Völner: Önök mindig szembefordulnak a nemzeti érdekkel

2019. december 3. 17:03
Keressenek végre egy olyan platformot, ahol kiállnak a magyarok, a magyarság mellett – tanácsolta az ellenzéknek az államtitkár.

Csattanós választ adott a kommunistázó Gréczy Zsoltnak Völner Pál a Parlamentben – írja a PestiSrácok. Gréczy Zsolt napirend előtti felszólalásában ezúttal Varga Judit igazságügyi miniszternek ment neki, akinek felrótta édesapja pártállami múltját, és azt hangoztatta, hogy „azzal került a bársonyszékbe, hogy tud harmincat dekázni.” 

Az igazságügyi minisztérium parlamenti államtitkára válaszában kifejtette: „van annak egy diszkrét bája, amikor a DK padsoraiból kommunistáznak és a korábbi rendszert értékelik”. Völner Pál úgy vélekedett, hogy „nem az különböztet meg minket, hogy kinek ki volt az apja, hanem az, hogy ki mit csinált”. Felidézte, hogy 2006 őszén „Gyurcsány Ferenc és pribékjei” lovasrohamot vezényeltek a békésen megemlékező tömegre, emberek szemét lövették ki és megvertek egy országgyűlési képviselőt. Ezzel szemben Varga Judit és férje jogi segítséget nyújtottak az akkor ártatlanul megalázott embereknek – tettehozzá az államtitkár. 

Völner Pál a családi kapcsolatoknál maradva felidézte Dobrev Klára nagyapját, Apró Antalt is. Úgy fogalmazott: „ki jelentette be Nagy Imre és társai kivégzését, aki egyfajta elégtételként tálalta ezt a közvélemény elé? És nem az a baj, hogy ez Apró Antal volt és az sem baj, hogy Dobrev Klárával van rokoni kapcsolata, ez magánügy. Az a baj, hogy Önök még mindig ugyanazon az oldalon vannak. (…) Önök mindig szembefordulnak a nemzeti érdekekkel.”

Az államtitkár hozzátette: 

Önök felelősek azért, ami ebben az országban 2002-2010 között történt. Amikor privatizálni akarták a kórházakat, amikor vizitdíjat vezettek be, önök mindig az itt élők ellen tettek. El akarták adni azt az ivóvízkincset, ami itt van a talpunk alatt, még a víztől is megfosztottak volna bennünket(..) Önök alig várták, hogy a termőföldet megvásárolhassák a külföldiek, ahogy elkótyavetyélték a nemzeti vagyont, mint ahogyan eladták, orosz kézre játszották a MOL utolsó részvénypakettjét, amit ennek a kormánynak kellett visszavásárolnia. És önök beszélnek oroszbarátságról? Amikor az nekünk súlyos milliárdokba került. Folyamatosan a nemzet ellen cselekedtek. (…)Önök eladósították az országot.” 

Az igazságügyi minisztérium parlamenti államtitkára végül azt tanácsolta az ellenzéknek, hogy keressenek végre egy olyan platformot, ahol kiállnak a magyarok, a magyarság mellett. 

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés