Elindult útjára az adventi fényvillamos

2019. november 29. 20:00
A fehér és kék fényű led izzókkal feldíszített járat a 2-es villamos vonalán fog járni.

Elindult a hagyományos adventi fényvillamos, vagyis egy fehér és kék fényű led izzókkal feldíszített járat a 2-es villamos vonalán péntek délután Budapesten. Karácsony Gergely főpolgármester a járat  ünnepélyes elindításakor, a Jászai Mari téren azt mondta: a fényvillamos egyik üzenete az, hogy vegyük észre a főváros szépségét. Budapesten ugyanis sok apró csoda van, az egyik a 2-es villamos útvonala, amelyet a világ tíz legszebb villamosvonalai közé sorolnak - tette hozzá.

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy a 11 éve elindult fényvillamos fontos szerepet játszik a karácsonyt megelőző várakozási és felkészülési, szép időszakban. Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, a többek között a 2-es és a 19-es vonalán közlekedő villamoskocsit 39 200 leddel, mintegy négy kilométernyi fényfüzérrel díszítették fel. A Ganz UV típusú villamost 1965-ben gyártották, menetrendszerűen már nem közlekedik, az advent kezdetétől január 5-ig azonban ismét szállít utasokat - ismertette.

A két motorkocsiból álló UV-szerelvény november 29. és 2020. január 5. között - december 24. és december 31. kivételével - naponta közlekedik 16 órától 21 óra 30-ig a www.bkk.hu/menetrendek/ linken található menetrendben jelzett vonalakon. A villamoson érvényes jeggyel vagy bérlettel lehet utazni. 

(MTI)

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Klímakatasztrófa idején?

Válaszok:
Negue | 2019. november 30. 10:59

nem baj. Ki van hirdetve, a többi nem számít. Igazi balliberális "nesze semmi fogd meg jól"!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés