A méhen kívüli terhesség megszakítása gyilkosság vádjával fog járni Ohióban

2019. november 29. 22:14
Az orvosoknak mostantól be kell ültetniük a méhen kívüli terhesség magzatát az anyaméhbe, ellenkező esetben gyilkosság vádjával kell, hogy szembenézzenek.

Ohióban republikánus szenátorok olyan új törvényjavaslatot terjesztettek be a helyi törvényhozásban, miszerint az orvosoknak be kell ültetniük a méhen kívüli terhesség magzatát az anyaméhbe, ellenkező esetben gyilkosság vádjával néznek szembe – jelentette a The Daily Beast hírportál tudósítása nyomán több amerikai sajtóorgánum pénteken. Az első kommentárok szerint az orvosi gyakorlat számára ismeretlen az ilyen műtét, ám ha az orvosok mégsem végzik el, akkor „magzati gyilkosságért” indíthatnak ellenük bűnvádi eljárást.

A tekintélyes Mayo Klinika a honlapján így fogalmaz az anya életét is veszélyeztető rendellenességről: „a méhen kívüli terhesség nem folytatható normálisan. A megtermékenyített petesejt képtelen az életben maradásra, és a növekvő szövet – amennyiben kezelés nélkül marad – életveszélyes vérzésekhez vezet.” „Nem hiszem, hogy még egyszer írni fogok erről, de ez lehetetlenség. Mindannyian börtönben fogjuk végezni”– írta a Twitteren David Hackney ohiói szülész-nőgyógyász. Az Egyesült Államok több tagállamában az elmúlt hónapokban rendkívül szigorú abortusztörvényt szavaztak meg, elemzők szerint abban reménykedve, hogy a szövetségi legfelsőbb bíróság – amely az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét tölti be – felülvizsgálja, és hatályon kívül helyezi a szabad abortusz lehetőségét megteremtő, 1973-ban hozott, úgynevezett Roe/Wade-döntést.

A The Washington Post című lap már korábban jelezte, hogy Ohióban Ron Hood és Candice Keller republikánus törvényhozó új törvényjavaslat előterjesztésére készül. A javaslat a beültetési kötelezettség mellett törvényileg elismerné jogi személynek a meg nem született magzatokat is. A tervezet abortusszal elkövetett gyilkosságért emelne vádat azok ellen, akik elvégzik és azok ellen is, akik elszenvedik a művi terhességmegszakítást. A Hood-Keller-javaslatot a 99 tagú ohiói törvényhozás 19 tagja biztosította támogatásáról.

(MTI)
 

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez van, ha marhapásztorok kerülnek döntéshozó helyzetbe. Miért is egyeztetnének orvosokkal egy ilyen kaliberű agyhalott marhaság törvénybeültetése előtt.

Lehetetlenre senki sem kötelezhető, tartja az erkölcsi mondás. Ha orvosilag nem megoldható az élet megmentése, akkor érthetetlen ez a törvénytervezet.

Igazad lehet, szerintem is az ellenpropagandát olvassuk a posztban. Valaki föltett egy kérdést a méhen kívüli terhességről a törvényalkotóknak, azok adtak egy orvosilag értelmezhetetlen, de nyilván szóbeli választ, azóta ezen lovagol mindenki. Valójában meg le akarják állítani a magzatgyilkosságot, és pont akkor, amikor az írek meg minden féktől megszabadítva lehetővé teszik.

Én maximálisan abortusz-ellenes vagyok, de csak az itteni szöveget olvastam...S igaz, a magzat már ember a fogantatás pillanatától.

Ez kb olyan jó ötlet, mint az újzélandi HIVpozítiv spermabank.

Egy gondolatkísérlet:

Van egy átkelőpont, ahol eddig miden átkelőt elütött egy autó, egy kivételével. A halálos
áldozatok száma eddig kb 1.200.000. Ott vagy az átkelőpontnál. Átmész, vagy kerülsz?

A többi faszságodra most nem térek ki, ócska trollocska.

Hát, lehet, hogy kivételesen jól látod. Ha törvényszövegbe foglaltak egy nem létező orvosi eljárást, az nem tűnik teljesen bölcs hozzáállásnak.

Mérnök vagyok, de azért hallottam arról, hogy van egy protokoll, ami előírja az orvos számára a teendőket. Azt, hogy előszednek egy olyan orvosi szakértői gyülekezetet, ami kötelezően előírja az átültetést, azt erősen kétlem. Egy közeli hozzátartozómat pár hónapja befektették, és folyamatos megfigyelés alatt tartották, amíg lezajlott az ügy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés