Levél a színházi kevesekhez, akik most fölébredtek

2019. december 9. 20:29

Schilling Árpád
444.hu
Ebben a játékban a kultúra egésze a tét!

„Örömteli, hogy végre felfogod, hogy itt bizony minden mindennel összefügg, és amiről eddig azt hitted, hogy nem a Te ügyed, az bizony lehet a Tiéd is. Talán bizonyos dolgokat még nem éltél át teljes mélységében, talán nem voltál elég körültekintő és kicsit késve reagáltál, de igazságtalan volna, ha nem ismerném el, hogy most viszont végre valahára megmozdultál. Habár a saját érdeked mozdított, rájöttél, hogy nem kerülhető el, sajnos szükségszerű a kiállás, a nyilvánosságban folytatott harc. Te is megértetted, és ez engem mélyen és igazán megérint, hogy ami történik, az tűrhetetlen, mert semmi köze sem a nemzeti, sem a keresztény értékekhez, és az nem pártpolitizálás, ha ez ellen lázadunk. 

Megértetted, hogy a demokrácia nem csak politikai formula, hanem életfelfogás, világnézet, amire valóban szükségünk van, és amit aktív jelenlét, nyilvános kiállás nélkül képtelenség megvédeni. Sőt, tovább megyek, épp az ilyen kiállások, közös megfogalmazások teremtik meg a demokráciát, ezen keresztül fejlődünk, tanulunk, és végül adunk konkrét formát annak a rendszernek, amiben élni szeretnénk. Élni és alkotni, amit te is épp úgy szeretsz, mint én. 

Szeretettel reménykedem abban, hogy most nem állsz meg itt, egy jól sikerült, jó hangulatú tüntetés után, amikor találkozhattál sorstársaiddal és nézőiddel, akikkel együtt egy jót kurjongattatok, nem teszed le a »fegyvert«, és nem bújsz vissza oda, ahova szoktál. Nem engeded, hogy személyes alkukkal, kiskapukkal, háttérbeszélgetésekkel elsimítsák a Te ügyedet, miközben a többieket ugyanúgy rúgják tovább, mint a rühes kutyát. 

Teljes szívemből kívánom, hogy legyél elég erős belátni, hogy ez a játék most komolyabb, mint amihez szoktunk a színpadon. Ez a játék most az életünk, és ezért nem jár se taps, se kitüntetés. Ebben a játékban a kultúra egésze a tét! Közös célunk csak az lehet, hogy szűnjön már meg végre a hatalmaskodás, az arrogancia, a sértett bosszúvágy kultúrája! Célunk az emberséges közösség és az önkifejezés szabadsága! Szakmaiság és szolidaritás!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Schilling! Nincs családi lelkiismeret furdalásotok Marton halála miatt?

Az nem biztos, hogy állami finanszírozásból kell homoszexuális paródiává süllyeszteni színdarabokat, s ezt tekinteni a normalitás értékmérőjének.

S azt sem látom be, hogy miért kell szintén állami támogatás mindenféle magánszínházhoz? Hol vannak a nagy cégek, a multik mecénásként, már amennyiben piacképes egy ilyen színház.

Váradi Júlia, Madách téren megszólaltatott riportalanyai is arról beszéltek, hogy ez csak a kezdet, 68 is a színházakkal indult.

A Fidesz még mindig nem érzi, érti, hogy már nagyon a bőrére megy a játék, a terek, az utcák permanensen meg fognak telni jól szervezett ellenzéki akciók nyomán. Talpuk alatt süvít a szél.......

Na azért ezt jól elnagyoltad, ennyi féligazságot ritkán lehet olvasni. Nem ártana pontosítani a dolgokat. Nézz utána, de ne csak az Áááá...tévéből tájékozódj!

Jaaaaaa....az is tökéletes! :))))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés