Kocsis Máté: Az állam nem támogathat bűncselekményeket eltussoló színházakat

2019. december 6. 14:20
Az állam így nem támogathat tovább működést – írta a Fidesz frakcióvezetője Facebook-oldalán.

Az állam nem támogathatja tovább a színházak működését úgy, hogy azok nem engednek betekintést ügyeikbe, évekig eltussolhatnak bűncselekményeket – közölte a Fidesz frakcióvezetője pénteken a Facebook-oldalán. Kocsis Máté azt írta: „a Gothár-féle zaklatószínházak követelik a pénzt a kormánytól, miközben nem engednek betekintést az ügyeikbe, és akár évekig is eltussolnak bűncselekményeket”.

Közölte, nem vitás, az állam így nem támogathat tovább működést, ezért a kormánypárti frakciók meg fogják szavazni a kulturális finanszírozásról szóló törvénycsomagot. A frakcióvezető bejegyzésével együtt megosztotta a Magyar Nemzet pénteki cikkét, miszerint a fővárosi Katona József Színházban kialakult állapotok miatt készül megváltoztatni a kormány a kultúra finanszírozásának eddigi gyakorlatát.

A napilap értesülése szerint a kormány nem fogja csökkenteni a színházak fenntartására szánt összeget, de minden egyes intézményt át fognak világítani, mert a Gothár-ügy a felszínre hozta, hogy aligha egyedi esetről van szó. A kormány a tulajdoni viszonyokat nem fogja megváltoztatni, és ha egy adott önkormányzat az állam szerepvállalása és partnersége nélkül akar színházat fenntartani, továbbra is megteheti, ha állja a költségeket – írta a lap.

Ha azonban az önkormányzatok igényt tartanak a vegyes finanszírozásra, azaz az állami forrásokra, akkor a fenntartói jogokban is osztozniuk kell, és ez esetben tudomásul kell venniük, hogy a Gothár-ügyhöz hasonló eseteknek következményei lesznek – írta a Magyar Nemzet. A Katona József Színház november közepén felbontotta a szerződést Gothár Péter rendezővel, akit ki is tiltott az intézményből, mert többször is „erkölcsi határokat átlépő módon” viselkedett több dolgozóval szemben.

(MTI)

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az állam nem támogat senkit. Az adófizetők támogatnak az államon keresztül. Mikor ébred már fel az adófizető?

Azzal is foglalkozz, hol van a kommunisták által elvett "államosított" vagyon. Azaz az egész ország termelő eszköztára.

Csak?
Kispesten ennyit egy sima önkoris képviselő megkeres hetente...

A Jozsef Attila Szinhazban ezentul Orbant naponta lovik le, ugye?
Most hogy Vasarhelyi fb tag lett ott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés