Klímajugend

2019. december 7. 9:49

Pozsonyi Ádám
Demokrata
Hallott a tisztelt olvasó egy bizonyos noÁr nevű ürgéről?

„Ne szégyellje magát, ha nem. Én se hallottam eddig. Kultúrkörökben mozgok, így az ilyesmi elkerüli az ember figyelmét. Schilling Árpád és Sárosdi Lilla művészetéről is csak onnan értesültem, hogy egy ismerős úr átküldte elektronikusan: »Nézd már, mennyi beteg libsi van. Hányinger. De ne izgulj, ezek biztos hamarabb kapnak díjat, mint te.«

Szóval az ürgéről (noÁr) hasonló körülmények közt értesültem. Mutatták, hogy dala van. Biztos több is, de én a Levegőt című opusszal találkoztam csak. A Levegőt című dalműben noÁr kamerába mutogatások közepette agitál: »Az a fontos, hogy meg vagyunk-e keresztelve / vagy hogy melyik hulladék lehet komposztálva? / a klímára kitér-e az oktatás keretterve? […] / Itt fiatalok, idősek a bolygóért tüntetnek / „Miért nem mentek suliba?” Kérdezd Greta Thunberget!« stb.

Elgondolkodtató. Mély. Szomorú valóság. A 24. órában vagyunk. Földanya. Segélykiáltás. Ezek a hívószavak.

A lényeg: vészhelyzet van. És bevágva fiatalok kórusa: »Elég volt!« »Döntéshozók, öltönyösök, halljatok meg minket.« Tehát a felnőttek társadalma az ellenség, a korábbi generáció, amelyik elrontotta a bolygót, amelyik rossz. És a nép szomjúhozza az igazságot! »Hidegkirázós és rengeteg igazsággal teli klip lett!«

Egyébként hatásos uszítás. Egy pattogni vágyó 16 éves nulla tudással simán beszopja, mert valakire haragudni akar. Eddig volt faji meg osztálygyűlölet, most majd jön, hogy »ti b…tátok el a bolygót, ti vagytok a hibásak, előző generációk. Kötelet!« És a maszkos megjelenés is olyan, mint egy Klímajugend-tag.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A klíma miatt aggódóknak ajánlom figyelmébe az alábbi két cikket:

https://player.hu/tech-3/deli-..
https://vasarnap.hu/2019/09/25..

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne vigyázzunk a környezetünkre....stb minden módon. De úgy tűnik, a Föld éli a maga életét. Erre bizonyíték a Balaton-Felvidéken található fosszíliák tömege, vagy a most tenger mélyén levő falvak maradványai.

Egyetértünk. Bálnák hasában ne legyen 100 kiló hulladék......
Mi tegyünk meg mindent, ami kell a természet normális életéhez és alkalmazkodjunk a Föld életéhez.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés