Brexit egy szociális Nagy-Britanniáért

2019. december 1. 16:28

Weiler Vilmos
Balra át!
A Tescóban meg McDonald’sban már lengyelek meg magyarok dolgoznak, a bérlakásokba bolgárok költöztek be.

„Mert ne tagadjuk a valóságot: a Brexit mögött mély társadalmi problémák húzódnak, évtizedes frusztrációk és a politikusok által messzemenően be nem tartott ígéretek.

A vagyoni különbségek Nagy-Britanniában nagyobbak, mint a többi nyugat-európai országban, a szociális háló gyengébb, a szegénység pedig ezzel együtt általánosabb, mint máshol. A szabad Európa ígérete, a szabadkereskedelem és multikulturalizmus pedig nem hozott sok jót a brit szegényeknek. Még akkor is, ha az igazi probléma nem az európai eszmével, hanem a neoliberális gazdaságpolitikával van.

Egyáltalán nem csoda, hogy az EU-ellenesség Nagy-Britanniában ilyen mértékeket öltött az elmúlt évtizedekben: a brit munkásosztály már régen azt látja, hogy miközben a gazdagok csak egyre gazdagabbak, a Tescoban meg McDonald’sban már lengyelek meg magyarok dolgoznak, a bérlakásokba bolgárok költöztek be, addig az ő életszínvonaluk semmit nem növekedett.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Olyanok is vannak bőven.

Scargill, mint szakszervezeti vezér a Vaslady legnagyobb ellenfele volt. A sors fintora az, hogy elkezdték nézni a családfájukat. A Vaslady családja a XVIII. századig volt követhető, Scargillé viszont egészen a keresztes háborukig, amelyben az egyik ős lovagként részt vett....Változtak az idők.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés