Németh Szilárd: Fel kell készülnünk az újabb migránshullámra

2019. december 1. 13:51
Németh Szilárd úgy vélte, ha a migránsokat „nekieresztik a magyar határnak, abból nagy baj lehet”. A kormánypárti politikus ezért összehívta a Fidesz bevándorlásellenes kabinetjét.

Az egyre erősebb migrációs nyomás miatt Németh Szilárd összehívta a Fidesz-frakció bevándorlásellenes kabinetjét. A testületet vezető kormánypárti politikus vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján nagyon komolynak, veszélyesnek és mindenki számára figyelmeztetőnek nevezte az ország déli határán és a Nyugat-Balkánon kialakult migrációs helyzetet.

Azt mondta: csaknem százezer migráns gyülekezik a Nyugat-Balkánon, s noha „egyelőre még rendezett a helyzet", a szituáció „a 2015-ös nagy válsághoz kezd hasonlítani", és ha a migránsokat „nekieresztik a magyar határnak, abból nagy baj lehet; nekünk erre fel kell készülnünk".

Ezért is nevezte fontosnak, hogy szeptemberben meghosszabbították a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, hiszen, tette hozzá, ez ad megfelelő jogi alapot a határ védelmére.

Szintén lényeges; mondta Németh Szilárd ,hogy a strasbourgi emberi jogi bíróság kimondta: a tranzitzónában tartózkodás nem számít fogva tartásnak, „tehát mindaz, amit a bevándorláspárti ellenzék a gazdáik kérésére, akár a tranzitzónával, akár a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzettel kapcsolatban összehazudott", „teljes egészében összedőlt".

Európa és Magyarország biztonságának a Nyugat-Balkán a kulcsa; jelentette ki kérdésre válaszolva a fideszes politikus, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, megemlítve, ezért is támogatja a kormány a térség államainak uniós és NATO-csatlakozását.

Hozzátette: az utóbbi hetek eseményei azt mutatják, hogy a migránsok már a föld alatt, alagutakon át is próbálnak bejutni az országba. Köszönetet mondott a határt őrző katonáknak, rendőröknek, hogy „az ország függetlenségét, a magyar emberek biztonságát és szabadságát ilyen hatékonyan őrzik".

Összesen 183 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy kell fölkészülni, hogy a saját költségükön eljuthassanak az osztrákokhoz.

Provokálni fognak és lőni kell. Sajnos.

De, lehet tudni, mi lesz 30 év múlva. Például Svédország lakosságának 30 % muzulmán lesz a
kiváló bevéndorláspolitikának köszönhetően. Agyanekorra, ugyanez a szám Németországban
és Ausztriában 20 %.

Vagyis mész az utcán és minden haramadik-negyedik nő be van csomagolva.

Igen, van kettős mérce.

Zűr lesz, mert az osztrákok is zárni fognak. Ennek nem lehet jó vége, 100ezer ember kosztra, kvártélyra, ráadásul hosszú távra nagyon sok. Senkinek ne legyenek illúziói, a sokszorosan lefitymált Magyarországon is sokkal jobb ingyenélni, mint otthon a saját nyomorukba fulladni, vagy a nagy, szent Államok által lerombolt, maradék semmiben megpróbálni újrakezdeni.

Nagyon nagy szükség lesz józan észre, de határozottságra is. Mindazok, akik a Momentumra, DK-ra szavaztak, elfelejtkeztek arről, h. háborús időkben fegyelmezetten beállunk azok mögé, akik már bizonyítottak, nem kísérletezünk.

Messziről bűzlesz ettől az undoritó kommunikációs stílustól. Tényeket csúsztatva tálalod, ha
ellenérv van, személyeskedsz. Cinikusan, felsőbbrendűségi tudattal viszonyulsz másokhoz.
Lakmuszpapírnak jó vagy, amúgy, mint vitapartner, szart sem érsz.

A Mandiner az Erős Pistás szaloncukorról ír, meg egyéb érdektelen dolgokról, nyilván nincs egy átfogó elemzésre képes szakértője, aki elhelyezné a mindennapok látszólag apró történéseit egy nagy képbe. Magam sem vagyok erre alkalmas, de néhány kérdés megragadta a figyelmemet.

A migrációs kérdést mindenképpen tágabb kontextusban kell vizsgálni. Mégpedig Európa fellazításában, vallási-kulturális-nyelvi-történelmi identitása elleni támadás keretein belül.

Európa, mint gazdasági-kulturális-vallási-etnikai entitás láthatóan gátját képezi a globális vezérlőelveknek. Európa mint versenytárs útjában van Amerikának, de Oroszország sem érdekelt egy túlságosan erős Európában.

Adódik a kérdés, miként lehet felmorzsolni a még maradék kötőszöveteket? Az egyik legkézenfekvőbb megoldás a már elfekvő közeli Európa szétmarcangolására az ellenőrizetlen migráció, idegen kultúrák támogatott inváziója.

Ez folyik Soros és az általa irányított, fizetett uniós politikusok, pártok, civil szervezetek, intézmények, mozgalmak révén. De a migráció a sok közül csak az egyik faktor. A fellazítás számos mezben jelent meg.

Itt van Gréta mozgalma. Minek indult? Hát környezetvédőnek, s most mit akarnak? harcot hirdettek a rasszizmus ellen. Mi köze a biodiverzitás megőrzésének, a CO kibocsájtásnak a rasszizmushoz?

De itt formálódik a szemünk előtt Itáliában a "szardínia" mozgalom, melynek résztvevői szardínia performanszokkal töltik meg a tereket. A szervezők közül nem egy az USA-ban végzett, s már tapasztalt közösségi mezmozdulás szervező.

Először Bolognaban mentek hatezren az utcára Salvini ellen, most Firenzében negyvenezren voltak, Milánóban, Nápolyban is sok ezren jelentek meg a tereken. Hol jelszavakkal, hol azok nélkül. Az alapállás, nemet mondani Salvinira. Ezzel indult, s hová jutottak?

Firenzében a felirat: " Belefáradtunk a hazugság, a szuverenitás szülte gyűlöletbe!" Mit is jelent a szuverenitás? Tessék elolvasni a számtalan definícióját, de közte ott lapul a globalizációellenesség.

A huszonéves tüntetők tízezrei - akiket Amerikában kiképzett fiatalok szerveznek falanxba, az utcára - eddig Salvinit támadták, majd minőségi ugrással már átcsaptak a globalizáció komplex szószólóivá.

Ma Milánóban is sokan voltak, de érdekes módon a baloldali polgármester Beppe Salo nem ment el, s tegnap úgy nyilatkozott, hogy ezek a fiatalok, a szardínia mozgalom szervezői, szimpatizánsai elfoglaltak egy, a baloldal által üresen hagyott teret, amit vissza kell tőlük szerezni.

Vagyis Európát kontinentális szinten tematizálja a globális nagytőke, migráció, zöldek, rasszizmus. S ami érdekes, a baloldalon azt is elgázolják, aki nem áll be ebbe a sorba.

Miként teszi a volt baloldali olasz miniszterelnök, Matteo Renzi. Aki vette a bátorságot, s kijelentette, hogy új pártjának, a Viva Italia-nak nem indulója a kommunista Bella ciao, s egyébként is opponálja a mostani PD és Öt csillag Mozgalom alkotta koalíciós kormányt. vagyis kilóg a baloldali sorból. Mit is mond Renzi?

A mostani kormány a válságkezelés kormánya, semmi több, nem lehet tudni, hogy utána mit akar? Conte és csapata egyszerűen asszisztál a válsághoz. A szardínia mozgalom üres populizmus, csak üvöltenek az utcán. A szardínia mellett, kell a lazac is, amely képes az árral szemben úszni, mely elmondja az igazságot, szemben a ma mindent beborító kulturális-gazdasági-igazságszolgáltatási populizmussal. A felelősség nem egyenlő azzal, hogy nemet mondanak Salvinire.

Renzi ellen a vörös tógások - furcsa, de egy volt baloldali miniszterelnökről van szó - frontot nyitottak egy pártalapítvány ügyében.

Mi az összkép? teljes pályás támadás alatt áll minden, a migrációval, a globalizációval, az Európa szétverésével szemben álló, a nemzeti szuverenitáshoz ragaszkodó párt, kormány, legyen az jobb-vagy baloldali. balról sem lehet kilógni, lásd Renzi példáját. Rajta kívül nincs más európai baloldali párt, aki ne feküdt volna le a globalizációs érdekeknek.

Az utcán a békákért, a fecskékért tüntető ártatlan diákok, Gréta követői, a fizetésemelést szorgalmazó pedagógusok, a média szabadságért, a jogállamiságért, a rasszizmus ellen tüntető civil szervezetek munkáját egy karmester irányítja. Ez egy többszólamú, de egy dirigens vezette zenekar. Jó lenne felébredni, polgártársak, a mi bőrünkre megy a játék, bal-és jobboldali szavazókéra.

A "köztévé"-n kívül néha nézzen más médiumot is és akkor talán kiderülne az ön számára is a valóság.

A migráncsok hozták össze a Pártnak a kétharmadot...

Micsoda lenyűgöző ellenérvek!!!!

Rezsi Szilárd nyilván nem ismeri a dakota közmondást, hogy ne akarj döglött lovon lovagolni, mert kiröhögnek...

A mindenségit, te aztán tudsz érvelni, ha vitatkozni nem is.

Bocsika, tudnád idézni, hogy én mikor írtam azt, hogy "nincs is"????????????
Ha meg nem jön össze, akkor légyszi´ne írjál ilyet.
Köszi!

Még mindig várom az idézetet! E nélkül csak tekered a szavakat, de valójában a Párt mantrát nyomod.
Ha idéztél, majd visszatérek.

Bezzeg te világítasz mint a 25-ös izzó a budiban!!!

Akkor biztos pont nem olvasta az Indexet...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés