Egyből cigányoznak

2019. december 6. 22:15

Hont András
Facebook
Döbbenetes, hogy milyenek vagyunk.

„Döbbenetes, hogy milyenek vagyunk. Volt ez a győri iskolai késelés, melynek apropóján néhány hoffmannrózsa azonnal elkezdte szajkózni, hogy a pedagógusok miért nem ilyenkor mennek ki tüntetni szigorúbb nevelést követelve, mert feltétlenül egy tanár megkéselése a legalkalmasabb időpont, hogy a hoffmannrózsák előtárják nevelésről alkotott nézeteiket, és kiöntsék politikai frusztrációikat. A hoffmanrózsákat ugyanakkor nem nagyon érdekli, hogy az általuk liberálisnak vagy puhánynak tartott iskolákban sem tolerált dolog a fizikai erőszak (sőt, a katonai nevelést éppenséggel a turbóhoffmannrózsaizmus akarja bevezetni), illetve hogy hol történik tragédia, az legkevésbé sem az oktatás szellemiségétől függ, legföljebb annyiban, hogy ahol erősebb a represszió, ott brutálisabb szokott lenni az ellenhatás is. Ám ennek az esetnek semmi köze nincs a nevelés körüli vitáinkhoz.

Mások egyből cigányozni kezdtek, noha semmiféle információjuk nem volt az elkövető etnikai hovatartozásáról, és azután hamar ki is derült, hogy nem roma. Megint mások nem abbéli örömüknek adtak hangot, hogy a tanárnő hál’ istennek megvan, és úgy néz ki, nagyobb baj nem történik, hanem kéjesen ecsetelni kezdték, hogy mi vár a 17 éves támadóra a börtönben, megcáfolhatatlan következtetéseket vontak le az előéletére és a jövőjére vonatkozóan, megtorlást követeltek a szülőkkel szemben, vagy már eleve azon bosszankodtak, hogy a diák »meg fogja úszni«. Ezt még mind-mind anélkül, hogy különösebb részleteket ismernénk.

Annyi azonban nagy bizonyossággal állítható – a diáktársak elmondásából összerakva –, hogy egy elég súlyos mentális zavarral van dolgunk. Ami nem azt jelenti, hogy a késelőt körbe kell puszilgatni, meg hogy ne legyen büntetőjogi következménye a cselekedetének (lesz is), hanem hogy a büntetésen túl segítségre is szüksége van. Ahogy az iskola többi diákjának is az esetek földolgozásához, nem véletlenül kérte az igazgató egyből pszichológusok segítségét. A reakciókból azonban ismét az jön le, hogy nemcsak az érintetteknek kell pszichológus, hanem az egész országnak is jót tenne. Nem tudom, hogy létezik-e tízmilliós csoportterápia, meg kéne próbálni.

Amúgy azon meg csodálkozom (de azon elég erősen), hogy az Origonak és a Nyugati Fénynek még nem tűnt föl, hogy az elkövetőt H. Andrásként említik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Döbbenetes, hogy milyen vagy! Az, hogy te milyen vagy Hont András!
A saját előítéletedről beszélj!
Ezzel a hoffmannrózsázással egy sötét nagy bunkó vagy.

Miután az ellenzék folyamatosan uszítja a diákokat az oktatás ellen, semmi meglepő nincs az ilyen esetben.

Mentális problémák? Ezt jól látja a mókus, mert mással nem is magyarázható, hogy bizonyos szubkultúrák generációkon átívelően nem hajlandóak se tanulni, se dolgozni, és ha már ezeket nem, legalább rendes emberhez méltóan viselkedni SEM.

Őseink se cigányoztak egyből, csak levontak bizonyos következtetéseket, amihez mindenkinek joga van.
„Európában, a Balkántól nyugatra, a cigányokat először a XV. században írták le.
Mint keresztény zarándokok jelentek meg, olyan vezetőket követve, akik meglehetősen hivalkodó címeket használtak.

Mivel az a keresztény lakosság kötelessége volt, hogy a zarándokokat segítsék, különösen akkor, ha különböző uralkodók ajánlásaival rendelkeztek, a cigányok elkezdtek visszaélni a kor keresztényeinek vallásosságával. A cigányok ajánlóleveleket mutattak fel, többek között Zsigmond magyar királytól is, úgy állítva be magukat, hogy őseik bűneiért vezekelnek, akik elutasították a keresztény tanításokat. Őseik ezen bűneiért ítéltettek arra, hogy zarándokként vándoroljanak a földön mások jótékonyságán függve.

Először a cigányokat tisztelettel kezelték, hamarosan azonban olyan hírnévre tettek szert, mint tolvajok, tenyérjósok és gyanús becsületességű lókupecek. Egy korabeli német krónika említi, hogy „ők nagy tolvajok voltak, különösen az asszonyaik, amiért többüket el kellett fogni és kivégezni”. Hasonlóan ír egy kora XV. századi olasz krónika is …”

(Forrás: Kevin MacDonald: A People That Shall Dwell Alone (Egy nép mely egyedül kell lakjon), Writers Club Press, 2002, xvii.old.)

Tudod öreg, nem kell annyit fészbukozni, mert az értelmes emberek nem azzal töltik az idejüket, hogy híreket kommentálnak. Csak az olyan hülyék hiszik azt, mint te, hogy az "egész ország" ugyanolyan hülye, mint te és azok, akiket visszhangozol. Hoffmann Rózsával pedig nyilvánvalóan soha nem váltottál egy szót sem. Jobb, ha tudod, hogy a bokájáig sem érsz, hiába kapaszkodsz.

Olvastam a trilógiát és Slezkine könyvét is. A "Cultural Insurrections"-t nem.
Ajánlom neked a When victims rule című internetes sorozatot.

Ezt a kommunisták általi államosításokról vagy a kommunisták által államosított közvagyon kommunisták általi spontán privatizációjáról írtad?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés