A Magyar Nemzet szerint a Gothár-ügy miatt változhat a színházak finanszírozása

2019. december 6. 11:38
A kormány nem fogja csökkenteni a színházak fenntartására szánt összeget, de minden egyes intézményt át fognak világítani a lap szerint.

A Magyar Nemzet információi szerint konkrétan a Katona József Színházban kialakult állapotok miatt készül megváltoztatni a kormány a kultúra finanszírozásának eddigi gyakorlatát. Úgy tudják, kormányzati körökben megdöbbentőnek tartják azt a cinizmust, amivel a színház és a főváros vezetése a Gothár Péter zaklatási ügye nyomán kirobbant botrányt kezelni próbálta, 
és nem kívánják fenntartani azt a helyzetet, hogy a magyar kormány minden tényleges ráhatás nélkül finanszírozzon olyan intézményt, vagy intézményeket, amelyekben hosszú ideje bűncselekmények történnek, amelyeket nemcsak hogy eltitkolnak, hanem az alkalmazottakkal még külön titoktartási szerződést is aláíratnak az ügyben.

A lap arról ír: Karácsony Gergely főpolgármester és Budapest kulturális vezetése nem szándékozik lépni a Katona József Színház igazgatóváltása érdekében, és „némán asszisztálnak Máté Gábor botrányos lépéseihez, amelyekkel az egy éve tudomására jutott zaklatási ügyet az intézmény falai között akarja tartani”. 

A kormány nem fogja csökkenteni a színházak fenntartására szánt összeget, de minden egyes intézményt át fognak világítani, mert a Gothár-ügy a felszínre hozta, hogy aligha egyedi esetről van szó. A kormány a tulajdoni viszonyokat nem fogja megváltoztatni, és ha egy adott önkormányzat az állam szerepvállalása és partnersége nélkül akar színházat fenntartani, továbbra is megteheti, ha állja a költségeket. 

Ha azonban az önkormányzatok igényt tartanak az állami forrásokra is, akkor a fenntartói jogokban is osztozniuk kell – írja a lap.

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Úgy tudják, kormányzati körökben megdöbbentőnek tartják azt a cinizmust, amivel a színház és a főváros vezetése a Gothár Péter zaklatási ügye nyomán kirobbant botrányt kezelni próbálta, "

Úgy viselkednek egyes színházi vezetők, mint az állam, az államban. Elég volt látni Ascher Tamás pökhendi viselkedését, ahogy az újságíróval viselkedett.
Bizony már régen rendet kellett volna csinálni a kiskirályok között.

Miközben a színházakban, emberek mennek tönkre lelkileg és egzisztenciálisan.

Az adófizetők pénzét minden kormányzat a saját szempontja szerint osztja újra. Ezt nevezik politikának. Képzeld, ezt még a te kedvenceid is így tették.

Nagyon ciki, amit a sajtónk ebben az ügyben művel. Nagyon kilóg a lóláb. Az Origó hülyéje szakmányban gyártja a Gothár-litániákat, mint a kampányban Karácsonyról. Azt hiszik ezek a marhák, hogy ezzel kompenzálni lehet Borkait?!

Fogalmunk sincs, hogy pontosan mit követett el ez a szexuálisan frusztrált vénember, de ez az egész kampány méltánytalan vele szemben. (Szabó István ennél nagyobb bűnt követett el, most mégis ünnepeljük - joggal.) Máté Gábor egy ökör. Feltűnés nélkül és azonnal nyugdíjaznia kellett volna a nyugdíjas barátját és akkor nincs balhé. Ennek ellenére erre hivatkozva nem lehet állami ellenőrzés alá vonni a színházakat. Ezt az erőből játszást be kellene fejezni, mert visszaüt! Térjetek már észhez Kövér Laci! Itt felnőtt egy új generáció az elmúlt évtizedben, amely három év múlva kiszavaz benneteket, ha így folytatjátok! Vigyék a színházaikat a picsába. Egy belterjes politikai homokozó az egész színházi világ, hagyjátok a fenébe, nem ér ennyit!

Jaj nagyon örülök, hogy ilyen talpraesett vagy, csak tudod ez nem egy olyan világ, és nincs olyan lehetőség, hogy fogom magam és egy utcával arrébb megyek egy másik színházba, mint egy adminisztrátor. Azt elhiszem, hogy téged nem érdekel, nem is kell, hogy érdekeljen, de akkor nem biztos, hogy szerencsés jó tanácsokat osztogatni, egy olyan dologról, amit belülről nem ismersz.

Nem bűn, de látszik, hogy nagyon nem vagy képben. :))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés