Greta és Orbán a Politico két fő európai álmodozója

2019. december 3. 13:53
Greta Thunberg az első számú, Orbán Viktor pedig a második álmodozója – avagy vizionáriusa – Európának a Politico új összesítése szerint.

Listát közölt vezető európai közéleti szereplőkről a Politico.eu. A nemzetközi portál különböző kategóriákban rangsorolt számos európai személyiséget. 

A Dreamer (álmodozó, álmodó) kategóriában a Politico Greta Thunberget sorolta az első helyre: a portál szerint az ő esetében az üzenethordozó az üzenet, aki a klímaválság nemzedéki igazságtalanságát képviseli. 

A vizionáriusok sorában másodikként nevezik meg Orbán Viktort: a Politico szerint a magyar miniszterelnök tudja, hogyan kell a frázisokkal bánni: akár az illiberalizmusról, akár a keresztény Európa megőrzéséről, akár a Stop Sorosról van szó, Orbán tudja a marketing fő szabályát: csak egyszerűen! A Politico úgy látja, Orbán a nacionalizmus zászlóhordozója lett, az antitézise a szerinte nemzeteken túlnyóló Európai Uniónak. A portál szerint vicces, hogy az egykor a szovjetekkel szemben felszólaló Orbán most az eurokratákkal száll szembe; de a rajongói továbbra is a folytatást akarják látni. A Politico úgy látja, Orbán modellértékű a lengyel Kaczynski és az olasz Salvini számára, de Orbán üzenetei rezonálnak a középjobb egy részében is, így ugyan az Európai Néppárt felfüggesztette a Fideszt, de a párt 13 EP-képviselője továbbra is a Néppárt frakciójában ül az Európai Parlamentben.

Az európai álmodozók sorában még olyan személyiségeket sorol fel a Politico, mint a migránsokat mentő hajó német kapitánynője, Carola Rackete, a német új jobboldal szellemi vezére, Götz Kubitschek (vele készült interjúnkat itt olvashatják), vagy épp a német szocdemek épp pártelnök-választást bukott politikusa, Olaf Scholz szövetségi alkancellár. 

Összesen 218 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az igen jelentős Grétát a jelentéktelen Orbánnal egylapon említve fényezik. El van szigetelve, az
már egyszer biztos. Nem kicsit, nagyon.

Érdekes párhuzam. A gyermek egy frázisokat pufogtató szócső, az államférfi meg egy valós problémákra valós megoldásokat felvázoló stratéga.

És akkor te őseid mik? Mi dolgod itt Európában?

Aki ráadásul két értelmes mondatot nem tud kinyögni magától.

Nana, a fiam is az, és jómagam is. Viszont pont a sajátos, sémákat, sablonokat spontán át nem vevő, racionális gondolkodás a jellemzőnk. Szerintem a lány inkább szellemi fogyatékos, és ránézésre Down-sy-nak tűnik. Kiegyensúlyozott transzlokáció a teljes triszómia helyett.

Kevésbé sziruposan Euripidész szerint:
Az ostobák, ha új bölcsességet hozol,
hibbant agyúnak, oktalannak tartanak ;
azok pedig, kik sokszínűnek képzelik
tudásukat, terhesnek érzik több eszed.

A Politico es a Hocipo a humort kepviselik Europaban.
Kelloen gyermeteg mindket brosura.
Gyerekek internacionalista haboruja, indulj!

Ezek a listák...jó hogy nem Bébi Yoda lett az első.

Csak a tények kedvéért: A kereszténység soha senkit nem akart elpusztítani, nem akart erőszakosan megtéríteni. Ugyanez nem igaz a kommunizmusra, amelyik deklarálta egyes társadalmi osztályok fizikai megsemmisítését.

Ne gyere válaszul a kommunisták propaganda történelem hamisításával!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés