Higgyünk a kormánynak?

2019. november 30. 17:16

Lendvai Ildikó
Népszava
Meg lehet, meg szabad-e velük állapodni az Atlétikai VB feltételeiről, vagy úgyis átráznak?

„Higgyünk a kormánynak, vagy nem? Meg lehet, meg szabad-e velük állapodni az Atlétikai VB feltételeiről, vagy úgyis átráznak?

Az első reflexem az: dehogy higgyünk! A második is ez. Mégis értem és elfogadom a fővárosi közgyűlés döntését. Mert nem a kormánynak hiszek, hanem a magunk erejében, amely kicsikarhatja a város akaratának érvényesítését. Ez próba is – próbája nem a kormány szavahihetőségének, az már rég elveszett, hanem a »kettős hatalom« működésének. Hogyan dolgozhatnak városukért a rendszert leváltani akaró erők, miközben az ország e rendszer keretei között él? Az elmúlt évekhez képest már a húzd meg-ereszd meg is változás: most van erő a kötélnek ezen a végén is. De ha csak egy percre lazítunk, ellopják a kötelet is.

Minden ok megvan rá, hogy ne higgyünk vakon. Emlékszünk a Duna Aréna 49 milliárdjára, ami hét és féllel indult, vagy a 100 milliárd alá ígért Puskás Stadion 200 milliárdjára. Nincs mit csodálkozni, amikor Hadházy Ákos keményen fogalmaz: »szervezett bűnözőkkel« nem érdemes tárgyalni, mert »ezzel az üzlettel nemcsak egy újabb stadiont fogadunk el, hanem a kormányt is, mint legitim tárgyalópartnert«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 150 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Nem lesz gázáremelés."

Lendvai Ildikó ars poeticája.

"Mit is hazudjak, hogy higgyél nekem?"

Tudja kedves, a kormány nem megy szembe a népakarattal.
A Fővárosban minden úgy lesz, ahogy az új vezetés szeretné.
Nem lesz sem kórház, sem több stadion, csak sok-sok átutalt Ft.
Meg a kötél.
Mert szeretné.

A vb kérdésében mindenki számára elfogadható megegyezésnek nem lehet akadálya és nincs szükség egymás gyerekeinek túszokként történő kicserélésére.

Ez legyen a ti problémátok, MSZP Agit-propos Lendvay!

Jaj kerem, nehogy ellopjak a kotelet Cenzor Ildikotol, jol van az nala!
Amikor a tolvaj kialt rendorert.

‘Különösen, ha az adott politikai erő a kizárólagosságra törekszik. Mint a "Minden hatalom a dolgozó népé!" felirat Kádár idejében; minden házban ki volt téve, pedig teljesen egyértelmű volt, hogy semmi hatalom nem jut a dolgozó népnek.’
Forrás: Csepeli György szociálpszichológus interjúban, Népszava on line, 2011. december 25.

Nem Palika, a dollármilliárdosok azokat a cégeket birtokolják, amelyeket ti szeretnétek birtokolni, és amelyekkel ti fizetnétek ki nyugati gazdáitokat, megadva nekik újból azt a lehetőséget, hogy bevásárolják magukat a magyar gazdaságba. Ez a lehetőség viszont egyre távolabb kerül számotokra, és nektek létkérdés, hogy valamit fel tudjatok mutatni. Ezért kriminalizáljátok mindazt, amit a gazdaságban ti ugyanúgy tennétek. Már láthattuk egyszer, sokba került az az országnak.

Ezt a politikai kultúrát már láttuk. Sokba került mind az országnak, mind Budapestnek. Idegen kézre játszott stratégiai cégek, idegen kézre adott iparágak. Saját pénzetek nincs, a külföldi támogatókat az ország vagyonával fizettétek ki már 1990 óta. Az akkori privatizáció volt a rendszerváltás legnagyobb korrupciója. Nem véletlen, hogy akkor nincs jogállam és demokrácia, amikor ezek a lehetőségek megszűnnek.

Hazudtok reggel, délben, meg este. Meg éjszaka.
és nem is ez a legnagyobb baj veletek, hanem az, hogy el is hiszitek, amit hazudoztok.

Egy rakat honlapot tartotok fent, montenegrói fennhatóság alatt, ami a hazugságaitokat terjeszti. Ezt pedig nem tiltja le a facebook. Mert a hazaárulásban egy követ fújtok ! Aljas árulók!
De te szimplán csak ostoba vagy, ezért hozod ide ezeket az írásokat. Mert még ennyit sem tudsz a valóságról, hogy itt nem lehet megvezetni ilyen hülyeséggel senkit!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában