Brutális adóemelést szavaztak meg Horváth Csabáék Zuglóban

2019. november 28. 18:43
A telekadót, az építményadót és az idegenforgalmi adót is drasztikus mértékben megnövelte a kerület balliberális vezetése.

A kerületet korábban vezető Karácsony Gergely a választási kampányban arról beszélt, hogy minden rendben van Zugló gazdálkodásával – emlékeztet az Origo. A portál szerint annyira mégsem lehet minden rendben a Zuglói kasszával, hiszen Horváth Csabáék nagymértékű adóemelésről döntöttek.

Az Origo információi szerint szerint eddig 300 forintnyi telekadót kellett fizetni egy négyzetméternyi területért, azonban a testület döntése értelmében ez az összeg 350 forint lesz 2020-tól. Ez több mint 15 százalékos adóemelést jelent – összegzi a portál. Az idegenforgalmi adó tekintetében az eddigi 450 forintos egy éjszakányi adómértéket 530 forintra emelte a testület, ami szintén több mint 15%-os emelést jelent.

Az építményadó esetében is hasonló mértékű emelést szavaztak meg Horváth Csabáék. Az Origo kifejti, hogy az építményadó tekintetében eddig is sávos adó érvényesült. Az alábbi táblázat baloldalán láthatóak az eddigi adómértékek. A valorizált adómérték az az összeg, amit 2020-tól kell fizetni. Itt is jól látszik, hogy több mint 15 százalékos emelés történt. 

A portál megkereste a Fővárosi Önkormányzatot, hiszen Karácsony Gergely – korábbi zuglói polgármester és mostani főpolgármester – a kampány alatt még arról beszélt, hogy Zugló költségvetése teljesen rendben van. Ezek után viszont adja magát a kérdés, hogy ha rendben van a költségvetés, akkor mi szükség van adóemelésekre?

A fővárosi önkormányzat az alábbi választ adta az Origo kérdésére: „Kérdéseikkel forduljon a zuglói önkormányzathoz”. 

Összesen 187 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Segítsetek, ezt hol találom Karácsony (vagy Horváth Csaba: egyáltalán a komplett ballib slepp) programjában?

És itt ugye még hátramutogatni sem lehet... hiszen ki volt az előző 5 évben a kerület polgármestere? Igen, a nagytudású Karácsony.

GAME OVER.

Őszintén szólva még örülök is neki, hogy a moslékkoalíció most több helyen is bemutathatja "tudományát", különösen örömteli számomra, hogy ezen tudományát főleg a fővárosi népek fölött gyakorolja, így 2022-re az emberek többségének azért lesz némi fogalma arról, hogy az ellenzéktől rózsaszín ígéretei ellenére mégis mire számíthat.

De legalább a BKV közlekedés ingyenes lett. Vagy valami ilyesmi.

Csak tizenöt százalék, kevés, legalább ötven százalékkal kell megemelni minden adótípust Zuglóban, hogy fejlődjön Zugló. Továbbá szocialista modellként be kell vezetni az ingatlanadót, a lakótelepen élőkre is. Mindez komoly forrásokat jelentene a helyi egészségügyi fejlesztésekhez, s mindez bizonyítaná a szocialisták szociális érzékenységét, elkötelezettségét.

A gazdagokra külön adót javasolok kivetni, Botka mottója szerint, "Fizessenek a gazdagok!", s így az MSZP a mai hat százalékról elmehet ötven százalékra is.

Teljesen rendben van. Zugló fizessen.

Az elvtársak elkezdték a lapátolást. A zsebükbe.

Zugló a balos Gyurcsány-éra kísérteties emléke. Látlelet az ellenzék állapotáról, rémuralmáról, élősködő tehetségtelenségéről, népmegvető cinizmusáról.

Aki balra szavaz, ezt érdemli. A jobboldali zuglóiakat nagyon sajnálom.

Felkelt a halott és éhes.

Kancsalul írsz...

Zugló kiárusítja z ingatlanait, gyakorlatilag zavaros az egész helyzete. A prosperáló XII. kerület kapcsán pedig egy kiragadott szám nem mond semmit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés