A Csinghaj-tibeti-fennsíkra költöztetett óriáspandák jól bírják a telet

2019. december 2. 17:56
A lakóhelyükről rendszeresen kimennek a szabadba, ahol a gondozóik által elrejtett bambuszhajtások után kutatnak a hóban.

Élvezik az első telüket és jól boldogulnak a hidegben az északnyugat-kínai Csinghaj-tibeti-fennsík vadasparkjának óriáspandái.

A négy óriáspandát fajuk első képviselőiként költöztették át idén júniusban a fennsík legnépesebb városában, Hsziningben működő intézménybe. A télen is látogatható vadasparkban működik Kína legnagyobb pandaháza.

A több mint 2260 méteres tengerszint feletti magasságban elterülő Hsziningben a téli hónapokban a napi minimumhőmérséklet átlaga mínusz 10 Celsius-fok. Az óriáspandák ennek ellenére nem csupán a hőszabályzott, padlófűtéses és párásított lakóhelyükön lustálkodnak egész nap, hanem rendszeresen kimennek a szabadba, ahol a gondozóik által elrejtett bambuszhajtások után kutatnak a hóban.

Az intézmény szerint a pandák teljesen alkalmazkodtak a fennsík éghajlatához és minden egészségi mutatójuk normális. A szakértők szerint a meleg és párás délnyugat-kínai Szecsuan tartományban honos óriáspandák betelepítése a fennsíkra segíthet szélesíteni a faj új élőhelyekhez való alkalmazkodóképességét.

(MTI)

(A kép forrása: tibetpandatours.com)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Naja! Az nem kínai gagyi hanem igazi!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés