Karácsonyék leszavazták a dél-budai centrumkórház megépítését

2019. november 27. 17:03
A főváros nem volt hajlandó többlettámogatást elkülöníteni az egészségügyre – jelentette ki Borbély Lénárd csepeli polgármester.

A Fidesz-KDNP szerette volna elérni, hogy a fővárosi önkormányzat a kormányhoz hasonlóan különítsen el 50 milliárd forintos egészségügyi célú többlettámogatást, erre azonban a városvezetés nem volt hajlandó – mondta Borbély Lénárd csepeli polgármester azt követően, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdán egyhangú döntéssel megszavazta, hogy – feltételekkel – Budapest legyen a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezője.

A kormánypárti politikus újságíróknak kifejtette, ha Karácsony Gergely főpolgármester komolyan gondolja választási kampányban tett ígéreteit, fontos neki a főváros egészségügyi fejlesztése, akkor ezért tennie is kell, nem elég a kormányra és a kerületekre hárítania a felelősséget. Megjegyezte:

„módosító javaslatukban azt is szerették volna elérni, hogy a dél-budai centrumkórház az eredeti helyen és tervek szerint épüljön meg, azonban ezt is leszavazták”.

Borbély Lénárd elmondta, a Fidesz-KDNP örül annak, hogy lezárult az atlétikai világbajnokság megrendezése körüli vita, aminek eredményeként nem egy stadion épül, hanem végre lesz otthona az atlétikának. Korábban a csepeli és a ferencvárosi önkormányzat is támogatta a világbajnokság megtartását, az ehhez állított feltételeket pedig a magyar kormány már biztosította is reggeli határozatában – tette hozzá.

Kiemelte, a feltételeket megfogalmazók nyitott kapukat döngetnek, hiszen a kormányéval azonos elképzelésekkel álltak elő. Borbély Lénárd örömét fejezte ki, amiért a következő időszakban az atlétikai világbajnokság lehet az észak-csepeli fejlesztések mozgatórugója.

A XXI. kerület vezetője szólt arról is, egy másik napirendi pontban sikerült megakadályozniuk Karácsony Gergely főpolgármester azon elképzelését, amely a fővárosi fenntartású idősek otthonában mérte volna fel a szabad kapacitásokat, hogy a téli krízishelyzet alkalmával oda hajléktalan embereket lehessen költöztetni. Az idős és hajléktalan emberek ellátása ugyanis össze nem kapcsolható ellátási formák – mondta.

(MTI)

Összesen 452 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet vinni máshova.

Jó sokszor leírjátok a demagóg hülyeségeiteket, de az attól még nem lesz igaz. Szembeállítani a kettőt, marhaság. Olvasd el a Mandiner idevágó cikkeit, tájékozódj, és utána szajkózzad az üresfejű baromságodat.

Zseniális.

Tehát ugyanaznap, amikor megszavazzák a STADIONT, leszavazzák a kórházat.

Ezek gyorsabban csinálnak hülyét magukból, mint Medgyessy-ék 2002-től.

Még egyszer, ez volt a NAGYPOFÁJÚ Karácsony választási programja:

https://img.index.hu/imgfrm/1/..

STADION HELYETT KÓRHÁZ!

:))

Okos felmérés után a szuperkórházzal integrálva az ellátást, kell dönteni.
Ezután lehet a fejlesztendőket fejleszteni.
A kihagyottakat pedig - a szuperkórház átadásának napján - bezárni.

Azért, mert ami jó, még jobbá tehető. A kormány folyamatosan sokat tesz az egészségügyért, de az ellenzék csak sivalkodni tud, mert a tények nem érdeklik, s a fejlesztéseket a saját piti politikai érdekei oltárán gátlástalanul feláldozza.

Nincs annál jobb, mint amikor télen pavilonok között kell tologatni a betegeket különböző vizsgálatokra egy pavilonos elrendezésű kórházban, pl. a szent Imrében.

Éééérdekes módon, a 444-en nem is lehet kommentálni az atlétikai vb megszavazását.

https://img.index.hu/imgfrm/1/..

:))

Egy dologtól irtózom különösen: amikor berozsdált valamiből kell kicserélni a valamit.
Ne tudd meg, hogy annak mennyi az egymás után következő algoritmusa.
Megkezded egy 6-os csavarral és a végén egy egész oldalfalat kell újratervezni, de a kórházak: ha van hely, elég, akkor el lehet gondolkodni, máskülönben pénzkidobás, toldozás-foltozás és már megint nem jó az egész, nem kompatibilis. Erről szól.

Orvos sincs elég.

Horváth Ildikó egészségügyi államtitkárral egy interjú.
Az egész jó, de a 8. perctől beszél arról, hogy milyen eszközparkot létesítenének az új szuperkórházba.

https://hirtv.hu/magyarorszage..

Horváth Ildikó azt mondta, Gyurcsány Ferenc kormánya 2006-2007-ben kórházakat zárt be, ötezer egészségügyi dolgozót bocsátott el, elvett az orvosoktól egyhavi fizetést, és szétverte az országos intézetek nagy központjait is. Az ellenzék most is ezzel oldaná meg a problémákat - vélekedett az államtitkár.

Tudod mikor kell megszabadulni egy autótól? Amikor az idő szerinti átlagköltségnek minimuma
van. Úgyhogy gitteld csak és fúrasd föl a hengert. És ne csodálkozz, ha egyszercsak kitiltják
az utakról azért, mert pl belsőégésű motor van benne.

A kormány nem készül kórházbezárásokra, a célja az, hogy jobbá tegye a betegek és az egészségügyi dolgozók körülményeit - közölte az egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/egeszsegugyert-felelos-allamtitkarsag/hirek/a-kormany-nem-keszul-korhazbezarasokra

Úgy emlékszem, hogy stadionstopról volt szó, nem kórházstopról.

Jó lenne, ha az egészségügyhöz, a kórház fenntartáshoz-üzemeltetéshez-fejlesztéshez értő komment is megfogalmazódna.

Az átlag embernek csak mozaikszerű információi vannak - például a Szent Imre Kórház kapcsán az, hogy kapacitása csak a tervezett szuper kórház egyharmadát teszi ki, hogy gyakran többe kerül a régi épületek, infrastruktúrák felújítása, mint újak építése, egy új kórház ellátási palettája, műszerezettsége a kedvezőbb műszaki adottságok okán szélesebb, magasabb színvonalú lehet, nyugaton is a kórházi centralizáció került előtérbe, a Gyurcsány kormány alatt is volt ilyen inspiráció, s ehhez hasonlók - , így a reakciók többsége érzelmi alapú.

Az viszont tény, hogy az ellenzéki pártok legharsányabb kampány témája volt az egészségügy fejlesztése, s most ennek tükrében kissé groteszk a közgyűlési határozat, az elzárkózás, míg a kiátkozott stadionok ügyében a hirtelen pálfordulás.

Célszerű lenne, ha a kormány is értelmezné a helyzetet, s többet árulnának el a háttéralkukról, azok tétjéről.

A közgyűlési határozatnak van egy kimondatlan üzenete, mégpedig az, hogy a kisember elégedjen meg a foltozgatásokkal, festéssel-mázolással, egy-egy új CT-vel, barátkozzon meg a várakozási időkkel, míg a balliberális elit - miként az elit teszi általában azt függetlenül a párthovatartozástól - továbbra is a privát lehetőségeket veszi igénybe.

Csak akkor a kampányban nem kellett volna azt sugallni, hogy a balliberális elit mennyire aggódik a kisemberek egészségügyi ellátási színvonaláért, mennyire lélegzik együtt a kisemberrel.

A lakótelepek népe, a kisember meg lelkesen ment és szavazott rájuk, megelégelve, hogy Mészáros ellopja az ország pénzét, a hivatalok pazarolnak, s szegény Gyurcsány család maholnap koldulni kényszerül Orbán miatt. Miskolcon, az Avas lakótelepen a Feri által meglátogatott cigány család is már Feriéknek gyűjtött, meg a Fidesz többi áldozatának, a szerencsétlen, elesett Kádár-i adminisztráció Rózsadombon élő éhező DK-s szavazóinak.

A leszavazás mellé kellett volna tenni egy alternatív tervet, javaslatot. mellékleteként egy népegészségügyi programot, például a dohányosok és az alkoholisták fizessenek bizonyos százalékot minden igénybe vett orvosi ellátásért, a multinacionális cégekre vessenek ki külön adót az általuk forgalmazott egészségtelen termékek - szinte kivétel nélkül mind az - után, amit célzottan az egészségügy kapna meg,

Válaszok:
Berecskereki | 2019. november 27. 18:32

Az atlétikai stadion közepén van elég hely egy CT-nek. Akár kettőnek is.

A szokásos kommancs módszerek. Adok is, meg nem is. Szavazok is, meg nem is. Szörnyű!
Nem tudnak túllépni önmagukon.

"A XXI. kerület vezetője szólt arról is, egy másik napirendi pontban sikerült megakadályozniuk Karácsony Gergely főpolgármester azon elképzelését, amely a fővárosi fenntartású idősek otthonában mérte volna fel a szabad kapacitásokat, hogy a téli krízishelyzet alkalmával oda hajléktalan embereket lehessen költöztetni."

Ez meg micsoda elmebeteg ötlet? Megint "megoldották" volna a hajléktalan problémát , ilyen módszerrel.

Azok a nyugdíjasok akik ott laknak, eladták a lakásukat, és ott fizettek belépési díjat, amivel megváltották azt a garzont, ahol nyugalomba szeretnék élni a hátralévő idejüket. Erre ez az elmebajos, az éppen üres lakásokba "szomszédként" hajléktalanokat akart költöztetni???!!!!
Hajléktalanoknak külön hajléktalan szálló kell!
Amúgy, miért nem a Gellért szálló, éppen üres szobáiba akar hajléktalanokat költöztetni?

Nagyon sok munkahelyet jelentett volna és végre, a kor színvonalát kórházban.

Szívből remélem, h. kissé odébb megépítik és szóba nem jön, h. nem, s a "megtakarított" pénzt saját tervezésre NEM kapja meg az új fővárosi vezetés, mert ez egyik terv.

Egyébként 2022 nincs messze, szerintem időhúzás és amint kormányra kerülnének, megépítenék ők, a gonosz patás kormánya helyett, a 4-es Metró módjára.

Más névvel is eltévedtél! X

"
STADION HELYETT KÓRHÁZ!

Stadionstop petíciók gyűjtésébe kezdünk a város több pontján - jelentettük be Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével. A főpolgármesternek vétójoga van olyan nagy méretű látványberuházások esetén, mint a Budapesten elszaporodó, túlárazott stadionok, de Tarlós – Orbán Viktor bábjaként – a hatalmat szolgálva nem tesz semmit. Ezzel szemben a változás jelöltjei októbertől az itt élők igényeit helyezik majd előtérbe a fideszes oligarchákkal szemben, ezért nem fog Budapesten több stadion épülni, amíg nincs minden kerületben CT készülék. #VegyükVisszaBudapestet
"

https://www.facebook.com/karac..

Karácsony Gergely Szilveszteréknek nem szuper-kórház kell, hanem a bolondok házát kellene megépíteni.
Ha főpolgármesterként megbukik ott még lehetne ápoltként igazgató.

Pont emiatt akarnak új kórházat építeni, nem a régieket foltozni.

Nem jó nekik a szuperkórház, mert olyan minőségi ugrás lenne Budapestnek, hogy akkor nem tudnának "egészségügyezni", hogy ilyen rossz, meg olyan szörnyű. Nem lehet eltüntetni a gumicsontot.

Mármint a kormány akar. A főváros, úgy tűnik, mást akar.

"a dohányosok és az alkoholisták fizessenek bizonyos százalékot minden igénybe vett orvosi ellátásért,"

Fizetnek. Úgy hívják; jövedéki adó.

A jövedéki adó mértéke a cigarettára:

a 2020. január 1. és 2020. június 30. közötti időszakban 20 500 forint ezer darabonként és a kiskereskedelmi eladási ár 23 százaléka, de legalább 33 500 forint ezer darabonként,
a 2020. július 1. és 2020. december 31. közötti időszakban 21 500 forint ezer darabonként és a kiskereskedelmi eladási ár 22,5 százaléka, de legalább 34 500 forint ezer darabonként,
2021. január 1-jétől 22 800 forint ezer darabonként és a kiskereskedelmi eladási ár 22 százaléka, de legalább 35 800 forint ezer darabonként.

Az RSM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. tájékoztatása szerint egyébként az EU-s elvárás az, hogy a jövedéki adó szintjének el kell érnie a kiskereskedelmi ár 60%-át, vagy a 115 eurót (37 700 forintot) ezer szálanként, ez alapján pedig még 2021-re se fogjuk elérni az uniós minimumot.

A jövedéki adó mértéke a finomra vágott fogyasztási dohányra és az egyéb fogyasztási dohányra:

a 2020. január 1. és 2020. június 30. közötti időszakban 20 100 forint kilogrammonként,
a 2020. július 1. és 2020. december 31. közötti időszakban 20 700 forint kilogrammonként.
2021. január 1-jétől 21 480 forint kilogrammonként.
https://index.hu/gazdasag/2019..

"Karácsonyék leszavazták a dél-budai centrumkórház megépítését"

Kell a pénz az ellenzéki sleppnek, mert különben elásnák őket.

Azt is tudod, hogy a régi felfogásban épült kórházépületeket hogyan kell mai követelmények szerint átalakítani? Mert itt nem pusztán régi épület felújításáról van szó.

A szuperkórház nemcsak falakból, helységekből áll, hanem berendezésekből is.
Azután mindent a maga idejében.
Először biztosítani kell a tárgyi feltételeket, utána jöhet a személyi feltétel.
Vissza lehet állítani azt a 26 ezer egészségügyi dolgozót, akiket a Gyurcsány-rezsim 2004-2007 között leépített és a bérköltségüket az elkúrt kormányzás okozta veszteségekre fordították.

Pont a Szt. Imre kórház mostani igazgatója mondta, hogy ebből a kórházból nem lehet olyan nagyságú, felszereltségű kórházat csinálni, mint amit terveznek. Én megértem, hogy neked csak a ti szakértőitek a mérvadók, de ha megnézed a terveket, a körülépített, behatárolt Szt. Imre kórház már nem igen növelhető. Főleg, ha a klímahisztiben most kötelezően mantrázott zöld területeket, a kórház mostani zöld területeit is figyelembe veszed.

Karácsonyék nem tudnak az egészségügyre fordítani, mert akkor a sleppnek nem jut pénz és elássák őket.

" Judapest termeli meg a magyar GDP 40 %-át"

Csakhogy a GDP termelési érték és nem a költségvetési bevétel. Arról már nem is beszélve, hogy ennek a teljesítésének döntő hányada vidéken képződik.
Budapest eddig is sokkal több fejlesztést kapott, mint a vidék. Ez okozta a drasztikus létszámnövekedést.

"Továbbra és érdeklődve várom hogy miből kéne 50 milliárdot előkeríteni Budapestnek ami nem hitel."

Karácsony a választási kampányban azt proponálta, hogy amennyiben őket választják, ugyanabból a forrásból amivel Tarlósék gazdálkodtak sokkal többet tudnának megoldani.

Itt az alkalom, lehet bizonyítani.

Persze, ha a sleppnek osztogatással kezdik a tevékenységet, akkor az ígéret csak ígéret marad.

Ezt a hadovát te sem gondolod komolyan.
Karácsony tegnap (!) még képalkotó berendezésekre akart 50 milliárdot, egy éjszaka alatt újragondolta? Emögött semmilyen koncepció nincs. A pavilon rendszerű kórházak, ahol az egyes vizsgálatokhoz a szabadban kell tologatni a betegeket, a 19. században voltak korszerűek. Ezt akarod foldozni?

Kezdem érteni, mitől lesznek a katonai diktatúrák.

Elnézést. Nem tudtam. Nálam ő indexen van.

Ez a Fekete-Győr tényleg olyan, mint valami modernkori Szamuely-paródia.

Nézem az ATV Híradóban, ahogy sajtótájékoztatón (Hadházy-val mellette) arról ugat, hogy márpedig NEKIK (kiknek?!?) TOVÁBBI követeléseik vannak (mi van?!?).
Ja, és sportCSARNOKKÉNT emlegette az atlétikai stadiont. Idióta...

Nem értettem az iróniát, s szerintem radikális egyértelműséggel, adatokkal, információval kell szembeszállni az ellenzék ferdítéseivel

Kedves Sebastian!

Ugye nem haragszol meg, ha a stílusban nem követlek Téged. Magamat átlagos tájékozottsági szintűnek tekintem az egészségügy terén, s ezért is hiányolom úgy a kormány, mint az itt véleményt formálóktól a szakmai megszólalást. Amikkel elejét lehetne venni az olykor vulgáris indulati megközelítést.

Te a kérdésre vonatkozóan közelebbi fogalmakat jelöltél meg, biztosan szakmabeli - orvos, egészségügyi közgazdász, stb. - vagy, így kérhetném, hogy adj röviden egy szakmai magyarázatot, pro és kontra?

Ez jó hivatkozás, de még jobb Gíró-Szász információja, amit egy ellenzéki portál is szemlézett, s nem tett ellenvetést: a kormány 9 év alatt 900 milliárdot költött stadionokra, és 25.000 milliárd / 25 billió / forintot egészségügyre. Itt a Mandineren közölt elemzés szerint a stadionokra költött pénz nem több, mint hasonló adottságú országok átlaga. De résen kell lenni, mert az ellenzék egymondatos szlogenje / semmi stadion, csak az egészségügy / rendkívül hatékony, számtalan embert bolondít meg, éppen a primitív leegyszerűsítés és demagógia miatt. miatt.

Hagyd már ezt a demagóg dumát. Ki szólt rá a tüntető HÖOK-ra, amikor a kormány az orvosok kötelező minimális itthonmaradási idejét akarta bevezetni? A kormány 9 év alatt 25.000 milliárd / 25 billió / forintot költött egészségügyre, de az ellenzék érdeke, hogy csak a még megoldatlan dolgokat szajkózza, mert így sütögeti a maga politikai pecsenyéjét.. Soha nem volt és nem is lesz olyan ellátás, amit ne lehetne demagóg módon, kiragadott példákkal kritizálni.

Pontosan erről van szó.
Először is ott kellene kezdeni, hogy az egész falakat lehámozni tégláig, majd a téglafalakat, födémeket, alapzatot, pincerendszert átvizsgálni salétrom és más szennyeződések felől.
Ez már önmagában annyi munka, pénz, mint egy vadiúj kórház felépítése alaptól a mennyezetig. és akkor a tetőzet, a villany, energia, víz, fűtés lebontása, újraépítése, kb. 2-3-szoros pénz.

Amikor utoljára arra jártam, láttam vagy 20 pavilont, közöttük egy igen mutatós, faragott fatetővel borított nyitott folyosót. Arra gondolsz?

Ezzel teljesen egyetértek! Nem elég sokat tenni az egészségügyért, ilyennek is kell látszani.

Lesz helyette máshol másik - még jobb.

Karácsonyék egyetlen politikai célja, hogy Orbán ne avasson kórházat látványosan. Az egészségügyre egyébként magasról tesznek.

Csak szólok, hogy a Flór Ferenc a XVI. kerület kórháza is, azaz nem csak Pest megyéé. Igazából csak a megközelíthetőségével van bajom ( kocsi vagy egy kókadt busz átszállással valahol Cinkotán), de egy budainak a tervezett szuperkórház ( a Dobogón) elérése sem egy gyönyör, mivel a gyakran zsufolt Budaörsi úton át lehetséges csak. Magánvéleményem az, hogy K-ék gyors eredményt akarnak ( 2-3 éven belülit, ami jól kommunikálható), ami csak egy meglévő kh. felturbósításával lehetséges.

Erről meg az általad olvasott Habony-Médiaművek nem ír, ezért nem tudsz róla:

https://24.hu/belfold/2018/10/..

Izé, de azt ugye tudod, hogy Siófokon az országnak csak a töredéke lakik??

Ez a kórházak adóssága?? Mert az ismét a csúcson van:

http://www.allamkincstar.gov.h..

Ja és mint azt látod, ez nem egy balliberálissorosista hírportál, hanem az államkincstár!!

Gergőke este már mást mondott az atv-ben. Biztos, mert Csuhaj Ildikó mondta a kormanyinfon:-))))

Én is néztem, jó volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés