Távoznak a Google atyái

2019. december 04. 11:07

Szergej Mihajlovics Brin és Larry Page feladatait a Google első embere veszi át.

2019. december 04. 11:07

A BBC értesülései szerint a Google anyavállalata, az Alphabet két vezetője most jelentette be, hogy felhagynak a napi ügymenettel. Larry Page és Szergej Mihajlovics Brin, a keresőóriás két alapítója azonban az Alphabet igazgatósági tagja marad ezentúl is.

Helyettük a leányvállalat élén álló  Sundar Pichai lesz az Alphabet vezetője is.

A két alapító stílusosan egy Google Docs-ban jelentette be döntését, amiben többek között leírják, hogy – még standfordi diákként – egy fogadást kötöttek, aminek tárgya cégük világsikere volt. (Azt viszont nem írták le, hogy ki veszített kettejük közül – a szerk.)

Maga az Alphabet 2015-ben került a Google és a többi leányvállalat fölé, amikor is átalakították az 1998-ban alapított Google-t.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phötön
2019. december 04. 22:37
És ez a Sundar Pichai indiai. Még szarabb lesz az ügy a jövőben.
luisbathhelena
2019. december 04. 13:43
A lényeg- legalábbis ami az én telómon megjelenő "spontán" hírkínálatot illeti- nem változik. Ugyanaza a tendenciózus elfogult libsi válogatás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik