Kábítószerrel való visszaélés miatt is nyomoznak Lackner Csabáék ügyében

2019. november 29. 16:22

A Készenléti Rendőrég Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt is nyomozást folytat a XIX. kerületi szocialista botrány szálaival összefüggésben – írta meg a 24.hu. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint ismeretlen személy ellen folyik a nyomozás, de ám az eljárás érinti a Lackner Csabáról október elején nyilvánosságra került videó- és hangfelvételeket. Ezeken az MSZP-ből azóta kizárt, de körzetében október 13-án újraválasztott

a kispesti önkormányzati képviselő – kezében egy zacskó fehér port lóbálva – korrupciós ügyekről beszélt.

Bár a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva részleteket nem árult el a nyomozásról, Lackner Csaba a 24.hu-nak azt mondta, nem hallgatták ki az ügyben, és nem is kapott rendőrségi értesítést. Az eljárást nem kívánta kommentálni, de hangsúlyozta, ha megkeresik, akkor természetesen áll a hatóságok rendelkezésére. A politikus arról a nyomozásról sem tud, ami gazdasági vesztegetés miatt indult egy kispesti felújítás ügyében – ez szintén kapcsolódik az említett felvételeken elhangzott korrupciógyanús közbeszerzési ügyekhez.

A nyomozásokról Gajda Péternek, Kispest MSZP-s polgármesterének sincs tudomása.

Gajda csütörtökön a Klub Rádiónak arról beszélt, hogy büntetőeljárásról nem tudnak az ügyben: se kábítószerhasználat, se korrupció miatt nem kezdődött nyomozás eddigi ismereteik szerint. A felvételeken elhangzott „furcsa” állítások, kocsmai beszélgetés szintű butaságok nem fedik a valóságot – mondta a politikus.

(24.hu)

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés