztelt képviselő asszony"?

János bácsi, inkább menj el egy ebéd utáni szuszokálásra!

Nem Gothár miatt mellett van a tüntetés, hanem a kormány tervezete ellen.
Nem láttad a videójukat?

Jársz te egyáltalán színházba? Tuti, hogy nem!

Nincs igényük a kultúrára? Sok ismert embert láttam már a színházakban, Bajnai Gordontól kezdve Simon Andrásig de téged még soha.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés