Greta és Orbán a Politico két fő európai álmodozója

2019. december 3. 13:53
Greta Thunberg az első számú, Orbán Viktor pedig a második álmodozója – avagy vizionáriusa – Európának a Politico új összesítése szerint.

Listát közölt vezető európai közéleti szereplőkről a Politico.eu. A nemzetközi portál különböző kategóriákban rangsorolt számos európai személyiséget. 

A Dreamer (álmodozó, álmodó) kategóriában a Politico Greta Thunberget sorolta az első helyre: a portál szerint az ő esetében az üzenethordozó az üzenet, aki a klímaválság nemzedéki igazságtalanságát képviseli. 

A vizionáriusok sorában másodikként nevezik meg Orbán Viktort: a Politico szerint a magyar miniszterelnök tudja, hogyan kell a frázisokkal bánni: akár az illiberalizmusról, akár a keresztény Európa megőrzéséről, akár a Stop Sorosról van szó, Orbán tudja a marketing fő szabályát: csak egyszerűen! A Politico úgy látja, Orbán a nacionalizmus zászlóhordozója lett, az antitézise a szerinte nemzeteken túlnyóló Európai Uniónak. A portál szerint vicces, hogy az egykor a szovjetekkel szemben felszólaló Orbán most az eurokratákkal száll szembe; de a rajongói továbbra is a folytatást akarják látni. A Politico úgy látja, Orbán modellértékű a lengyel Kaczynski és az olasz Salvini számára, de Orbán üzenetei rezonálnak a középjobb egy részében is, így ugyan az Európai Néppárt felfüggesztette a Fideszt, de a párt 13 EP-képviselője továbbra is a Néppárt frakciójában ül az Európai Parlamentben.

Az európai álmodozók sorában még olyan személyiségeket sorol fel a Politico, mint a migránsokat mentő hajó német kapitánynője, Carola Rackete, a német új jobboldal szellemi vezére, Götz Kubitschek (vele készült interjúnkat itt olvashatják), vagy épp a német szocdemek épp pártelnök-választást bukott politikusa, Olaf Scholz szövetségi alkancellár. 

Összesen 271 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az igen jelentős Grétát a jelentéktelen Orbánnal egylapon említve fényezik. El van szigetelve, az
már egyszer biztos. Nem kicsit, nagyon.

Érdekes párhuzam. A gyermek egy frázisokat pufogtató szócső, az államférfi meg egy valós problémákra valós megoldásokat felvázoló stratéga.

És akkor te őseid mik? Mi dolgod itt Európában?

Orbán arról álmodozik, hogy a magyar foci megint szép lesz. :)

Aki ráadásul két értelmes mondatot nem tud kinyögni magától.

A doktor urak maszek betegeit ne fogadjuk örökbe?

Nana, a fiam is az, és jómagam is. Viszont pont a sajátos, sémákat, sablonokat spontán át nem vevő, racionális gondolkodás a jellemzőnk. Szerintem a lány inkább szellemi fogyatékos, és ránézésre Down-sy-nak tűnik. Kiegyensúlyozott transzlokáció a teljes triszómia helyett.

Kevésbé sziruposan Euripidész szerint:
Az ostobák, ha új bölcsességet hozol,
hibbant agyúnak, oktalannak tartanak ;
azok pedig, kik sokszínűnek képzelik
tudásukat, terhesnek érzik több eszed.

A Politico es a Hocipo a humort kepviselik Europaban.
Kelloen gyermeteg mindket brosura.
Gyerekek internacionalista haboruja, indulj!

Ezek a listák...jó hogy nem Bébi Yoda lett az első.

Csak a tények kedvéért: A kereszténység soha senkit nem akart elpusztítani, nem akart erőszakosan megtéríteni. Ugyanez nem igaz a kommunizmusra, amelyik deklarálta egyes társadalmi osztályok fizikai megsemmisítését.

Ne gyere válaszul a kommunisták propaganda történelem hamisításával!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés