Amit szabad Jupiternek

2019. november 29. 11:43

Bauer Tamás
Facebook
Tehát Romániában a magyar állam annak ad pénzt, akinek akar, Magyarországon viszont a norvég állam nem teheti meg ezt.

„A Magyar Hang tudósítója arról kérdezte ma Gulyás Gergely minisztert a budapesti román nagykövet kijelentéséről, miszerint a magyar állam romániai gazdasági szereplőknek folyósított támogatásai a továbbiakban csak kétoldalú államközi megállapodás esetén tarthatók fenn. Gulyás miniszter a kérdésre azt válaszolta, hogy az Európai Unó egységes gazdasági térségében nem korlátozható az ilyesmi. Másképp fogalmazva: a magyar állam oszthat támogatásokat Romániában ottani vállalkozásoknak anélkül, hogy ebbe beleszólna a román állam. Ismerjük el: ebben Gulyásnak igaza van. (Azt a kérdést most félreteszem, hogy indokolt-e a magyar állam költségvetéséből, vagyis a magyar adófizetők pénzéből támogatni romániai vállalakozásokat, amelyek nem Magyarországon adóznak, miként dolgozóik sem.)

Gulyást helytálló válaszáról egy korábbi sajtótájékoztatón elhangzott válasz jutott eszembe, amelyet még Gulyás elődje, Lázár János tartott néhány évvel ezelőtt. Lázárt akkor a civil szervezeteknek nyújtott támogatásairól kérdezték, melyeket a Norvég Alap megbízásából pályázati alapon az Ökotárs Alapítvány osztott el, és ez annyira nem tetszett a kormánynak, hogy a rendőrséggel házkutatást tartatott az Ökotárs irodáiban, és annak vezetőjét elő is állították. Lázár az ügyben azt nyilatkozta az újságírók kérdéseire, hogy Magyarországon ne adjon a Norvég Alap civil szervezeteknek támogatást a magyar állam véleményének figyelembe vétele nélkül.

Lázár akkori helyén ma Gulyás van, de amennyire tudom, a vita azóta sem rendeződött, és Magyarország egyáltalán nem veszi igénybe a Norvég Alap támogatásait. A kormány ugyanis mindmáig nem fogadja el, hogy a civileknek szóló támogatásokat (melyek csak kis részét teszik ki a Norvég Alap támogatásainak) tőle függetlenül osszák el Magyarországon, és ezért nem írták alá az erről szóló megállapodást Norvégiával. (A többi támogatott új tagállam megállapodott Norvégiával, és kapja a támogatásokat.)
Tehát Romániában a magyar állam annak ad pénzt, akinek akar, Magyarországon viszont a norvég állam nem teheti meg ezt. A magyar állam a Jupiter.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Röviden: A k.urva anyátokat!
Hosszabban: újabb, a prolik irigységére építő, határon túliak ellen uszító cikk.
1. Magyarokat támogatunk.
2. Egységes gazdasági térbe megy a folyósítás.

Vajon hany norveg el itt, hogy Magyarorszagon Norvegia tamogatasat elvezze?
Nem tudom, ki irta ezt a cikket, nem is nezek utana, de hogy ennyit ne ertsen meg es ezt kerdeskent feltegye, ez egy rettento pueril, gyermeteg dolog. A nemzet fogalma meg nem ert el a tudataig. Es ilyen elojelek utan mar nem is fog elerni. A magyar nemzete mindenkeppen nem.
Hogy egesz eleteben tartana el az ilyet a Norveg Alap, hisz fo talpnyaloja!

"Tehát Romániában a magyar állam annak ad pénzt, akinek akar, Magyarországon viszont a norvég állam nem teheti meg ezt."

Bauerka, igazad van! Javaslom, hogy szervezz tüntetést a Magyarországon őshonos norvég
közösség megsegítése érdekében!

Mókás vagy. Alma - körte. Nem mindegy.

Tudod, mi magyarok volnánk, akiket támogatunk szintén, míg te meg a Bauer láthatóan ezt nem értitek.

Azt, hogy "kurva, rövid "u"-val írják. Te hüje!

Egy Romániában ma született csecsemő - MÁR - többet adózott a Magyar Államnak, mint amit te adóznál 100 év alatt.

"adott ország kormánya ellen bujtogató politikai aktivistákat finanszírozzunk belőle."
A magyar pénz Románia területén nem bujtogat, nem lázít a törvényes román kormány ellen, szemben a "norvéggal"..., aminek a végén a Deep state áll...

Én hivatalosan csak kétmilliárd támogatást kaptam, de a Lőrinc meg a vej idenyomott még kp-ban vagy 40 milliárdot, hogy nyugodtam költsem, amire akarom, mert ezt a belpesti libsiktől meg a féreg DK-soktól vették el a kristályéjszakán.

TE nagyon barom, te, sztrovacsek!

Tudod, egyszerű a dolog. Magam például elég sok adót fizetek, aztán meg elmegyek szavazni azokra, akik ebből az adóból például sokat építenek, meg támogatják a határon túli magyarokat.

Szerencsére nem ti vagytok azok, meg a "kúrva" anyád és az apád.

A magyar allam magyaroknak ad penzt, eljenek barhol a vilagban.
A norveg allam is adhat a magyarorszagi norvegoknak amennyit csak akar.

"Tehát Romániában a magyar állam annak ad pénzt, akinek akar, Magyarországon viszont a norvég állam nem teheti meg ezt."
De megteheti. Olyan arányban mint ahány magyar él Romániában és ahány norvég él Magyarországon.
Téged aránypárból megbuktattak? Hogy lehettél közgazdász? Politikai hátszélből?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés