A futballnemzet cirkusza

2019. november 28. 23:04

Bede Ábel
Mérce
A nemzeti stadion felavatása tökéletes, szimbolikus NER-propagandává vált.

„Mielőtt a Puskás Stadion avatására készült videó részletes elemzésébe belekezdünk, le kell szögeznünk azt a nagyjából köztudott, de sokszor elfeledett tényezőt is, hogy az, hogy önmagában ennyit tudunk a miniszterelnök hobbijáról, szintén egy kommunikációs húzás. Azzal, hogy rendszeresen stadionokba jár és szotyoládét majszol, mint egy átlagos szurkoló, és hogy ezekről beszámol, könnyen az átlagember pozíciójába helyezni őt, és Orbán Viktor a nép gyermekeként prezentálhatja magát.

Köztudott, hogy Orbán tényleg szereti a focit, fontolgatta a profi karriert is stb. De ettől még a többi hobbijáról, amik kevésbé illenek bele a sonkafőzös, meccsre járós imidzsébe, igen ritkán beszél. A miniszterelnök például állítólag kifejezetten szeret a civilizáció sorsával és a politikával foglalkozó non-fiction könyveket olvasni (az ehhez kötődő tudását egyszer egy évben Tusványoson általában meg is csillogtatja), de fő kampányüzenetei vagy posztjai mégsem arról szoktak szólni, hogy milyen jó könyvet olvasott vagy, hogy egyetért-e Huntingtonnal, hanem, hogy hogyan szerepelt a magyar válogatott, aminek mennyire szurkol. 

Így nem meglepő, hogy a kormány a stadionavatóból egész napos propagandaeseményt csinált. A közmédia kilátogatott a helyszínre, ahol a legtöbbet mutatott riporterük, Németh Balázs a füvet érintve áradozhatott a létesítmény csúcsminőségéről és egy »szégyenletes« stadionmentes ország helyzetének megoldásáról. A pálya részletes bemutatásával, illetve a hivatalos megnyitó és a meccs élő közvetítésével a stadionavató 80 ezer ember élményéből egy egész ország élményévé vált. Azzal pedig, hogy az aznap bemutatott és a közmédiában többször lejátszott videó végén Orbán Viktor adja az utolsó passzt, ami eljuttatja a stadionba a labdát, a nemzeti stadion felavatása tökéletes, szimbolikus NER-propagandává válik. 

De a videóban jóval több propagandaelem van, mint a miniszterelnök várost átívelő passza.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 143 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ahol teljesítmény van, ott van mit mutatni. A stadion világszínvonalú alkotás, akárhányszor is fröcsög ellen az impotens és irigy ellenzék.

Ábel!

Nem veszitek észre, hogy mennyire szánalmasak, silányok vagytok? Ami abból is látszik, hogy komoly médiának nem kelletek......magam eddig is csak a szalagcímet olvastam el, de a jövőben már ezt sem teszem.

Jé! Már neked is bajod van a "KulaGerikével"? Talán mert azelőtt naivan bíztál benne, hogy alkalmas valamire?

Inkább olvasd el, mennyit...

Csatlakozom Besenyő Istvánhoz és kapsz egy kövér x-et! Mások házasságát elemezgetni úgy, hogy nem tudsz róla semmit, demokrata fékek és ellensúlyok!

Viszont, sajnos rendkívül hatékony az ellenzéki stadion-ellenes propaganda. Sok ember nem tudja, hogy nálunk a környező országokhoz képest kevesebb stadion épül, s nem drágábban, mint ott. Itt a Mandineren is publikáltak idevágó szakértői írást.

Olvasd el a Mandiner cikket, azután vádaskodj. Továbbá: mutasd be az adataidat, mert e nélkül nem hiszem el, amit írsz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés